ماهان شبکه ایرانیان

حجت‌الاسلام خاموشی مطرح کرد:

امروز کجای فضای مجازی ایستاده‌ایم؟/ شبکه ملی اطلاعات در نیمه راه

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در افتتاحیه نمایشگاه رسانه‌های دیجیتال انقلاب اسلامی گفت: یکی از کارهای مهمی که باید انجام بدهیم ایجاد شبکه ملی اطلاعات است که در نیمه راه آن هستیم.

امروز کجای فضای مجازی ایستاده‌ایم؟/ شبکه ملی اطلاعات در نیمه راه

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم افتتاحیه چهارمین نمایشگاه رسانه‌های دیجیتال انقلاب اسلامی عصر امروز دوشنبه 25 بهمن با حضور حجت‌الاسلام سیدمهدی خاموشی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در بوستان گفتگو برگزار شد.

در این برنامه محمدمهدی قمی دبیر اجرایی این نمایشگاه گزارشی از روند آماده‌سازی آن ارائه کرده و گفت: ثبت‌نام شرکت کنندگان از 5 دی تا 15 بهمن انجام شد و بالای 400 موسسه و شرکت برای حضور در نمایشگاه ثبت‌نام کردند اما با توجه به ظرفیتی که داشتیم حدود 300 غرفه را به سایت‌ها و موسسات دادیم.

وی افزود: با تغییراتی نسبت به سال گذشته، نمایشگاه دیجیتال امسال در 5 بخش اصلی سایت‌های اینترنتی، فناوری‌های نوین اطلاعاتی، نشر دیجیتال و تلفن همراه، بازی و پویانمایی و بخش بین‌الملل برگزار می‌شود. امسال یک بخش جانبی هم در نمایشگاه فعال است که کلینیک سلامت ذهن است.

در ادامه این برنامه حجت الاسلام خاموشی با اشاره به سخنانی که درباره «تکفیری بودن سلمان رشدی» در این مراسم بیان شد، گفت: سلمان رشدی تکفیری نیست او کافر مطلق است چون تکفیری‌ها در جنگ تاویل روبروی ما قرار دارند و معتقدند برداشت صحیحی از قرآن دارند. ما امروز دچار کج فهمی از قرآن و اسلام هستیم که به وسیله دشمن دست پرورده نظام سلطه به ما فشار می‌آورد و باید بساط شان را جمع کنیم که البته با شهادت شهدای مدافع حرم بساط شان در حال جمع شدن است.

وی در ادامه سخنانش با اشاره به نمایشگاه رسانه‌های دیجیتال انقلاب اسلامی گفت: در سال‌های دفاع مقدس در جبهه دشمن برای تبلیغات علیه ما پشت خطوط خود از بلندگوهایی استفاده می‌کرد تا حرف‌هایی را به ما برساند. صدایی که از این بلندگوها را پخش می‌شد یا ما را تهدید به مرگ می‌کرد، یاد بد زبانی می‌کرد، یا اخبار نادرست می‌داد و یا تطمیع. به یاد دارم در منطقه کوشک این صداها مرتب از بلندگوها پخش می‌شد و رزمندگان ما هم مرتبا در جواب از بلندگوهایمان اذان پخش می‌کردند. آن زمان هر چه بود جنگ تبلیغاتی مربوط به رادیو می‌شد و گفته می‌شد انسانی که در خط مقدم مشغول جنگیدن است دارای انگیزه است پس یا او را بترسانیم یا تطمیعش کنیم.

حجت‌الاسلام خاموشی در ادامه افزود: در حال حاضر در جهان معاصر برای رسانه‌های فعلی مرزی وجود ندارد یعنی الزامات خودش را دارد. چند سال قبل تکفیری‌ها ابتدا اعلام جنگ می‌کردند و از صحنه سر بریدن نیز فیلم می‌گرفتند تا ارعاب کنند. داعش با اتکا به چنین رسانه‌ای جلو می‌آمد و مشاهده کردید که برای چنین کاری چقدر برنامه‌ریزی کرده بودند اما داعش یعنی چه؟ یعنی کمپانی فساد و قرارگاه سرسپردگی استکبار. این کار داعش در خیلی مواقع تاثیر داشت اما دشمنان می‌خواهند قبل از اینکه مقابلشان صف بکشیم ستون‌مان نابود شود. به همین دلیل از بحران‌های اخلاقی و نابود کردن بنیاد خانواده استفاده می‌کنند یعنی دقیقا مشغول کار در جبهه فساد هستند.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در ادامه افزود: مقام معظم رهبری در جایی می‌گفتند که به من می‌گویند چرا مرتب از لفظ جبهه استفاده  می‌کنید؟ چه کنم وقتی که دشمن با این آرایش به میدان آمده است. حالا ما باید توجه کنیم که بازی در این زمینه و این جنگ قواعدی دارد و به نظرم این قواعد از جانب ما تا حدودی رعایت نمی‌شود. مثلا یکی از این قواعد این است که اقتصاد این عرصه در جهان چند میلیارد دلار است اما در ایران چند تومان است؟ پیشنهاد می‌کنم دست اندرکاران این نمایشگاه برای سال آینده آن را بدون کمک و حمایت برپا کنند. من هم در سازمان تبلیغات به نهادهایی که برای حمایت می‌آیند می گویم باشد من کمک می کنم اما 5 سال دیگر شما در کجا ایستاده اید.

وی افزود: در جلسات شورای عالی مجازی مشغول پرداختن به عرصه‌های زیرساخت، امنیت شبکه، تولید محتوا، شبکه های پیام رسان و... هستیم و در این جلسات حرف‌های زیادی و بحث‌هایی به پا می‌شود. یکی از کارهای مهمی که باید در این زمینه انجام بدهیم شبکه ملی اطلاعات است که در نیمه راهش هستیم و به دوستان پیشنهاد می‌کنم که با تعیین به دنبال آن نروید بلکه با رویکرد تعیُنی آن را دنبال کنید. هر شرکت دست اندرکار بگوید من این توانمندی‌های را دارم و به همان اندازه توانمندی‌ها سهم بگیرد. خوشبختانه در فضای مجازی جمیع فرصت‌ها و تهدیدها قابل بررسی هستند.

حجت الاسلام خاموشی در بخش دیگری از سخنانش گفت: آیا بشر آینده می‌تواند سئوال بی‌پاسخ پیدا کند. 90 درصد همه اطلاعات جهانی امروز در دو سال اخیر تولید شده است و افرادی که این آمار را ارائه کرده‌اند می‌گویند در سال آینده این میزان اطلاعات در دو ماه تولید می‌شود. این 90 درصد داده‌های ساختار نیافته‌اند و بیگ دیتا نام دارند حالا ما در این فضای ابری کجا هستیم؟ آموزش ما حتما تاثیر خواهد گرفت. مطالعات ما هم حتما تاثیر خواهد گرفت. سرعت بشر در چند سال آینده حتما بالا می‌رود و کیفیت هم بیشتر خواهد شد.

رئیس سازمان تبلیغات تصریح کرد: بزرگترین دغدغه‌ای که ذهن من را به‌عنوان یک مسئول فرهنگی مشغول کرده زندگی دوم یا همان زندگی جدید است. این دغدغه را چه کسی باید حل بکند؛ همه ما. یک تذکر و درخواست هم دارم و آن هم این است که در برخی پروژه‌های فناورانه متوقف نشویم چون تاریخ مصرفشان گذشته است. بنابراین سعی کنیم پیشتر از این فناوری‌ها، مطالعاتمان را جلو ببریم.

در ادامه این مراسم محمدحسن انتظاری دبیر سابق شورای عالی فضای مجازی گفت: مهمترین دغدغه کشور در حال حاضر مدیریت فضای مجازی است. این مدیریت در دست ما نیست و سرش یک دعوای بین‌المللی برپا است یعنی این طور نیست که فقط ما درگیر آن باشیم.

وی افزود: متاسفانه ما فرهنگ فضای مجازی را نداریم و آموزش در فضای مجازی را هم نداریم. این شرایط را در کنار هم بگذارید و ببینید در چه موقعیتی هستیم.

انتظاری در پایان سخنانش گفت: مسئله بسیار خطیر است. بیایید حداقل در اندازه این نمایشگاه مدیریت محتوای فضای مجازی را در دستور کار قرار بدهیم. سعی کنیم خودمان باشیم نه چیزی که به ما تحمیل می‌شود.

سردار حسین یکتا نیز به عنوان سخنران پایانی این مراسم گفت: در حوزه فضای مجازی ما نمی توانیم در این جبهه مستقیما با دشمن بجنگیم و باید نیروهایمان را پشت قلب دخترها و پسرهایمان را پیاده کنیم. در زمان جنگ آیه وجعلنا می خواندیم تا عراقی‌ها ما را نبینند امروز بازید یک وجعلنای دیگر بخواهیم تا شیاطین جن ما را نبینند چون حمله همه جانبه است و از تلگرام، واتس آپ، جی‌میل و... مورد هجوم واقع می شویم.

این فرمانده دوران دفاع مقدس در پایان سخنانش گفت: این را بدانید که یهود کارش تمام است و طبق وعده الهی و سخنان مقام معظم رهبری، اسرائیل به زودی نابود خواهد شد. به همین دلیل هم است که به دست و پا افتاده‌اند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان