بیشتر مردان تصور میکنند که توانایی باروری در آنها قطعی و تضمینشده است، اما واقعیت چنین چیزی را نشان نمیدهد. همه مردانی که قصد دارند در آینده پدر شوند، باید سلامت خودشان را، خصوصا با افزایش سن، جدیتر بگیرند.
به گزارش به نقل از سلامتیسم، بیشتر مردان تصور میکنند که توانایی باروری در آنها قطعی و تضمینشده است، اما واقعیت چنین چیزی را نشان نمیدهد. همه مردانی که قصد دارند در آینده پدر شوند، باید سلامت خودشان را، خصوصا با افزایش سن، جدیتر بگیرند.
دکتر بروس گیلبرت، رییس بخش باروری در موسسه اورولوژی Arthur Smith، میگوید: «افزایش سن شما، غذاهای مصرفی، داروهای مصرفی و هر گونه مشکلات پزشکی، همگی میتوانند بر عملکرد اسپرم تاثیر منفی بگذارند».
درحالی که نمیتوان افزایش سن را کنترل کرد، اما باید بدانیم که سن مردان دارای نقش مهمی در سلامت اسپرم است. درواقع، کیفیت اسپرمها از 40 سالگی به بعد رو به زوال میرود.
بهگفته دکتر گیلبرت، «حتی اگر کیفیت مایع منی مردان واقعا خوب باشد، باروری آنان میتواند بهعلت آسیبدیدگی اسپرمها کاهش پیدا کند». اسپرم آسیبدیدهای که نتواند به درون تخمکها نفوذ کند، شانس انجام شدن لقاح را هم پایین میآورد.
نکته مهم بعدی این است که هرچه مردان دیرتر برای بچهدار شدن اقدام کنند، شانس به دنیا آمدن فرزندان مبتلا به بیماریهای ژنتیکی را بالاتر میبرند. یکی از مطالعات اخیر نشان میدهد که مردان بالای 50 سال، جهشهای ژنتیکی بیشتری را از طریق اسپرم انتقال میدهند.
منبع:webmd