به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری نخستین دوره تخصصی دانشگاهی سواد رسانهای با عنوان «پودمان تربیت مدرس سواد رسانهای» و «پودمان مهارت سواد رسانهای» پیش از ظهر امروز دوشنبه 23 مرداد با حضور سیدمرتضی موسویان، رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال، ناصر فخاری، مدیر واحد گفتمان انقلاب اسلامی دانشگاه جامع علمی کاربردی، محمدصادق افراسیابی، مدیرعامل انجمن سواد رسانه ای ایران و بهزاد تیمورپور، رئیس فرهنگسرای رسانه و شبکههای اجتماعی در محل این فرهنگسرا در تهران برگزار شد.
در ابتدای این نشست ناصر فخاری مدیر واحد گفتمان انقلاب اسلامی دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: دانشگاه جامع علمی کاربردی 4700 دانشجوی فعال در رسانههای کشور را آموزش میدهد که این ظرفیت بینظیری برای ارتقای سطح سواد رسانهای در کشور محسوب میشود.
وی افزود: به همین منظور ما دو پودمان آموزشی با عناوین مهارت سواد رسانهای و تربیت مدرس سواد رسانهای هر کدام در حدود 110 ساعت آموزش، راهاندازی کردهایم که با گذراندن این واحدها، دانشجویان میتوانند از امکان تطبیق واحدهای گذرانده شده با واحدهای در حال تدریس در دانشگاه جامع علمی کاربردی استفاده کنند و مدرک کاردانی و یا کارشناسی مربوطه را از این دانشگاه دریافت کنند.
به گفته فخاری، شهریه دورههای آموزش یاد شده 600 هزار تومان است که اصحاب رسانه که از طریق رسانهها معرفی میشوند، میتوانند از تخفیف 20 درصدی و اعضای انجمن سواد رسانهای ایران از تخفیف 25 درصدی برای حضور در این دورهها برخوردار شوند. البته این هزینهها قابل تقسیط در چهار مرحله است.
مدیر واحد گفتمان انقلاب اسلامی دانشگاه جامع علمی کاربردی، برخی از دروسی را که در پودمانهای آموزشی یاد شده تدریس میشوند، برشمرد که عبارتند از رسانهشناسی، جامعهشناسی رسانه، جنگ نرم، سبک زندگی، فناوریهای نوین و تفکر.
وی در مورد نحوه انتخاب اساتید برای تدریس این دروس در پودمانهای آموزشی یاد شده، گفت: قطعاً بالاتر از همه شاخصها، قرار گرفتن شرکتکنندگان در این دورهها در الگوی گفتمان انقلاب اسلامی قرار دارد.
در این نشست خبری همچنین سید مرتضی موسویان رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر لزوم استفاده از توان علمی دانشگاهها و مراکز علمی برای ارتقای سطح سواد رسانهای در میان شهروندان، امکان به وجود آمده اخیر را بسیار مؤثر و مثبت ارزیابی کرد.
همچنین به گفته این مقام مسئول در وزارت ارشاد، آمار جرایم در فضای مجازی نسبت به جرایم در فضای واقعی 85 درصد است که مطابق اعلام پلیس فتا 48 درصد این جرایم در فضای تلگرام رخ میدهد و 22 درصد هم در اینستاگرام.
وی از خلاءهای قانونی و مقرراتی در زمینه فعالیت در فضای مجازی در کشور سخن گفت و با اشاره به اینکه محدودسازی و مسدود کردن نرمافزارهای اطلاعرسان در شبکههای اجتماعی، نتیجهای جز ایجاد فضاهای جایگزین که ممکن است مخربتر از آنها باشد، ندارند، گفت: ما در مرکز ملی فضای مجازی با ایجاد شناسههای شامَد، بستر لازم را برای ایجاد محتوای دیجیتال برای هر یک از پدیدآورندگان آنها فراهم کردهایم و به این ترتیب آنها میتوانند با یک کد یونیک معتبر به کسب و کار در فضای مجازی مشغول باشند.
موسویان بر لزوم هنجارسازی و فرهنگسازی برای فعالیت در فضای مجازی در کشور تأکید کرد و افزود: خوشبختانه در سالهای اخیر شرایط کسب و کار دیجیتال سهلتر شده و امروز هر فرد با 18 سال سن و البته شرط داشتن پایان خدمت، میتواند مجوز کسب و کار در فضای مجازی را از مرکز فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال دریافت کند.
در این نشست خبری همچنین محمدصادق افراسیابی مدیرعامل انجمن سواد رسانهای ایران بر همکاری با دانشگاهها و مراکز علمی که در حوزه ارتقای سواد رسانهای در کشور فعالیت میکنند، تأکید کرد و با بیان اینکه این انجمن از مراکز یاد شده به ویژه دارندگان مجوز از وزارت علوم، پشتیبانی میکند، گفت: ما به تازگی مذاکرات خود را با دانشگاه روششناسی و آیندهپژوهی راهبردی پاریس برای اعزام دانشجو جهت فراگیری دروس حوزه سواد رسانهای فراهم کردهایم.
به گفته وی، علاقهمندان در صورت تأمین هزینه توسط خودشان میتوانند با معرفینامهای از انجمن سواد رسانهای ایران به این دانشگاه اعزام شوند و پس از گذراندن دروس تدوین شده، مدرک بینالمللی معتبر را از این دانشگاه دریافت کنند.
افراسیابی همچنین با اشاره به گنجاندن درس سواد رسانهای در مقطع تحصیلی متوسطه، آمادگی انجمن سواد رسانهای را برای برگزاری دورههای آموزشی به معلمین این درس اعلام کرد.