ماهان شبکه ایرانیان

فضاپیمای کاسینی ناسا، تا ساعاتی دیگر ماموریت خودکشی اش را به پایان می رساند

سازمان فضایی ناسا به تازگی خبر از پرواز موفقیت آمیز فضاپیمای کاسینی از کنار قمر تایتان داده است و این فضاپیما، حالا در حال پیمودن مسیری است که در نهایت به نابودی اش منجر خواهد شد. بعد از ۱۳ سال گردش به دور سیاره زحل و بررسی قمرهای آن، کاسینی قرار است تا ساعاتی دیگر به صورت دستی به سمت اتمسفر بالایی زحل و به سمت نابودی خود حرکت می کند.

فضاپیمای کاسینی ناسا، تا ساعاتی دیگر ماموریت خودکشی اش را به پایان می رساند

سازمان فضایی ناسا به تازگی خبر از پرواز موفقیت آمیز فضاپیمای کاسینی از کنار قمر تایتان داده است و این فضاپیما، حالا در حال پیمودن مسیری است که در نهایت به نابودی اش منجر خواهد شد. بعد از 13 سال گردش به دور سیاره زحل و بررسی قمرهای آن، کاسینی قرار است تا ساعاتی دیگر به صورت دستی به سمت اتمسفر بالایی زحل و به سمت نابودی خود حرکت می کند.

به گفته ناسا، ماموریت خودکشی کاسینی، پایانی شکوهمند برای این فضاپیما خواهد بود. شاید این سوال پیش آید که چرا سازمان ناسا تصمیم به نابودی کاسینی گرفته و در پاسخ به این سوال باید گفت بعد از گذشت 20 سال از پرتاب آن، فضاپیمای مورد اشاره دیگر به مقدار سوخت لازم برای حرکت دسترسی ندارد. ضمناً برای حفاظت از قمرهایی که به دور زحل می گردند از میکروب های زمینی، ناسا تصمیم به خودکشی کاسینی گرفته است.

ناسا می گوید کاسینی در ساعت 7:54 دقیقه به وقت محلی (یا 16:24 دقیقه به وقت ایران) وارد اتمسفر زحل می شود. در واقع این زمان، هنگامی که است که سیگنال های رادیویی پایانی کاسینی از زحل به مرکز کنترل ماموریت می رسد؛ سیگنال هایی که انتقال شان با سرعت نور، 83 دقیقه به طول می انجامد. با این همه، سیگنال ها معمولاً برای تایین زمان ماموریت و جلوگیری از اشتباه دریافت می شوند.

در حالی که کاسینی به سمت زحل حرکت می کند، تصاویر پایانی را از این سیاره و قمرهایش به ثبت خواهد رساند و سپس برای آخرین بار، محتویات حافظه خود را به مرکز کنترل ماموریت می فرستد. متاسفانه دوربین های کاسینی از دیروز خاموش شده اند و بنابراین خبری از تصویربرداری از لحظات پایانی نخواهد بود. با این همه، 8 آزمایش علمی از مجموع 12 آزمایش کاسینی کماکان تا ثانیه آخر به کار خود ادامه می دهند و اطلاعاتی از اتمسفر زحل جمع آوری خواهند کرد که هیچوقت دیگر به دست نیاورده ایم.

به گفته ناسا، هنگامی که کاسینی به اتمسفر زحل با دمای 10 درجه برخورد می کند، سرعتی معادل 113 هزار کیلومتر بر ساعت خواهد داشت. در حالی که هوا فشرده تر می شود و فشار افزایش می یابد، این فضاپیما از رانشگرهای خود برای حفظ ثبات استفاده می کند و آنتن اصلی اش را به سمت زمین نگه می دارد.

بعد از اینکه رانشگرها به بیشینه خود رسیدند، کاسینی دیگر کنترلی بر حرکت خود نخواهد داشت و شروع به لرزش می کند. هنگامی که دمای آنتن اندکی افزایش بیابد، ارتباط با زمین قطع می شود و فضاپیما، از ارتفاعی 1500 کیلومتری شروع به سقوط آزاد می کند. برای آن دسته از افراد علاقه مند، مرکز فرماندهی قرار است این رویداد را به صورت زنده از وب سایت ناسا -از ساعت 15:30 الی 17 به وقت ایران استریم کند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی