ماهان شبکه ایرانیان

جاذبه های گردشگری بهشهر، مرهمی برای کاهش نرخ بیکاری

تاریخ خبر: ۱۳۹۳/۰۷/۳۰ – ساری &#۸۲۱۱; ایرنا &#۸۲۱۱; شهرستان بهشهر با برخورداری از آثار ارزشمند تاریخی، جاذبه های مناسبی برای رونق گردشگری دارد و می تواند درمانی برای نرخ بالای بیکاری در این منطقه باشد.

تاریخ خبر: 1393/07/30 – ساری – ایرنا – شهرستان بهشهر با برخورداری از آثار ارزشمند تاریخی، جاذبه های مناسبی برای رونق گردشگری دارد و می تواند درمانی برای نرخ بالای بیکاری در این منطقه باشد.

صنعت گردشگری اگرچه محصولی برآمده از دستگاه های پیچیده و فناوری های جدید نیست، اما با بهره مندی صحیح از امکانات قدیمی و تاریخی توانسته است درآمدهای هنگفتی را نصیب برخی کشورها کرده و به منبع اول درآمدی آنها تبدیل شود.

برخی کشورها حتی در همسایگی ایران به درستی توانسته اند این فرصت ها را شناسایی و از آنها برای کسب درآمدهای مداوم و ایجاد فرصت های شغلی فراوان استفاده کنند.

جزیره کیش یکی از تجربه های موفق ایران در این صنعت است که توانسته همه لوازم مورد نیاز برای جذب گردشگران را فراهم کند به نحوی که این جزیره حتی فاقد خاک حاصلخیز برای کاشت درختان و گل و گیاه بود اما آن را از استان های دیگر به جزیره وارد کرد.

در شهرستان بهشهر که در شرق استان مازندران واقع شده هرچند ظرفیت های مناسبی برای توسعه گردشگری وجود دارد اما کمتر مورد توجه مسوولان این صنعت قرار گرفته و آن گونه که انتظار می رود، از این ظرفیت ها بهره برداری نمی شود.

چه کسی باور می کند بهشهر با برخورداری از این همه آثار تاریخی متعلق به دوران گوناگون تاریخی بیشترین بیکاری را در استان مازندران داشته باشد و حداقل بهره را از این موهبت ها داشته باشد.

یک نمونه از این ظرفیت های ارزشمند، شهر تاریخی و باستانی گوهر تپه است؛ این منطقه با قدمت بیش از هفت هزار سال، مدتهاست در محاصره فنس های کاوشگران و باستان شناسان قرار دارد و تاکنون هیچ بهره برداری صحیحی از آن نشده است .

نمونه مشابه این مکان قبرستان معروف به عصر آهن تبریز است که در مقیاسی بسیار کوچک تر از گوهرتپه بهشهر قرار دارد اما با خوش سلیقگی مدیران تبریزی، به محلی برای حضور گردشگران تبدیل شده است.

فراهم کردن امکانات اولیه برای بازدید گردشگران شامل پل های چوبی فراز اسکلت ها و محصور کردن این محوطه، این قبرستان تاریخی تبریز را به یکی از محل های پرتردد و مورد علاقه گردشگران داخلی و بخصوص خارجی تبدیل کرده است.

متاسفانه در بهشهر نه تنها توجهی به لزوم فراهم کردن امکانات اولیه حضور گردشگران نشده است بلکه تابلوی ورودی به این پارک موزه نیز پس از ماه ها سرگردانی و با اعتراض مکرر مسوولان شهرستانی نصب شد.

از جمله دیگر مشکلات مربوط به حوزه گردشگری بهشهر، در اختیار داشتن این محوطه های تاریخی توسط سازمان های غیر مرتبط با حوزه میراث فرهنگی است.

«باغشاه» در اختیار شهرداری است، «صفی آباد» در مدیریت نیروی هوایی ارتش است، از ساختمان «چشمه عمارت» به طور مشترک توسط اداره آب و میراث فرهنگی استفاده می شود، درب «میانکاله» به روی گردشگران بسته است و فقط عده ای خاص می توانند از آن بهره مند شود، «باغ تپه» در اختیار سپاه پاسداران است.

با این اوصاف فقط مجموعه تاریخی «عباس آباد» و اندکی هم مجموعه تازه تاسیس «غار هوتو» است که می تواند بار سنگین صنعت توریستم شهرستان را به دوش بکشد.

دیدن کاخ صفی آباد از فاصله دور، نشان دادن جلوه های زیبای میانکاله از پشت فنس ها و گرفتن عکس یادگاری با چشمه عمارت از بیرون این بنای تاریخی چشم نواز بخشی از واقعیت های صنعت گردشگری در بهشهر است.

به جز این آثار، محوطه های تاریخی دیگری هم در بهشهر وجود دارد که متاسفانه همیشه خبرهای ناخوشایندی از غارت اشیاء این بناها توسط قاچاقچیان عتیقه به گوش می رسد و علت آن وجود یک نمایندگی میراث فرهنگی در این شهرستان به رغم برخورداری از آثار فراوان تاریخی است که به دلیل کمبود امکانات و نیروی انسانی قادر به جلوگیری کامل از تاراج میراث فرهنگی نیستند.

امام جمعه فقید بهشهر در سخرانی های خود پیرامون گردشگری و توریسم بارها خواستار بازگشایی کاخ صفی آباد و حضور مردم در آن شده بود؛ مرحوم آیت الله سیدصابر جباری که اواخر تابستان امسال به دیار باقی شتافت، بارها تاکید کرده بود نمی توان به دلیل حضور نیروهای نظامی، مردم را از نعمت دیدن این منطقه زیبای تاریخی و طبیعی که بر فراز بهشهر قرار دارد محروم کرد.

بهشهر به رغم وجود آثار تاریخی بسیار زیاد، از داشتن موزه ای برای نمایش آثار به جای مانده از این بناها محروم است.

در منازل مردم بهشهر، آثار و لوازم تاریخی وجود دارد که اگر اعتماد مردم به درستی جلب شود و حاضر به تقدیم این آثار به موزه هستند که این کار نیازمند اراده و تصمیم گیری درست مسوولان برتای تبدیل صنعت گردشگری به عنوان منبع اصلی درآمد مردم این خطه است.

در بهشهر مجموعه داران متبحری حضور دارند که می توان از گنجینه های ارزشمند آنها حتی به صورت امانی استفاده کرد و نمایشگاه های فاخری از آثار میراث فرهنگی آنان برپا کرد.

سرپرست نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بهشهر در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با قبول مشکلات متعدد در این بخش گفت: یکی از راه کارهای اصلی رفع این کمبودها، استقرار اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است.

قربانعلی حیدری اظهار کرد: تلاش های فراوانی برای ارتقای این نمایندگی به اداره انجام شده اما تاکنون به نتیجه مطلوب نرسیده است.

وی گفت: در شرایط فعلی بودجه بسیار اندکی در اختیار داریم و نمی توانیم همه طرح های موجود را که می تواند زمینه ساز توسعه صنعت گردشگری منطقه باشد، اجرا کنیم.

سرپرست نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بهشهر افزود: با وجود این کمبودهای مالی آزار دهنده، تلاش می کنیم طرح های مورد نیاز این بخش را اولویت بندی کرده و بر اساس اهمیت آن ها را اجرا کنیم.

حیدری ادامه داد: یکی از این طرح ها که اجرای آن مدتی پیش به پایان رسید، طرح امن کردن محدوده دریاچه عباس آباد است.

وی گفت: به دلیل مشکلات فراوانی که در چند مورد به مرگ مسافران نیز انجامید، تصمیم گرفتیم اطراف دریاچه عباس آباد را با میله محصور کنیم تا مانع سقوط خودروها به درون دریاچه شود.

سرپرست نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بهشهر افزود: این طرح اگر چه در مقایسه با نیازهای فراوان گردشگری بهشهر قابل توجه نیست اما می تواند زمینه ای برای توسعه فعالیت های مرتبط با بخش گردشگری باشد.

بر اساس اعلام مسوولان حوزه گردشگری، این صنعت با کمترین سرمایه بیشترین درآمد و اشتغال را نصیب جوامع می کند زیرا همه چیز از جمله آثار و اماکن باستانی و تاریخی و طبیعی برای این کار در اغلب نقاط کشور وجود دارد.

در صنعت گردشگری به ازای ورود هر گردشگر به کشور دستکم پنج شغل ایجاد می شود و میزان اشتغال بخش گردشگری نیز 11.2 برابر سریع تر از سایر بخش ها است.

حال این که چرا بهشهر با برخورداری از این همه اثر و بنای تاریخی باید دارای بیشترین آمار بیکاری در مازندران باشد را مسوولان باید پاسخ دهند.

گزارش از میثم محسنی کوتنایی

جاذبه های گردشگری بهشهر، مرهمی برای کاهش نرخ بیکاری

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی