به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری میزان، حسینی، مشاور معاونت امور گردشگری و محمدرامین عتیقزاده، مدیرکل تحقق، توسعه و بازاریابی گردشگری وزارت فرهنگ افغانستان، با «رضا ملکی»، رایزن فرهنگی ایران در این کشور دیدار کردند.
حسینی، مشاور معاونت امور گردشگری وزارت فرهنگ افغانستان در آغاز این دیدار گفت: 2 ملت ایران و افغانستان دارای تاریخ، تمدن، فرهنگ و زبان مشترک هستند و این مؤلفهها موجب میشود تا تمامی سعی و همت خود برای ارتقای همکاریهای فرهنگی و گردشگری به کار گیریم.
وی ادامه داد: به دلیل عدم آشنایی مردم کشور افغانستان با پیشرفتهای پزشکی و علمی و همچنین اماکن و مناطق تفریحی سالم در ایران، مقاصد خود برای درمان و گردشگری کشورهایی را انتخاب میکنند که هیچ سنخیتی با موازین اسلامی ندارند.
عتیقزاده، مدیرکل تحقق، توسعه و بازاریابی گردشگری وزارت فرهنگ افغانستان هم اظهار کرد: با توجه به آداب و سنن مذهبی و فرهنگ و زبان مشترک، بهترین مسیر برای گردشگر افغانستانی به خصوص در موضوع توریسم پزشکی، کشور ایران است.
وی افزود: همچنین با توجه به اینکه دانش ما در زمینه گردشگری و هتلداری بسیار کم و مراکز آکادمیک در این زمینه نداریم، در حال اعزام عدهای از دستاندکاران این حوزه برای آموزش سه ماهه به کشور هند هستیم که این مسأله با توجه به تفاوتهای فرهنگی و زبانی هزینهای ما را چند برابر میکند. از این رو وزارت فرهنگ افغانستان تصمیم گرفته است تا مرکز آموزش عالی (انیستیتو) گردشگری و هتلداری را راهاندازی کند که در این راه از رایزنی فرهنگی ایران درخواست همکاری داریم.
در ادامه این دیدار رضا ملکی، رایزن فرهنگی ایران هم بیان کرد: ایران پس از انقلاب اسلامی پیشرفتهای بسیاری در تمام زمینههای علمی، فناوری و تکنولوژیهای جدید دنیا کسب کرده است که در بعضی از این علوم، ایران در رده کشورهای برتر قرار دارد.
پایگاه اطلاع رسانی ادارهکل روابط عمومی و اطلاعرسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به نقل از ملکی نوشت: این پیشرفتها تنها اختصاص به ایران ندارد؛ بلکه متعلق به تمام جهان اسلام، همسایگان و به ویژه کشور دوست افغانستان است. ایران از هیچگونه مساعدتی در همه زمینهها به ملت عزیز افغانستان دریغ نخواهد کرد و در تمام زمینهها آمادگی همکاری داریم.
/