به گزارش ایسنا، عصر روز گذشته، 5 شهریورماه، آیین اختتامیه نمایش های خیابانی دومین مرحله پویش «از – خودمان – شروع - کنیم » با حضور دکتر مازیار حسینی معاون حمل و نقل و ترافیک، سردار مهماندار رئیس پلیس راهور تهران و رضاکیانیان هنرمند ارزنده سینما و تلویزیون و فعال اجتماعی برگزار شد.
دکتر مازیار حسینی، معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با بیان اینکه معضلی که امروز همه ما به عنوان شرایط بد ترافیکی در شهر شاهدش هستیم، موضوعی نیست که یک شب به وجود آمده باشد، گفت: مشکلات فرهنگی در طول زمان رشد می یابند و طبیعتا راه حل برطرف کردن آنها را هم باید از دل خود فرهنگ پیدا کرد. به همین دلیل همکاران من در سازمان حمل و نقل و ترافیک به کمک پلیس راهنمایی و رانندگی و حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی فعالیتی را تحت عنوان پویش #از_خودمان_شروع_کنیم راه اندازی کردند که البته بخش عمده آن هم متعلق به خود مردم بود. این پویش یک حرکت خودجوش بود که با همراهی هنرمندان، ورزشکاران و چهره های شاخص جان و قوت قابل ملاحظهای پیدا کرد و مردم مشتاق تر شدند تا با آن همراهی کنند. خوشبختانه امروز همه ما متوجه شده ایم که این رفتارهای ترافیکی که داریم، در شأن ما نیست و لازم است برای برطرف کردن این موضوع، از خودمان شروع کنیم.
حسینی در ادامه یادآور شد: جمله معروفی هست که میگوید خود تو جزیی از ترافیک هستی نه اینکه در ترافیک ماندهای. بنابراین اگر هر کدام از ما حداقل بخشی از سفرهای روزانه مان را با استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی یا شبکههای مکمل مثل دوچرخه انجام دهیم حتما میتوانیم بخشی از ترافیک را کاهش دهیم.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران همچنین به اهمیت احترام به عابر پیاده اشاره کرد و گفت: اولین چیزی که در آیین نامه راهنمایی و رانندگی به افراد آموزش داده می شود، بحث احترام به عابر پیاده است. متاسفانه در سال های گذشته این احترام کمرنگ شده و گاهی ما در رانندگی عجله و شتابی داریم که علتش را متوجه نمی شویم. مثلا راننده ای را میبینیم که در مسیر انواع تخلفات را انجام می دهد که زودتر به مقصد برسد اما در نهایت می بینیم که پشت چراغ قرمز کنار ما ایستاده است! یعنی فقط برای چند ثانیه زودتر رسیدن این همه خلاف می کند.
وی همچنین به همکاری مشترک میان شهرداری تهران و مجموعه فرماندهی انتظامی تهران بزرگ اشاره کرد و یادآورشد: عزم راسخی برای بازگرداندن شرایط به حالت طبیعی در رفتارهای ترافیکی شهروندان ایجاد شده و در این راستا به جای آنکه بخواهیم فقط به حرکات سلبی اکتفا کنیم می خواهیم با استفاده از فضاهای فرهنگی و با کمک خود مردم به جنگ این موضوع برویم تا روزی برسد که شاهد هیچ بی انضباطی ترافیکی در شهر نباشیم.
حسینی در خصوص ادامه داشتن فعالیت پویش از خودمان شروع کنیم نیز گفت: قاعدتا باید ببینیم که مردم چه می گویند. اگر آنها تمایل و اشتیاق داشته باشند ادامه می دهیم. فکر می کنم این پویش در هر مرحله با حرکت آرام خود توانسته به یک بلوغ نسبی برسد و گستردگی و جامعیت یابد. امیدوارم روزی برسد که همه مردم شهرما، یکی از اعضای این پویش باشند.
به گزارش ایسنا، در ادامه همچنین سردار مهماندار رئیس پلیس راهور تهران با بیان این مطلب افزود: مدتی است که یک کار ابتکاری و زیبایی با همکاری معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با عنوان پویش از خودمان شروع کنیم آغاز شده است که توانسته در همین مدت کوتاه نظر قشرهای مختلفی از جامعه را به خود جلب کند.
وی ادامه داد: انتخاب نام پویش از خودمان شروع کنیم بعد از مدت ها مطالعه و انجام کار شناسی های علمی به دست آمده است و بازگو کننده این نکته است که اگر نسبت به رفتارهای نادرست ترافیکی معترض هستیم باید احترام به قوانین و مقررات را از خودمان شروع کنیم.
رئیس پلیس راهور تهران بزرگ با اشاره به اینکه در سایه احترام به قوانین و مقررات است که می توان شهری نظام مند و قانون مدار داشت، بیان کرد: در واقع این نظم می تواند در اقتصاد، فرهنگ و زندگی شهروندان تاثیرگذار باشد.
مهماندار با اشاره به تاثیرگذاری این پویش در شهروندان یادآور شد: ورود قشرهای دارای تاثیرگذاری اجتماعی مانند هنرمندان، ورزشکاران و حتی مدیران رده بالا به این کمپین و انتشار عکس و فیلم هایی از نمایش های خیابانی این کمپین باعث شد تا شهروندان بیشتری به این پویش توجه کنند و پیام های فرهنگی آن را دریافت کنند.
وی تاکید کرد: البته رسانه ها به ویژه رسانه ملی می توانند در ارتقای فرهنگ ترافیک و افزایش آگاهی مردم نسبت به اصلاح رفتارهای ترافیکی تاثیرگذار باشد و در این میان رسانه ملی وظیفه به مراتب سنگین تری را در این مساله دارد.
رضاکیانیان نیز در توضیح چگونگی شکل گیری این پویش فرهنگی گفت: تمام این پویش به شکل حساب شده و حاصل بحث های مفصلی بود که با معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری، پلیس راهور و من انجام شد و در نهایت کارش را با هشتگ از خودمان شروع کنیم، آغاز کرد.
وی افزود: در دوره ای از بالا به پایین دستور داده می شد ولی امروز باید بیاییم پایین و خودمان را همسطح مردم کنیم و همین طور که می بینید امروز معاون حمل و نقل و ترافیک و رییس پلیس راهور تهران در این جمع حضور دارند و بین مردم هستند. وقتی اینچنین باشد و همه از خودمان شروع کنیم، مثل الان اتفاق مبارکی می افتد.
کیانیان در ادامه به کاهش فاصله بین مسئولان و مردم اشاره کرد و گفت: از سالیان قبل اینطور بوده که بین مردم و دولت یک شکافی وجود داشته که این شکاف باید پر شود. اگر مردم خودشان را از دولت بدانند و دولت نیز متقابلا خودش را از مردم بداند، اتفاق خوبی می افتد. به نظرم پویش #از_خودمان_شروع_کنیم و این بودن همگی ما در کنار هم، گام های اولیه این اتفاق است.
این بازیگر همچنین اظهار کرد: سال ها پیش کمپین های دوچرخه سواری درست می شد ولی بنا به دلایلی جلوی آنها را می گرفتند اما امروز خود پرسنل نیروی انتظامی و شهرداری سوار دوچرخه می شوند و به سطح شهر می آیند. وقتی مردم پلیس را سوار دوچرخه ببینند احساس می کنند که پلیس با آنها فاصله ای ندارد. وقتی پلیس دوچرخه سوار بیاید مردم احساس امنیت پیدا می کنند و با خیال راحت سوار دوچرخه می شوند؛ بچه های مدرسه ای و دانشجویان هم با این امنیتی که به وجود می آید، می توانند برای تردد از دوچرخه استفاده کنند.
کیانیان در ادامه صحبتهایش به نقدی که برخی بر استفاده از دوچرخه در تهران وارد می کنند، اشاره کرد و گفت: درست است که می گویند تهران شمالی جنوبی است و شیب دارد و این هم صحت دارد اما ما می توانیم حوایج روزمره مان را با دوچرخه برطرف کنیم. می توانیم در محله مان با دوچرخه تردد کنیم و خریدهای روزانه مان را انجام دهیم. مثلا به جای اینکه وقتی برای خرید نان، میوه و... می رویم و ماشین مان را به شکل دوبله جلوی در مغازه پارک می کنیم و ترافیک به وجود می آوریم، از دوچرخه استفاده کنیم. با این کار هم خودمان کمتر اذیت می شویم و هم ترافیک نمی کنیم که دیگران اذیت شوند.
بر اساس گزارش معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران، وی در خصوص بحث احترام به عابرپیاده نیز یادآورشد: رانندگان باید این را درنظر داشته باشند که ماشین از جنس آهن و سخت است اما عابری که در حال عبور از خیابان است بدنش مانند ماشین نیست و اگر به آن برخورد کند آسیب می بیند. پس همیشه باید مراقب عابران پیاده باشیم. متاسفانه برخی از رانندگان این مساله را رعایت نمی کنند و باعث آسیب دیدن عابران پیاده می شود. رعایت حریم عابر پیاده و خط عابر یکی از مواردی است که رانندگان باید هنگام تردد در شهر به آن توجه داشته باشند.