به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان اولین کارگاه آموزشی مربیان سامانه سجام در محل معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه برگزار شد.
در این جلسه علی اصغر رفاهی مستشار قضایی و مدیرکل پیشگیریهای مردمی و مشارکتهای مدنی معاونت اجتماعی قوه قضائیه در کارگاه آموزشی مربیان سامانه سجام ستاد مردمی پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه از حضور نمایندگان شهرستانها برای اولین بار در اداره کل پیشگیریهای مردمی خبر داد و گفت: اگر در پیشگیری از ظرفیتهای مدنی و مردمی استفاده نکنیم نمیتوانیم اقدامی انجام دهیم و حتی دولت به معنای عام هم نمیتواند کاری انجام دهد.
وی گفت: استفاده از جلسات در استانها که بعضا انجام میشود میتواند تاثیرگذار باشد، حتی از این طریق که به ائمه جماعات در استانها آمارهایی داده شود تا در این مسیر وارد شوند و بتوان ظرفیتهای مردمی را در این راستا مورد استفاده قرار داد.
این مقام قضایی افزود: سرقت تعزیری رتبه اول در جرایم را دارد. اگر به مردم بیاموزیم از مال خود مراقبت کنند بسیاری از سرقتها کنترل میشود. برای مثال یک فرد ماشین 30 میلیونی را با وام میخرد، اما برای خرید قفل فرمان و ... کوتاهی میکند؛ زیرا به آموزش در این مسائل بیتوجه بودیم؛ در نتیجه این اقدامات برای افراد سخت است تنها به این دلیل که روی این فضا کار نشده است. ما باید با دقت به این موضوعات بپردازیم تا امور مربوط به پیشگیری شدنی شوند.
مدیرکل پیشگیریهای مردمی معاونت اجتماعی قوه قضائیه گفت: ما برای اموری مانند رانندگی و ... الزام به آموزش داریم و برای آموزش آنها اقدام میکنیم، حالا در مقایسه با انگیزههای آموزشی در این موارد آیا بدست گرفتن فرمان زندگی از فرمان ماشین کم اهمیتتر است؟ بدست آوردن ١٠ مهارت قبل از انتخاب همسر لازم است. ما باید خانوادهها را به سمتی ببریم که به این باور برسند، برای مثال تا مشاوره را انجام ندادند تمایلی به این نداشته باشند زندگی مشترک شان را آغاز کنند. اگر از ظرفیت مردمی استفاده کنیم و در این فضا کار کنیم اقدامات مثبتی روی خواهد داد.
وی با اشاره به هدف برگزاری این کارگاه با محوریت هدایت، راهبری و سازماندهی دیدهبانان پیشگیری از طریق فعال سازی سامانه سجام عنوان کرد: سجام یعنی سیستم جامع اطلاعات مردمی؛ هدف سجام این است که افرادی را به عنوان دیده بان پیشگیری طبق دستور العمل جذب کند. در هر استان چند جرم اولویت دار داریم. ١٠ مورد اولویت دار در عناوین مجرمانه وجود دارد که تقریبا در همه استانها مشترک هستند.
این مقام مسئول بیان کرد: اولین عنوان مجرمانه سرقت تعزیری است که سال ٩٥ در مقایسه با سال ٩٤ خوشبختانه قدری کاهش داشته است. ضرب و جرح عمدی، توهین، تصادفات، تهدید، تخریب، کلاهبرداری، خیانت در امانت، نگهداری و مالکیت مواد مخدر، رانندگی بدون پروانه از جرایم اولویت دار بعدی محسوب میشوند.
رفاهی در پایان اضافه کرد: دیدهبان پیشگیری باید وضعیتی که مشاهده میکند را اعلام کند و این اطلاع رسانی از طریق سیستم به دستگاه مربوطه ارجاع میشود. تلاش است که در مدت یک ماه پاسخ آن دریافت شود. پیشنهاد این است که در هر روستا یک نفر برای دیدهبان پیشگیری مورد استفاده قرار گیرد که این افراد در مجموع تعداد قابل توجهی را تشکیل میدهند و تاثیر گذار خواهند بود.