خبرگزاری میزان: دیروز هیات معرفی فیلم ایرانی به فرهنگستان علوم و هنرهای سینمایی فهرست کوتاه ده فیلمی را که برای بررسی بیشتر در نظر گرفته است، اعلام کرد.
فیلمهای رگ خواب، ماجرای نیمروز، برادرم خسرو، بیست و یک روز بعد، نفس، مالاریا، خانه ای در خیابان چهل و یکم، ویلاییها، وارونگی و لاک قرمز نام ده اثر برگزیده این هیات برای بررسی نهایی هستند.
به همین مناسبت به تحلیل و بررسی شانسهای اصلی حضور در اسکار 2018 پرداخته است. این تحلیل براساس نوع و ساختار اثر، جوایز داخلی و نظر منتقدین و همچنین اقبال عمومی و گیشه صورت گرفته است.
ماجرای نیمروزنویسنده و کارگردان: محمدحسین مهدویان
بازیگران: مهرداد صدیقیان، احمد مهرانفر، هادی حجازی فر، مهدی زمین پرداز، حسین مهری، محیا دهقانی، لیندا کیانی، امیراحمد قزوینی، امیرحسین هاشمی و جواد عزتی با حضور مهدی پاکدل
فیلم سینمایی ماجرای نیمروز را شاید بتوان اولین و مهمترین شانس برای رسیدن به اسکار 2018 دانست. شیوه کارگردانی، ژانر متفاوت و همچنین داستانی تازه در کنار بازیهای یکدست و درست تماماً دلایلی هستند که از نگاه بسیاری منتقدین مورد ستایش قرار گرفته شده اند.
ماجرای نیمروز به عنوان دومین اثر بلند سینمایی محمدحسین مهدویان در تمام رویدادهای حاضر توانست جوایز بسیاری را بدست آورد و علاوه بر ان در گیشه نیز به اقبال قابل توجهی دست یافت.
جوایز
سیمرغ بلورین بهترین فیلم (جشنواره فیلم فجر)
سیمرغ بلورین بهترین طراحی صحنه و لباس (جشنواره فیلم فجر)
بهترین فیلم از نگاه تماشاگران و جایزه ویژه بهترین فیلم از نگاه ملی (جشنواره فیلم فجر)
بهترین چهره پردازی (جشن منتقدان سینما)
دیپلم افتخار بهترین کارگردانی(جشن منتقدان سینما)
جایزه بهترین بازیگر مکمل مرد/هادی حجازی فر(جشن منتقدان سینما)
دیپلم افتخار بهترین تدوین(جشن منتقدان سینما)
جایزه بهترین چهرهپردازی(جشن منتقدان سینما)
جایزه بهترین طراحی صحنه و لباس(جشن منتقدان سینما)
بهترین تدوین (هفدهمین جشن حافظ)
بهترین بازیگران مرد (هفدهمین جشن حافظ)
بهترین کارگردان (هفدهمین جشن حافظ)
فروش کلی:
این فیلم پس از موفقیتهای فراوان توانست به فروش نسبتاً خوبی معادل 4٬323٬154٬000 تومان دست پیدا کند و یکی از بهترین آثار تاریخ معاصر در گیشه محسوب شود.
رگ خواب
نویسنده: معصومه بیات
کارگردان: حمید نعمت الله
بازیگران: لیلا حاتمی، کورش تهامی، الهام کردا، لیلا موسوی، خسرو بامداد، اصغر پیران
رگ خواب ساخته حمید نعمت الله را باید جدیترین رقیب برای تمامی آثار این فهرست ده فیلمی دانست. این فیلم امسال توانست نظر مثبت اکثر منتقدان و رسانهها جلب کرده و در اکثر جشنها بیشترین جایزه را نصیب خود کند.
رگ خواب ملودرامی عاشقانه از حمید نعمت الله همچنان روی پرده سینماها بوده و در میان مردم نیز طرفداران خاص خود را پیدا کرده است. این فیلم بیشترین افتخار برای سه بار پیاپی برای لیلا حاتمی در جشن های مختلف به همراه داشت.
جوایز:
سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن (جشنواره فیلم فجر)
سیمرغ بلورین بهترین جلوههای ویژه میدانی (جشنواره فیلم فجر)
سیمرغ بلورین بهترین عکس امیر حسین شجاعی (جشنواره فیلم فجر)
جایزه بهترین فیلم (جشن منتقدان سینما)
جایزه بهترین کارگردان حمید نعمتالله (جشن منتقدان سینما)
جایزه جایزه بهترین فیلمنامه معصومه بیات برنده جایزه اصلی (جشن منتقدان سینما)
جایزه بهترین موسیقی متن سهراب پورناظری برنده جایزه اصلی (جشن منتقدان سینما)
جایزه بهترین بازیگر نقش اول زن لیلا حاتمی (جشن منتقدان سینما)
دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول مرد کوروش تهامی برنده دیپلم افتخار (جشن منتقدان سینما)
فروش کلی:
این فیلم فروشی نزدیک به ماجرای نیمروز داشته و از حیث مخاطب در یک رده قرار دارد. رگ خواب طی 12 هفته اکران خود به فروش کلی 4٬658٬073٬000 تومان دست یافته است.
نفسفیلم سینمایی نفس از جمله شگفتیهای سینمای ایران طی سال گذشته است. فیلم نرگس آبیار پس از موفقیت چشمگیر شیار 143 توانست سینمای ایران را به حضور کارگردانی تازه نفس دلگرم کند.
این فیلم توانست علاوه بر کسب جوایز گوناگون در داخل افتخارات بینالمللی فراوانی را نیز نصیب خود نماید. این در حالی است که نفس یک از بی ادعاترین آثار از ابتدا محسوب میشد اما این روزها نشان داده که میتواند رقیبی جدی برای سایرین محسوب شود.
جوایز:
سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن (جشنواره فیلم فجر)
بهترین فیلم در بخش نگاه ملی (جشنواره فیلم فجر)
بهترین فیلمنامه (هفدهمین جشن حافظ)
فروش کلی:
فیلم سینمایی نفس سال گذشته در چرخه اکران حاضر بود و توانست در آن زمان به فروشی معادل 1,455,520,000 دست پیدا کند که رقم چندان قابل توجهی به حساب نیامده و یکی از نقاط ضعف این فیلم محسوب میشود.
مالاریا
نویسنده و کارگردان: پرویز شهبازی
بازیگران: ساعد سهیلی ، آزاده نامداری ، ساغر قناعت ، آذرخش فراهانی
هنوز در میان هواداران پرویز شهبازی انتخاب بین دو فیلم "نفس عمیق" و "دربند" سخت است اما اکثر منتقدین نفس عمیق را بهترین فیلم تاریخ کارگردانی شهبازی میدانند و حالا امسال فیل مالاریای این کارگردان خوش قریحه سینما نامزد فهرست اولیه اسکار شده است. البته این فیلم نسبت به سه فیلم قبلی شانس چندانی نداشته و یکی از گزینههای دوم معرفی به اسکار نامیده میشود.
مالاریا هرچند نتوانست جایزه های زیادی بدست آورد و تنها در یکی از بخش های جشنواره فجر نامزد شد اما این فیلم در جشنواره فیلم ورشو به افتخار بزرگی رسید. شاید دلیل اصلی دیده نشدن فیلم شهبازی در فجر سی و چهارم و جشن های دیگر آن سال را بتوان درخشش ویژه ابد و یک روز سعید روستایی دانست. با این وجود فیلم شهبازی را میتوان با در نظر گرفتن اقبال جهانی از این اثر یکی از شانس های اصلی رسیدن به اسکار 2018 دانست.
جوایز:
بهترین فیلم سی و دومین جشنواره بینالمللی فیلم ورشو
بهترین فیلم دوازدهمین جشنواره فیلمهای شرقی ژنو
بهترین فیلم دهمین جشنواره بین المللی اورنبورگ روسیه
بهترین بازیگر زن دهمین جشنواره بین المللی اورنبورگ روسیه