تاریخ خبر : 1393/2/15 – خبرگزاری میراث فرهنگی- گروه محیط زیست- چندی قبل تصاویری تکان دهنده از وضعیت خرس اسیر در اسارتگاه حیوانات بابلسر اعتراض فعالان محیط زیست به وضعیت این گونه در اسارت را به دنبال داشت. شنیده ها حاکی از آن است که در حال حاضر در حدود 40 خرس در اسارتگاه های مجاز و غیر مجاز زندگی می کنند. سیرک ها یکی از این دسته اسارتگاه ها هستند.
«شهرام امیری شریفی»، مدیرعامل انجمن دیده بان حقوق حیوانات در گفت و گو با CHN در این باره گفت :«تعداد زیادی از این خرس ها مانند خرس اسارتگاه بابلسر از زیستگاه طبیعی به اسارتگاه آورده شده اند و منعی برای بازگشت آن ها به طبیعت وجود نداشته است.»
مواردی که ممکن است بازگشت حیوان به طبیعت را دچار مشکل کند عبارتند از نقص عضو مانند کوری یا قطع دست و پا و یا داشتن یک بیماری که سلامت دیگر حیوانات در طبیعت را تهدید کند.
اما از آن جا که در باغ وحش های ایران با وجود نبود امکانات اصرار به توله کشی از حیوانات دربند وجود دارد، تعداد زیادی از این توله ها سر از باغ وحش های کوچک و نیز سیرک ها در می آورند و در واقع به این مکان ها فروخته می شوند. این بدان معناست که حیوان سالم از طبیعت گرفته شده و تنها برای خرید و فروش توله و نمایش مورد استفاده قرار می گیرد.
به گفته امیرشریفی، مستنداتی موجود است که نشان می دهد خرس باغ وحش بابلسر در حال آماده شدن برای حضور در یکی از سیرک های معروف ایران بوده است. این در حالی است که در مستندات موجود برای جابجایی حیوان از باغ پرندگان رشت به اسارتگاه بابلسر، دلیل انتقال جفت گیری و توله کشی از حیوان برای جلوگیری از انقطاع نسل عنوان شده است.
امیرشریفی با انتقاد از شیوه برخورد سازمان محیط زیست در سال های اخیر در مورد نقش این سازمان در برخورد با چنین مواردی گفت: «سازمان باید از اختیارات خود استفاده کند و یا باغ وحش های غیر مجاز و غیر استاندارد را تعطیل کند و یا اساسا به چنین مواردی مجوز ندهد.»
او راه حل مشکلات حیوانات در بند در باغ وحش های غیر استاندارد ایران را تبدیل همه آن ها به سافاری پارک می داند.