گرفتن بعضی از تصمیمها نسبتا ساده است؛ مثل این که چه بخوریم یا چه برنامه تلویزیونی را تماشا کنیم؛ چون همانطور که در قسمت قبل هم اشاره کردیم شاید تبعات یک تصمیم نادرست چندان مهم نباشد؛ ولی همه ما گاه و بی گاه باید تصمیماتی بگیریم که میتوانند زندگی مان را عوض کنند، تصمیماتی که واقعا مهم هستند و باید برای شان وقت گذاشت. در این جا به چند نکته عالی اشاره میشود که که به کمک آنها میتوان در هر شرایطی تصمیم درست گرفت.
سبک و سنگین کردن همه جوانب مثبت و منفی
فهرستی از تمام مزایا و معایب هر کدام از گزینههایی که پیش رو دارید، تهیه کنید. سعی کنید تا جایی که میتوانید منطقی برخورد کنید و همه گزینهها را نقادانه بررسی نمایید. برای این فهرست هم به قدر کافی وقت بگذارید. به این منظور، ابتدا یک فهرست تهیه کنید، اجازه دهید یکی دو روز بگذرد و بعد دوباره سراغ آن بروید و بررسی اش کنید. آن وقت با وجود این که درباره این تصمیم فکر هم نکرده اید، از این که چه ایدههایی راجع به آن به ذهنتان میرسد، غافلگیر خواهید شد.
مراقب فرسایش در تصمیم گیری باشید
تحقیقات این را ثابت کرده، که اگر در عرض یک روز تصمیمات زیادی بگیرید، توان تصمیم گیری شما به تدریج کمتر و کمتر میشود؛ که به آن فرسایش در تصمیم گیری میگویند. اگر قرار است تصمیم شخصی بزرگی بگیرید، بهتر است آخر هفته سراغش بروید، که هم استراحت کردهاید و هم بابت اتخاذ تصمیمات دیگر خسته نیستید.
به غریزهتان اعتماد کنید
یکی از مهمترین نکتهها در مورد اتخاذ تصمیم به جا، این است که به غریزهتان اعتماد کنید. شما میتوانید تا ابد تمام نکات مربوط به یک مساله را تحلیل کنید، اما گوی جادویی که ندارید، بنابراین نمیتوانید صد درصد از نتیجه اش مطمئن باشید. وقتی تمام خوبیها و بدیها را سبک و سنگین کردید و تمام قطعیات را در نظر آوردید، در نهایت این غریزه یا بینش درونی شما است که راهنماییتان میکند. وقتی غریزهتان به شما چیزی را میگوید، به آن اعتماد کنید، چون ذهن شما احتمالا منطقیتر از چیزی است که فکرش را میکنید.
بخوابید
وقتی فکر میکنید تصمیمتان را گرفته اید، قبل از این که وارد عمل شوید، یک روز دیگر صبر کنید. دست نگه داشتن برای یک روز و سپس شب بعد از آن، سبب میشود تا فکر ته نشین شود و بعد ضمیر ناخودآگاه آخرین بررسیها را در مورد اطلاعات برای شما انجام میدهد. اگر صبح روز بعد بیدار شدید و هنوز تصمیمتان پابرجا بود، آن وقت به نتیجه نهایی رسیده اید.
تصمیمتان را بگیرید و بعد به آن بچسبید
وقتی تصمیم آخر را گرفتید، حالا میتوانید آن را به مرحله عمل درآورید، چه استعفا کردن از کار باشد و چه بیرون انداختن نامزدتان! وقتی تصمیم را گرفتید، اجرایش کنید و نظر خود را تغییر ندهید. اگر درنگ کنید، ممکن است دوباره به نقطه اول برگردید، انگار که اصلا هیچ تصمیمی نگرفته اید.