به گزارش خبرنگار مهر، این شاعر و منتقد ادبی آلمانی همیشه در سایه برادرش فریدریش ایستاده بود، با روحیه عاشقانه ناآرامی که هیچ برنامهای نداشت، البته برنامههایی در سرش بود که بعدها آن را شکل داد. برای درک کار آگوست ویلهلم شلگل، هاینریش هاینه به طور قابل توجهی درباره دانش آموز خود توضیح داده است. او در کتاب معروف خود "مدرسه رمانتیک"، هیچ شک و تردیدی باقی نذاشته که فریدریش شلگل مهمتر از آگوست بوده و در واقع او تحت اندیشه برادرش زندگی کرده است. هاینه همچنین فردریش را هم به چالش میکشد. احتمالا استاد هاینه با تربیت دانشآموزان شاعر موافق نبوده است.
بر اساس گزارشی که رایزنی فرهنگی ایران در آلمان آن را تهیه کرده و برای انتشار در اختیار مهر قرار داده است، اکنون و به مناسبت 250 امین سالگرد تولد آگوست شلگل، خانه گوته فرانکفورت، با همکاری تعدادی از موسسات، میخواهد تا تصویر واضح و روشنی از این نویسنده، مترجم و شاعر معروف آلمانی ارائه دهد.
آگوست اشلگل به عنوان مترجم آثار شکسپیر در میان متفکران رمانتیک تحصیل کرده، شناخته شده است؛ او نه تنها به عنوان یک مترجم و نویسنده آلمانی، بلکه به عنوان منتقد، مقاله نویس و بنیانگذار مطالعات ادبی تطبیقی شناخته شده است و در عین حال او شخصیتی اجتماعی داشت که به راحتی با فرهنگهای مختلف ارتباط برقرار میکرد و تقریباً با تمام شخصیتهای اروپایی در فرهنگ، علم و سیاست ارتباط داشت.
اخیراً به این جنبههای کار او توجه زیادی میشود. در ماربورگ، نامههای آگوست را به تازگی به صورت دیجیتال ویرایش کردهاند و تقریبا 5 هزار نامه در حال حاضر به طور کامل در دسترس عموم مردم قرار دارد. مکاتبات او و شبکهای که وی ایجاد کرد، در نمایشگاه بزرگ «سفر به جهان عاشقانه» که از امروز (6 سپتامبر) در دیرگرابن برگزار میشود، افراد و اماکن، نقل قولها و همه چیزهایی که آگوست را به این زندگی متصل میکرده است، در معرض دید عموم گذاشته شده است.
در همین زمینه در روزهای اخیر، آنه بونن کامپ-رنکن، مدیر فرای دویجه هوخ اشتیفت و خانه گوته، سخنرانی با عنوان «قدم در راه موزه رمانتیک» داشت. همچنین موزهداران خانه گوته، بخشهای جداگانهای را ایجاد کردهاند که با زنگ از یکدیگر متفاوت میشوند. بخش مهم در این نمایشگاه، تنها بیوگرافی آگوست ویلهلم نیست، بلکه اهمیت فرهنگی و تاریخی آن دوره است، زمانی که ایدههای عاشقانه وجود داشت و تلاش میشد تا تجربههای ادبی و اجتماعی در جامعه مورد آزمایش قرار گیرد. «شهرنشینی به عنوان شعری از جهانی مترقی» عنوان بخش دیگری از این نمایشگاه است که قسمتهای چندرسانهای آن توسط دانشجویان دانشگاه گوته طراحی شده است.