ماهان شبکه ایرانیان

آیا فناوری تشخیص چهره آیفون X به دنیایی فراتر از موبایل هم راه می یابد؟

یکی از برجسته ترین ویژگی های آیفون X (یا همان آیفون ۱۰) در کنار طراحی زیبا، مجموعه دوربین و حسگرهای جلوی آن است که اپل به آن TrueDepth می گوید. این ماژول می تواند چهره ها را تشخیص دهد، حرکت عضلات صورت را شناسایی نماید، و اشیاء را به صورت سه بعدی تصویر نماید.

آیا فناوری تشخیص چهره آیفون X به دنیایی فراتر از موبایل هم راه می یابد؟

یکی از برجسته ترین ویژگی های آیفون X (یا همان آیفون 10) در کنار طراحی زیبا، مجموعه دوربین و حسگرهای جلوی آن است که اپل به آن TrueDepth می گوید. این ماژول می تواند چهره ها را تشخیص دهد، حرکت عضلات صورت را شناسایی نماید، و اشیاء را به صورت سه بعدی تصویر نماید.

تمامی این قابلیت ها در حوزه واقعیت مجازی کاربرد بسیار زیادی خواهند داشت، اما به نظر می رسد اپل اهدافی فراتر را در سر می پروراند. ماژول TrueDepth آیفون X را می توان مشابه پلتفرم های گوگل تانگو، مایکروسافت ریل سنس (RealSense) یا مایکروسافت کینکت (Kinect) در نظر گرفت که کاربردهای زیادی دارد.

در ادامه به چند مورد از کاربردهای بالقوه فناوری TrueDepth اپل می پردازیم.

هدست های واقعیت مجازی

در حال حاضر هدست واقعیت ترکیبی هولولنز مجموعه ای از حسگرها و دوربین های ویژه را در اختیار دارد که می توانند محیط را تشخیص داده و اشیاء مجازی را در محیط قرار دهند.

از طرف دیگر، محصولاتی نظیر Meta و Avegant هم فناوری های جدیدی را در این حوزه می آزمایند، یا Magic Leap که می خواهد دنیای مجازی را به نحوی واقع گرایانه با جهان اطراف ما ترکیب نماید.

ماژول تشخیص چهره آیفون 10 هنوز بُرد کمی دارد

آیا حسگرهای پیشرفته تری مانند TrueDepth می توانند راه را برای پیشرفت بیشتر و کاربردهای گسترده تر هموار سازند؟ در حال حاضر نمی دانیم که برد ماژول TrueDepth چقدر است، اما به نظر می رسد چندان زیاد نباشد، چون در پنل جلوی آیفون X تعبیه شده.

با این حال، آیفون X می تواند آغاز راه باشد. در ادامه از ماژول TrueDepth می توان در هدست های واقعیت ترکیبی برای تشخیص چهره، کنترل حرکات صورت و ردیابی چشم به کار گرفته شود.

بیومتریک در همه جا

فناوری Face ID نیازی به دخالت دست ندارد و به همین دلیل می توان از آن در موقعیت های مختلف همچون قفل درب، لپ تاپ، داشبورد ماشین، یا حتی ساعت های هوشمند نیز بهره گرفت.

به نظر می رسد این فناوری به اندازه کافی انعطاف پذیر است تا در همه جا تعبیه شود و استفاده از آن بسیار راحت تر از حسگر اثر انگشت است. بنابراین شاید آینده ای در انتظارمان باشد که همه جا با چهره شناخته شویم (که کمی ترسناک به نظر می رسد).

ربات ها، پهپادها و دیگر وسایل مکان-محور

در حال حاضر TrueDepth به خلق تصاویر، احراز هویت با Face ID و کاربردهای جذاب واقعیت افزوده محدود است، اما چرا از آن برای هدایت ربات ها یا ایجاد قابلیت تشخیص محیط اطراف در وسایل نقلیه استفاده نکنیم؟

دوربین ها و فناوری های «موقعیت یابی و نگاشت همزمان» (SLAM) به ربات هایی نظیر Kuri اجازه می دهند تا مسیر خود را به راحتی پیدا کنند، یا در فرایند مسیریابی و رانندگی به کمک ماشین های خودران می آیند.

اگر در آینده بُرد حسگرها و دوربین های TrueDepth بیشتر شود، احتمالاً کمک شایانی به دستگاه های هوشمند خواهد کرد تا از موانع محیطی دوری کنند و عملیات ناوبری را به صورت مستقل انجام دهند.

بینایی کامپیوتری در آینده

دوربین ها، موج جدیدی از هوش مصنوعی را به راه می اندازند که می تواند جهان را تجزیه و تحلیل کرده و ببیند. این عنصر هوشمند، کاربردهای بسیار زیادی خواهد داشت. شاید در آینده، دستیار دیجیتالی سیری (Siri) توانایی دیدن کاربر را به دست آورد و قابلیت هایی نظیر «بیکسبی ویژن» یا «گوگل لنز» را به دست آورد.

در حال حاضر ماژول TrueDepth در آیفون X برای باز کردن قفل دستگاه از طریق شناسایی چهره استفاده می شود، اما همان طور که اپل در مراسم رونمایی موبایل های جدیدش هم گفت، موتورهای پردازشگر عصبی توانایی سازگاری با نیازهای مختلف را دارند، پس می توان آینده ای روشن را برای آن متصور شد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان