به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام سید علی عماد رئیس کتابخانه، مرکز اسناد و موزه مجلس شورای اسلامی در حاشیه جلسه علنی امروز مجلس و در نشست خبری با رسانهها با ارائه گزارشی از فعالیتها و برنامههای این مرکز اظهار داشت: از جمله مأموریتهای کتابخانه مجلس شورای اسلامی، ارائه خدمات به قوه مقننه و بخشهای ذیربط در قانونگذاری از جمله شورای عالی انقلاب فرهنگی است که این خدمات در سه ساحت قانونگذاری، ایرانشناسی و اسلامشناسی ارائه میشود.
وی با اشاره به انتشار پنج نشریه تخصصی از سوی کتابخانه مجلس شورای اسلامی گفت: 438 اثر علمی در قالب فهرستهای موضوعی و تخصصی در این نشریات منتشر و به جامعه علمی کشور تقدیم شده است.
حجتالاسلام عماد ادامه داد: کتابخانه مجلس در سال 96 یک بازنگری و مطالعه جامع را در عرصههای مختلف مد نظر قرار داده؛ از جمله در عرصه ساختار این مرکز، مطالعاتی صورت گرفته و امیدواریم در نشست هیأت امنای کتابخانه که تا پایان تابستان برگزار میشود، به تصویب برسد.
رئیس کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: وظیفه خودمان میدانیم که تعامل علمی بهتر و گستردهتری در عرصههای داخلی و بینالمللی داشته باشیم؛ بر این اساس پیشنویس توسعه همکاریها با مراکز علمی داخلی تهیه شده و در عرصه بینالمللی نیز امیدواریم در جهت دفاع از کیان هویت ملی حرکت کنیم.
حجتالاسلام عماد گفت: کتابخانه مجلس شورای اسلامی بیش از 650 هزار جلد نسخه چاپی به همراه حجم بالایی از نشریات تخصصی دارد که در عرصههای پارلمان، مطالعات قانونگذاری و ایرانشناسی و اسلامشناسی جمعآوری شده است.
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر این، حدود 28 هزار مجموعه کتاب و اسناد خطی داریم که برخی از این مجموعهها شامل چند جلد کتاب میشود که بر این اساس، فهرست تفصیلی اینها شامل 60 هزار عنوان کتاب خطی میشود.
رئیس کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: 95 درصد آثار کتابخانه به صورت دیجیتال تهیه شده و به آسانترین و کمهزینهترین روش در اختیار محققان قرار میگیرد.
حجتالاسلام عماد گفت: همچنین 15 میلیون فریم، سند علمی ـ تاریخی و مذهبی نیز در کتابخانه مجلس وجود دارد که بخش عمدهای از آنها دیجیتالسازی شده است.
وی تأکید کرد: کارت عضویت کتابخانه مجلس شورای اسلامی، همان کارت ملی شهروندان جمهوری اسلامی است؛ البته در برخی بخشهای تخصصی، ارائه کارت شناسایی محققان دانشگاهی لازم است.