ماهان شبکه ایرانیان

میان این نوشته‌ها به دنبال چه باشیم؟

۶ نکته برای بهتر خواندن برچسب‌ها تولیدکنندگان مواد غذایی روی بسته‌بندی محصولات‌شان دروغ نمی‌نویسند اما اگر شما هم جزو آن ۶۰ درصدی باشید که به تمام گفته‌های آنها اعتماد می‌کنید

میان این نوشته‌ها به دنبال چه باشیم؟
6 نکته برای بهتر خواندن برچسب‌ها
تولیدکنندگان مواد غذایی روی بسته‌بندی محصولات‌شان دروغ نمی‌نویسند اما اگر شما هم جزو آن 60 درصدی باشید که به تمام گفته‌های آنها اعتماد می‌کنید. احتمال دارد در انتخاب محصول سالم و مناسب‌ برای خودتان و خانواده‌تان دچار اشتباه شوید. برای انتخابی بهتر در این زمینه همیشه باید به 6 مورد، بیشتر از سایر موارد، دقت کنید.

1. سهم غذایـی
 

بنا به توصیه متخصصان تغذیه هر فردی مجاز است مقدار مشخصی از هر ماده غذایی را مصرف کند. این مقادیر مجاز، در قالب سهم‌های از پیش تعیین‌شده‌ای هستند که پیروی از آنها، سلامت و تناسب‌اندام شما را تضمین می‌کند. به عنوان نمونه توصیه می‌شود در هر وعده یا میان وعده یک تکه بیسکویت، یک عدد سیب، نصف لیوان هندوانه، یک کف دست نان، 45 گرم پنیر و... بخورید. هنگام خرید محصولات غذایی باید ببینید بسته مورد نظر برابر یک سهم از آن ماده غذایی هست یا نه. اگر نبود، باید اعداد درج‌شده بر آن را تقسیم یا ضرب در مقدار مصرف‌تان کنید. یادتان باشد انرژی مواد غذایی‌ای که در هر وعده نوش‌جان می‌کنید، نباید از 400 کیلوکالری بیشتر باشد. بهتر است میان‌وعده‌هایی را انتخاب کنید که حداکثر 150 کیلوکالری انرژی به بدنتان می‌رسانند.

2. کالری نوشیدنـی‌ها
 

درست است که نوشیدنی‌ها معمولا در حجم‌ 500 سی‌سی به فروش می‌رسند اما این دلیل نمی‌شود که شما تمام یک بسته را در یک وعده یا میان‌وعده میل کنید زیرا ممکن است کالری‌ای که چنین حجمی از نوشیدنی به بدنتان می‌رساند از مقدار مجاز شما بیشتر باشد. مثلا یک بطری نوشیدنی ممکن است 300 کیلوکالری انرژی و 69 گرم قند داشته باشد. این یعنی بخش قابل‌توجهی از کالری مورد نیاز روزانه شما با خوردن این نوشیدنی تامین می‌شود و توصیه متخصصان تغذیه به شما جایگزین کردن آنها با آب است. گاهی برچسب مواد غذایی، اطلاعات را به ازای مصرف 100 کیلوکالری از آن درج می‌کند. شما هم یک عبارت 100 کیلوکالری روی بسته می‌بینید و سریع آن را می‌خرید؛ در حالی که خود آن بسته ممکن است حاوی چند صد کیلوکالری انرژی باشد.

3. چربی‌های بد
 

محصولاتی را انتخاب کنید که اسید چرب ترانس و چربی‌های اشباع نداشته باشند. خانم‌هایی که رژیم غذایی حاوی 1600 کیلوکالری دارند نباید بیش از 16 گرم چربی در روز مصرف کنند بنابراین هنگام خرید چیپس، پفک، پنیر، گوشت و... برچسب محصول غذایی را به دقت بخوانید.
انواع چیپس‌ها دارای مقادیر قابل‌توجهی چربی اشباع هستند و اگر آنها را در کنار سایر مواد غذایی مصرف کنید از عوارض چربی‌های مضرشان در امان نخواهید ماند. به علاوه سایر مواد غذایی سرخ شده و آماده مثل پیاز داغ آماده نیز چربی‌های مضر زیادی دارند بنابراین تا آنجایی که می‌توانید از خریدن آنها خودداری کنید.
نکته مهم در برچسب مواد غذایی‌ای که چربی زیادی دارند این است که شاید محصول مورد نظر چربی ترانس نداشته باشد و این عبارت هم روی آن درشت درج شده باشد اما این عبارت گول زننده نباید شما را از بررسی مقدار چربی اشباع محصول گمراه کند زیرا محصولات نه تنها باید بدون اسیدهای چرب ترانس باشند بلکه باید حداقل چربی اشباع در آنها موجود باشد.

4. نمک
 

بیشتر مردم می‌دانند که نمک برای سلامت‌شان مضر است و اصلا خیلی‌ها نمکدان را از سر سفره‌هایشان برداشته‌اند اما همین افراد از واقعیتی مهم غافل‌اند و آن اینکه محصولات غذایی فرآوری‌شده و غذاهای رستوران‌ها، نمک فوق‌العاده زیادی دارند. به‌طور کلی، هر فرد می‌تواند در روز 2 گرم نمک مصرف کند و این در حالی است که مقدار مجاز نمک در هر وعده غذایی 500 میلی‌گرم تعریف شده است. بنابراین، هنگام خرید انواع کیک، بیسکویت، سوپ و غذاهای آماده به مقدار نمک آنها و ترکیباتی که ممکن است افزودنی باشند اما در ساختمان‌شان سدیم به‌کار رفته است، دقت کنید و هر جا که عبارت سدیم را خواندید به مقدار آن دقیق شوید.

5. قند
 

بسیاری از خوراکی‌هایی که ما و دیگر رسانه‌ها بارها خواص سلامت ‌بخش‌شان را وصف کرده‌ایم حاوی مقادیر زیادی قند هستند. از این خوراکی‌ها می‌توان به ماست، خشکبار و غلات صبحانه اشاره کرد. بنابراین، قبل از خرید هر محصولی علاوه بر عبارت «گلوکز» به « شربت ذرت» و «فروکتوز» هم توجه کنید و محصولاتی را بخرید که کل محتوای قندشان از 30 گرم بیشتر نباشد.

6. فیبر
 

در موارد بالا تاکید کردیم که روی برچسب محصولات غذایی مختلف دنبال اعداد کوچک بگردید اما در مورد فیبر قضیه فرق دارد. فیبر خیلی بیشتر از این حرف‌ها به درد بدن می‌خورد زیرا غذاهایی که حداقل 3 گرم فیبر دارند، اشتها را کاهش می‌دهند و درنتیجه برای تناسب اندام مفیدند. به عنوان نمونه، خوردن نصف فنجان غلات پرک شده، 10 گرم فیبر به بدن می‌رساند بنابراین در انتخاب هر محصولی به مقدار فیبر درج شده روی بسته‌بندی آن توجه ویژه داشته باشید.
منبع: www.salamat.com
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان