خبرگزاری تسنیم: شیخ سیف بن احمد بن سیف آل ثانی مدیر دفتر ارتباط دولتی قطر گفت که در حال حاضر هیچ رابطهای بین دوحه و اخوانالمسلمین وجود ندارد و همه اتهاماتی که در این زمینه به قطر وارد شده است، ادعاهای مصر است.
وی در مصاحبه با روزنامه لسآنجلس تایمز، اظهار داشت: هنگامی که بهار عربی اتفاق افتاد و نظامیان در مصر بر سر حکومت بودند، ما از لحاظ اقتصادی به مصر کمک کردیم و 5 محموله گاز را به صورت رایگان به این کشور ارسال کردیم.
آل ثانی افزود: تعهدات ما در قبال مصر قبل از رسیدن محمد مرسی به قدرت آغاز شد و بعد از رفتن وی نیز ادامه یافت و آخرین محموله گاز ما اواخر سال 2016 میلادی به این کشور ارسال شد.
مدیر دفتر ارتباط دولتی قطر در ادامه اظهار داشت: ما تعهدات خود در قبال ملت مصر را متوقف نکردیم، زیرا برای ما مهم نیست که چه کسی در قدرت باشد و ما از اخوانالمسلمین حمایت نکردیم.
وی افزود: آنچه در مصر اتفاق افتاده است امری داخلی است و انتخاب ملت است و بنابراین ما به انتخاب ملت احترام میگذاریم.
این مسئول قطری همچنین با تاکید بر اینکه کشورش از گروهها یا افرادی که در امور دیگر کشورها دخالت میکنند، حمایت نمیکند، افزود: ما در تونس، سوریه یا لیبی از حزب یا فرد خاصی حمایت نمیکنیم بلکه بر افکار عمومی متمرکز میشویم و تمام تلاش خود را برای حفظ بیطرفی به کار میبندیم.
وی در خصوص حمایت قطر از حماس گفت: جرج بوش پدر ایده برگزاری انتخابات در نوار غزه را مطرح کرد و خواستار این شد که همه طیفهای سیاسی در این انتخابات شرکت کنند. سپس بوش پسر از مقامات قطر خواست که حماس را در این انتخابات مشارکت دهند اما دولتهای عربی از این ایده حمایت نکردند. ما این کار را کردیم و بعد از ما نیز دولتهای دیگر این کار را کردند و بنابراین حماس در این انتخابات پیروز شد و الان برخی از اعضای دفتر سیاسی حماس در دوحه هستند.
مدیر دفتر ارتباط دولتی قطر هرگونه حمایت کشورش از تروریسم را شدیدا رد کرد و گفت: اتهاماتی که در این زمینه به قطر وارد میشود باطل است، زیرا قطر هیچ پولی به هیچ گروه تروریستی نداده و از تروریسم حمایت نکرده است.
وی افزود: گام اول در حل بحران کنونی، رفع محاصره قطر است و گام دوم نیز آغاز گفتگوها است.
آل ثانی تاکید کرد که دولت قطر آماده گفتگو است، اما قبول نمیکند که کسی به حاکمیت یا استقلال در تصمیمگیری سیاسیاش تجاوز کند.
کشورهای بحرین، امارات، عربستان و مصر از چندی پیش روابط دیپلماتیک خود با قطر را قطع کرده و علت آن را حمایت قطر از تروریسم دانستهاند.
این کشورها همچنین مرزهای زمینی و هوایی و دریایی خود را بهروی قطر بسته و دوحه را تحت محاصره قرار دادهاند.
کشورهای تحریمکننده شروطی را برای ازسرگیری روابط اعلام کردهاند که دوحه آنها را غیرقابل اجرا دانسته و رد کرده است.
تلاشهای میانجیگرانه کویت برای حل منازعه قطر تاکنون راه به جایی نبرده است و این بحران همچنان ادامه دارد.