شناسه : ۴۸۰۷۱۹ - یکشنبه ۱۲ شهریور ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۲۴
نماینده مردم آبادان در مجلس مطرح کرد:
آسیب شناسی مشکلات کشاورزان آبادان/افزایش حریم رودخانه به ۱۵۰ متر
آبادان – یکی از نمایندگان مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی بر ضرورت آسیب شناسی مشکلات کشاورزان آبادانی تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار مهر، جلیل مختار عصر امروز در جلسه شورای کشاورزی استان خوزستان که در محل سرسرای اجتماعات فرمانداری آبادان برگزار شد، با اشاره به اینکه موضوعات می تواند در سه محور شیلات (آبزیان و سایت های پرورش میگو و ماهی)، صیادان و مشکلات مبتلابه و کشاورزی دنبال شود، گفت: 647 هکتار زمین را در بحث پرورش ماهی داریم که پیشتر 58 تعاونی در این باره تشکیل شد تا ضمن تقسیم بندی زمین مذکور فعالیتهای خود را نیز آغاز کنند اما از سال 93 تاکنون به دلیل تغییر دولت این موضوع مسکوت ماند و حتی آب تخصیص یافته را نیز نداند.
وی با اشاره به دستور وزیر جهاد کشاورزی مبنی برای تامین و تحویل 100 کیلومتر لوله برای کشاورزان از طریق جهاد نصر افزود: وزیر جهاد کشاورزی همچنین دستور تامین و تخصیص اعتبار از منابع داخلی استان برای خرید 500 دستگاه موتور پمپ برای کشاورزان را صادر کرد که خوشبختانه استاندار با آن موافقت کرد.
مختار با یادآوری اعتراض کشاورزان به موضوع خود اجرایی، اظهار کرد: در برخی مناطق همچون شلاحی، کشاورزان خودشان در جهت احیای زمین هایشان اقدام کردند که باید یکسری تدابیر تشویقی از سوی جهاد نصر در قالب موافقت نامه، برای آنان در نظر گر فته شود تا برای کار بهتر و بیشتر انگیزه بگیرند.
وی تصریح کرد: از آنجایی که تخصیص آب بیش از چهار سال به طول می انجامد و از سویی نیز آبادان در منطقه ای واقع شده که 45 هزار مترمکعب در ثانیه آب از این منطقه به دریا سرازیر می شود به همین دلیل می توان با برنامه ریزی دقیق و جدی از این آب سرریز برای کشاورزی استفاده کرد.
نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی گفت: تاکنون 10 هزار مجوز دریافت آب صادر شده که تنها 30 درصد آن مورد استفاده قرار گرفته و 70 درصد مابقی بلا استفاده و اسمی هستند.
مختار با اشاره به وجود 15 هکتار زمین رها شده در محدوده چوئبده، منیوحی و اروندکنار افزود: با اعطای مجوزهای لازم می توان از این زمین ها در جهت توسعه کشاورزی منطقه بهره برد، به رغم آنکه باید 120 هزار مترمکعب در ثانیه آب برای پائین دست رها سازی شود اما این رقم تنها به 50 هزار مترمکعب در ثانیه می رسد و این ظلم به مردم آبادان و خرمشهر است.
وی اظهار کرد: در زمینه شبکه آبرسانی مشکل داریم، افت برق مهمترین عامل در خاموشی ها و قطعی های مکرر برق و متعاقب آن پمپ های آب و عدم آبرسانی به مزارع کشاورزی است که باید برای آن چاره اندیشی شود، نیاز به سه ایستگاه پمپاژ آب داریم که اکنون دو دستگاه آن موجود است.
مختار تصریح کرد: وجود کانال خاکی در پائین دست سبب رشد نی زارها و افت فشار آب می شود ضمن آنکه چند سالی است که نهرهای بهمنشیر لایروبی نشده اند.
نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی با ابراز گلایه از دو برابر شدن نرخ بیمه نخیلات در سال جاری گفت: نرخ بیمه در سال گذشته یک هزار و 300 تومان بود و این در حالی است که امسال این رقم به یک هزار و 600 تا یک هزار و 800 بالغ شده است، سال گذشته یک میلیون و 200 اصله نخل در آبادان بیمه شدند اما امسال به دلیل بالا رفتن نرخ بیمه تنها 600 اصله نخل بیمه شدند.
مختار با اشاره به سهم 20 درصدی آورده برای تامین وثیقه در بانک کشاورزی افزود: آبادان شهری مرزی است که کشاورزانش در دوران جنگ هشت ساله و پس از آن به دلیل حوادث غیر مترقبه دچار آسبهای مختلفی شدند و لذا بایستی این رقم حداقل به 10 درصد کاهش یابد.
وی اظهار کرد: با توجه به بخشنامه وزیر جهاد کشاورزی مبنی بر ممنوعیت احداث مرغداری، در زمان حاضر تعداد زیادی مرغداری هستند که صاحبان آنها مجوزها را گرفته اند اما کاری از پیش نمی برند لذا بایستی مجوزهایشان را باطل و متقاضیان جدید جایگزین آنها شوند.
مختار تصریح کرد: سایت پرورش میگو آبادان به عنوان بزرگترین سایت پرورش میگو کشور با 110 مزرعه در بدو آغاز به کار اکنون رقم مزرعه های فعال آن به 20 رسیده است.
این نماینده مجلس گفت: 130 هکتار زمین آماده کشاورزی در محدوده کا.کیو 10 به دلیل عدم تحویل شبکه آبیاری دچار مشکل شده است که باید هرچه سریعتر این نقل و انتقالات انجام شود، در کا.کیو یک برق اش سه هفته است که دچار مشکل است و به رغم تماسهای فراوان هنوز حل نشده است.
مختار افزایش حریم رودخانه به 150 متر را یادآور شد و افزود: با احتساب این حریم، بسیاری از زمین های کشاورزی موجود در این محدوده بلا استفاده می شود.