ماهان شبکه ایرانیان

اجرای معماری اسلامی در شهرها از دغدغه های رهبری است

تاریخ خبر :۱۳۹۳/۱۱/۲۱-به گزارش ایرنا، محمد حسن طالبیان روز سه شنبه در جمع شماری از مسوولان شهرستان سلطانیه استان زنجان افزود: صاحبان اصلی اماکن تاریخی مردم هستند و باید از آنها نیز برای نگهداری و حفاظت از این اماکن استفاده کرد.

تاریخ خبر :1393/11/21-به گزارش ایرنا، محمد حسن طالبیان روز سه شنبه در جمع شماری از مسوولان شهرستان سلطانیه استان زنجان افزود: صاحبان اصلی اماکن تاریخی مردم هستند و باید از آنها نیز برای نگهداری و حفاظت از این اماکن استفاده کرد.

وی یادآورشد: مردم باید متوجه باشند که در شهرهای تاریخی و محوطه اماکن فرهنگی، در صورتی که مخالفتی با ساخت و سازها می شود، به معنای جلوگیری از توسعه پایدار و معقول نیست.

طالبیان تاکید کرد: شهرهای تاریخی و محوطه اماکن تاریخی و فرهنگی نیز باید متناسب با طرح جامعی توسعه یابند.

معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: هم اکنون این سازمان در تلاش برای تدوین طرحهای جامع برای شهرهای دارای محوطه های تاریخی و باستانی همچون سلطانیه است.

وی خاطر نشان کرد: در این طرح جامع باید همه جوانب اجتماعی، اقتصادی، عمرانی و تاریخی توسعه این مناطق مدنظر قرار گیرد.

طالبیان با تاکید بر لزوم استفاده از تجربیات گذشتگان در توسعه و ساخت و ساز شهرها، تصریح کرد: در صورتی که امروز کشور با بحران کم آبی و مشکلات زیست محیطی مواجه است، به علت بی توجهی به تجربیات گذشتگان در زمینه مواجه با خشکسالی و استفاده از طبیعت است.

معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: ایران صاحب آثار فرهنگی و تاریخی برجسته و درجه یک بسیار متعدد و تمدن هفت هزار ساله ارزشمندی است.

وی با بیان اینکه هیچ شخصی مخالف توسعه شهرهای تاریخی نیست، اظهار کرد: مدیران سازمان میراث فرهنگی نیز به دنبال توسعه این مناطق هستند و بر لزوم اجرای طرح تفصیلی جامع در آن تاکید دارند.

طالبیان بر لزوم حرکت در یک جریان و انضباط کلی برای توسعه شهرهای تاریخی تاکید کرد و ادامه داد: در توسعه این مناطق اگر امتیازی وجود دارد، باید نصیب همه مردم آن شهرها شود و تبعیضی در اجرای قوانین و سختگیری ها لحاظ نشود.

معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: ایران کنوانسیون جهانی حفاظت از آثار تاریخی و فرهنگی را امضا کرده و یکی از اعضای آن محسوب می شود.

وی اضافه کرد: همه مفاد کنوانسیون جهانی در جهت حفظ حقوق مردم بوده و ایران نیز در تلاش برای رعایت این دستورالعملها است.

طالبیان افزود: باید به گونه ای شهرها را توسعه داد، که آیندگان به تحسین اقدامات انجام شده بپردازند.

معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: هم اکنون طرح توسعه هفت منطقه و شهر تاریخی از جمله اصفهان و یزد در دست طراحی است.

وی افزود: در این طرح ها مطالعات اجتماعی، تاریخی، فرهنگی و شهرسازی به صورت یک جا و در قالب طرح تفصیلی مدنظر قرار خواهند گرفت.

طالبیان تاکید کرد: کیفیت شهر سلطانیه در این طرح توسعه ای باید به حد اعلا برسد و در آن تکلیف تمام بخشها، تک تک پلاک خانه ها و مغازه ها مشخص شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان نیز در این جلسه گفت: در ساخت و ساز برای مردم در سطح شهر تاریخی همچون سلطانیه محدودیت ایجاد شده و این موضوع طی سالهای گذشته موجب آزار و گلایه مردم بوده است.

یحیی رحمتی سلطانیه را پایتخت پهناورترین امپراطوری تاریخ ذکر کرد و یادآورشد: این شهر علاوه بر داشتن چنین پیشینه تاریخی، تنها سند معماری اسلامی محسوب می شود.

وی اظهار کرد: نمی توان در کنار این پیشینه و ارزش تاریخی و علمی، مردم را نادیده گرفت و کنار گذاشت.

رحمتی ادامه داد: مردم باید از وجود گنبد سلطانیه و دیگر آثار تاریخی در این شهر منتفع شوند.

اجرای معماری اسلامی در شهرها از دغدغه های رهبری است

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان