ماهان شبکه ایرانیان

گزارش گمرک نشان می دهد؛

واردات خودروی بالای ۲۵۰۰ سی سی؛همچنان ممنوع

گمرک ایران، مقررات به روز شده درباره واردات خودروهای سواری را اعلام و تصریح کرد: واردات خودروهای سواری بالای ۲۵۰۰ سی سی، همچنان ممنوع است.

واردات خودروی بالای 2500 سی سی؛همچنان ممنوع

 به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صدا وسیما؛ ارزش خودرو شامل قیمت خرید در کشور مبدا (FOB) بعلاوه  بیمه و کرایه حمل است که اصطلاحا سیف(Cif) گفته می شود. این در حالی است که ارزش گمرکی تمامی خودروهای قابل ورود با هدف دسترسی آزاد به اطلاعات در سامانه آنلاین ارزش گمرک الکترونیک قابل دسترسی است.  ارزش گمرکی خودرو های وارداتی بر اساس قیمت صادراتی کارخانه و با مقایسه قیمت های جهانی در کمیته تبصره 6 قانون خودرو بصورت سالیانه تعیین می شود. کرایه حمل از مبدأ کشورهای حوزه خلیج‌فارس به مقصد بندرعباس به طور متوسط هر خودرو سواری بین 500 تا 750 دلار  است.

پرداختی های لازم جهت واردات

به طور کلی خودروی سواری کمتر از 1500 سی‌سی در ردیف تعرفه‌ای  جداگانه در جدول مقررات صادرات و واردات طبقه‌بندی می‌شود و واردات این خودروها مشمول 40 درصد حقوق و عوارض گمرکی است. 

واردات خودروهای سواری بین 1500 تا 2000 سی‌سی در ردیف تعرفه‌ دیگری

 طبقه‌بندی شده و مشمول 40 درصد حقوق و عوارض گمرکی است. 

خودروهای سواری از 2000 تا 2500 سی‌سی هم در ردیف تعرفه‌ای  مجزا طبقه‌بندی و مشمول 55 درصد حقوق و عوارض گمرکی است. 

حقوق ورودی خودروهای هیبریدی پنج درصد ارزش گمرکی است.

 واردات خودرو مشمول 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده ( از جمع ارزش گمرکی بعلاوه حقوق ورودی) است.

 4 درصد مالیات علی‌الحساب ( از جمع ارزش گمرکی بعلاوه حقوق ورودی)  و عوارض هلال‌احمر معادل 1٪ حقوق ورودی  هم دریافت می شود.

  پنج 5 درصد از ارزش فوب به عنوان عوارض خاص واردات خودرو دریافت می شود.

 هزینه استاندارد معادل 8 در هزار ارزش cif است

 گواهی اسقاط خودرو جهت پلاک هر خودروی ترخیص شده

- مصرف کمتر از 5 لیتر در 100 کیلومتر چرخه ترکیبی نیاز به اسقاط خودروی فرسوده ندارد.

- با مصرف 5 لیتر و بین 5 تا 6 لیتر در 100 کیلومتر 2 دستگاه خودروی فرسوده

- با مصرف 6 لیتر و بین 6 تا 7 لیتر در 100 کیلومتر 4 دستگاه خودروی فرسوده

- با مصرف 7 لیتر و بین 7 تا 8 لیتر در 100 کیلومتر 6 دستگاه خودروی فرسوده

- با مصرف 8 لیتر و بیشتر در 100 کیلومتر 8 دستگاه خودروی فرسوده

 گمرک ایران همچنین اعلام کرده است :  ده (10) درصد از ارزش گمرکی خودروهای بنزین سوز طبق سند ترخیص جهت شماره گذاری  (عوارض راهنمایی و رانندگی) و  سه درصد ارزش گمرکی در هنگام شماره‌گذاری هزینه نقل و انتقال دارایی دریافت می شود.

 عوارض شهرداری به هنگام پلاک بسته به نوع خودرو از 300 تا 700 هزار تومان است.

 واردات خودروهای سواری بالای 2500 سی سی همچنان ممنوع است

بر اساس ماده 78 قانون امور گمرکی امکان ورود موقت خودروهای بالای 2500 سی سی صرفا برای مسافران غیر مقیم ایران و ایرانیان مقیم خارج از کشور برأی استفاده شخصی افراد مذکور وجود دارد .

 واردات تمام خودروها در گام اول نیاز به مجوز ثبت سفارش وزارت صنعت، معدن و تجارت دارد.

 قبل از اخذ مجوز واردات،  تهیه مجوز های چهار گانه  نمایندگی از اصناف،  مجوز استاندارد، بهینه سازی سوخت و محیط زیست الزامی است که معمولا نمایندگی ها اقدام به این کار می کنند.

 عمر خودروهای وارداتی از زمان ساخت آن نباید بیش از یکسال گذشته باشد .

 خودروهای وارداتی باید استاندارد های لازم را جهت ورود داشته باشند از جمله انطباق شماره شاسی، نوع و تیپ موتور. 

 دو گروه از پرداخت سود بازرگانی واردات خودرو معاف هستند که این معافیت ها شامل معافیت از پرداخت سود بازرگانی معادل سیصد میلیون ریال - 300000000ریال برای مجوزهای جانبازان و همچنین معافیت از سود بازرگانی معادل 300000000 ریال برای  مجوزهای معلولین بهزیستی می شود.

ایکس ری های کامیونی گمرک به 31 دستگاه افزایش می یابد

گمرک ایران جزئیات افزایش 150 درصدی تجهیزات کنترلی پیشرفته در گمرکات را در سالجاری اعلام کرد.

ایکس ری های کامیونی گمرک در ماه های آینده به 31 دستگاه افزایش خواهد یافت.

 ایکس ری های کامیونی گمرک در سال 1392 برابر 5 دستگاه بود که تا پایان سال 1395 با رشدی 140 درصدی به 12 دستگاه افزایش یافت.

 این افزایش تصاعدی از سال 1392 تا 1395 با خرید تعداد 7 دستگاه ایکس ری از محل منابع داخلی گمرک و استقرار در گمرکات کشور حاصل شد.

 ماه های آینده 19 دستگاه ایکس ری کامیونی به تجهیزات کنترلی پیشرفته در گمرک اضافه می شود که تعدادی از این دستگاه ها خریداری و در حال نصب است.

گمرک ایران در باره  جزئیات تجهیز گمرکات به ایکس ری های کامیونی اعلام کرد: 2 دستگاه ایکس ری کامیونی بسیار پیشرفته و پرسرعت از طریق مناقصه بین المللی امسال خریداری شده که یکی از آنها اواخر بهار امسال و دیگری شهریورماه در گمرک شهید رجایی بندرعباس تخلیه و در همان گمرک در حال نصب است. 

یک دستگاه ایکس ری کامیونی نیز از طریق مناقصه جهت استقرار در گمرکات خراسان رضوی از محل 50 درصد اعتبارات استانی و 50 درصد اعتبارات گمرک ایران خریداری شده و در حال ساخت است.

قرارداد ساخت و خرید 5 دستگاه ایکس ری کامیونی نیز با وزارت دفاع با هدف بهره گیری از توانمندی ها و تولیدات داخلی در ماههای گذشته منعقد شده که مدت این قرارداد 10 ماه است و از محل تولیدات وزارت دفاع در گمرکات بازرگان به تعداد 2 دستگاه و شلمچه، نوردوز و گلستان نیز هر یک به تعداد یک دستگاه نصب خواهد شد که بر اساس آخرین اقدامات، زمین گمرک بازرگان جهت نصب اولین ایکس ری تولیدی وزارت دفاع تحویل نمایندگان وزارت دفاع شده است.

گمرک ایران در اقدامی دیگر برای استفاده از توانمندی های بخش خصوصی جهت ساخت ایکس ری های پیشرفته کامیونی فراخوانی را منتشر کرده که شرکت های واجد شرایط انتخاب شده اند و مراحل نهایی انعقاد قرارداد با این شرکت ها انجام شده و برای اولین شرکت انتخاب شده، گمرک میلک جهت نصب مشخص شده است.

توافق با سازمان انرژی اتمی جهت تولید یک دستگاه ایکس ری کامیونی پیشرفته در مرحله اول، از دیگر اقدام های گمرک در این خصوص است. تفاهم نامه تولید آن نیز پیش از این امضا و عملیاتی شده است. 

قرار است با توجه به توانمندی های دانشمندان سازمان انرژی اتمی در تولید ایکس ری های پیشرفته در ماه های آینده سفارشات بیشتری به این سازمان داده شود .

همچنین توافق با سازمان راهداری جهت خرید 2 دستگاه ایکس ری کامیونی و توافق با منطقه آزاد اروند جهت تحویل یک دستگاه دیگر، از دیگر اقدامات گمرک در این خصوص است.

در اقدامی دیگر مقرر شده که کشور ژاپن هم منابع مالی خرید 2 دستگاه ایکس ری پیشرفته کامیونی را در چارچوب کمک و همکاری های مشترک با جمهوری اسلامی ایران بر اساس برجام در اختیار گمرک ایران قرار دهد . تفاهم نامه کمک های مالی کشور ژاپن برای خرید 2 دستگاه ایکس ری پیشرفته فی ما بین معاونت توسعه مدیریت و منابع گمرک ایران و طرف ژاپنی منعقد شده تا تسهیلات خرید 2 دستگاه ایکس ری کامیونی را در اختیار گمرک ایران قرار دهند . بر اساس آخرین اقدامات در این خصوص تفاهم نامه مالی با شرکت طرف ژاپنی و معاونت یاد شده صورت پذیرفته و جذب تسهیلات مربوطه در حال انجام است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان