ماهان شبکه ایرانیان

موزه آموزش و پرورش اصفهان

اصفهان شهر هنر و اندیشه و جایگاه تمدن و فرهنگ ایران است دانشمندان و هنرمندان این دیار در بلندای تاریخ با آفرینش آثاری بی نظیر خدمات ارزنده ای را به فرهنگ و تمدن بشری عرضه داشته اند جایگاهی چنین رفیع می طلبد تا وارثان آن دوره پر افتخار ضمن حراست از مفاخر گذشته راه تکامل و مسیر پویایی فرهنگ درخشان این سرزمین را ادامه دهند.

اصفهان شهر هنر و اندیشه و جایگاه تمدن و فرهنگ ایران است دانشمندان و هنرمندان این دیار در بلندای تاریخ با آفرینش آثاری بی نظیر خدمات ارزنده ای را به فرهنگ و تمدن بشری عرضه داشته اند جایگاهی چنین رفیع می طلبد تا وارثان آن دوره پر افتخار ضمن حراست از مفاخر گذشته راه تکامل و مسیر پویایی فرهنگ درخشان این سرزمین را ادامه دهند.

در این راستا ایجاد موزه ای برای حفظ میراث آموزش و پرورش به عنوان کانون فرهنگ و هنر جامعه در سرلوحه ای اهداف این سازمان قرار گرفت.

محل این موزه منزل مسکونی شادروان عطاءالملک دهش از شخصیت های اجتماعی اواخر دوره قاجار می باشد که دارای مجموعه ای از هنر ایرانی و اروپایی است این ساختمان پس از پیروزی انقلاب اسلامی به مدرسه تبدیل شد که پس از باز سازی در سال 1378 به عنوان جایگاه موزه آموزش و پرورش مورد استفاده قرار گرفت.

این موزه با ایجاد زمینه های مناسب برای استفاده از تجارب گذشتگان فراهم آوردن شرایطی برای مقایسه وضعیت آموزشی گذشته و حال، تجلیل از پیش کسوتان و طلایه داران نظام تعلیم و تربیت، حفظ یاد و نام شان همت گماشته است.

معرفی زیر مجموعه ها

بخش نمایش تاریخ و فرهنگ اصفهان

در این بخش با ارایه ی تصاویری از مدارس قدیمی ، دانش آموزان ، وسایل کمک آموزشی و کتابهای درسی و قدیمی ، سیر تحول آموزش و پرورش استان اصفهان به نمایش گذاشته شده است . تصویر و زندگی نامه ی دبیران و مدیران کل آموزش و پرورش استان اصفهان ، بخشی از تاریخچه ی آموزش و پرورش را در معرض دید بازدید کنندگان قرارمی دهد .

تصاویر و آثار مشاهیر و فرهنگیان پیشگامی چون حاج سید سعید طباطبائی ، سید ضیاء الدین جناب ، میرزا عبدالحسین خوشنویس ( قدسی ) و … زینت بخش این قسمت است .

واحد آرشیو

مجموعه ای نفیس از اسناد وزارت معارف و آموزش و پرورش و نیز مدارک تحصیلی دوره های مختلف آموزشی و آلبومهایی از تصاویر دانش آموزان ، مدیران و مدارس قدیمی در این واحد نگهداری می شود .

همچنین آمار نامه ها و اسناد مربوط به تشکیلات اداری و آموزشی موجود ، مرجع ارزشمندی برای تحقیقات مختلف به شمار می روند که با توجه به ضوابط موزه در اختیار پژوهشگران و علاقه مندان قرار می گیرد .

کتابخانه

در این قسمت علاوه بر تعدادی کتابهای خطی با چاپ سنگی، مجموعه‌ای از کتابهای درسی قدیمی نگهداری می گردد.کتابهای تخصصی مربوط به مشاهیر و تاریخ اصفهان، سالنامه‌های مدارس، مجلات و روزنامه های قدیمی و نشریات مربوط به آموزش و پرورش استان اصفهان نیز بخشی از کتابخانه موزه را تشکیل می‌دهند .

از جمله نفایس این کتابخانه مجموعه ی کاملی از روزنامه ی « فرهنگ » ، اولین روزنامه ی منتشر شده می باشد .

واحد سمعی و بصری

در این واحد فیلم های ویدیویی با موضوعاتی نظیر سخنرانی های مقامات رسمی آموزش و پرورش ، مراسم بزرگداشت مقام معلم ، همایش ها و گردهم آیی های مختلف ، جشن ها و مراسم مدارس گوناگون ، فیلم های مستند موزه داری و لوح های فشرده رایانه ای ( CD ) در زمینه های تاریخی و معرفی اماکن دیدنی اصفهان و معرفی موزه های بزرگ جهان ، مجموعه ی جالبی گرد آمده است که اطلاعات سودمنددی را به بازدید کنندگان عرضه می کند .

همچنین در این قسمت شرایط مناسبی فراهم گردیده است تا بازدیدکنندگان در بدو ورود با ارایه ی توضیحاتی برای استفاده ی بیشتر از موزه راهنمایی شوند .

نمایشگاه آثار معاصر

از تاسیس موزه تا به حال20 نمایشگاه که از آثار هنری همکاران فرهنگی و دانش آموزان برگزار گردیده است.

در موزه مکان دایمی با امکانات مناسب برای فرهنگیان و دانش آموزان رشته های مختلف هنری و علمی در نظر گرفته شده است در آن جا بتوانند آثار و آفرینش های ارزنده ی خویش را در زمینه های عکاسی ، نقاشی ، پیکرتراشی ، خطاطی و … به نمایش بگذارند .

نمایشگاه افتخارات علمی و ورزشی

تصویر اولین معلم ورزش استان اصفهان به همراه جام ها و مدال های ورزشی در کنار تصاویری از اولین فارغ التحصیلان دانش سرای عالی اصفهان و نیز نمایش افتخارات و رتبه های به دست آمده توسط فرهنگیان و دانش آموزان در عرصه های کشوری و جهانی زینت بخش این قسمت است .

آموزش و پروش و دفاع مقدس

فعالیتهای گوناگون فرهنگیان و دانش آموزان رزمنده و بسیجی در طول سال های دفاع مقدس و آثار برجا مانده از شهیدان عزیز فرهنگی این واحد را آراسته است .

واحد رایانه

به منظور حفظ سلامت اسناد و مدارکی که در موزه نگهداری می شود . این اسناد به صورت لوح های فشرده ( CD ) در اختیار پژوهشگران قرار می گیرد و علاوه بر این ، واحد رایانه با تهیه ی نرم افزارهای ویژه امکان دسترسی به اطلاعاتی در مورد موزه ی آموزش و پرورش ، موسسات آموزشی و … را برای علاقه مندان فراهم آورده است . طراحی و آماده سازی بیروشورها ، پوسترها ، طرح جلد نشریات مختلف موزه و … از دیگرفعالیت های این واحد می باشد .

واحد پژوهش

واحد پژوهش با انجام تحقیقاتی در زمینه ی سیر تحول آموزش و پرورش ، بازخوانی و نقد اسناد و مدارک آموزشی ، فراهم آوردن مطالب تخصصی مورد نیاز نشریات موزه ، فعالیت های ارزشمندی را تاکنون داشته است .

همکاری با موسسات و پژوهشگرانی که برای تحقیق به موزه مراجعه می نمایند و برنامه ریزی برای برگزاری همایش های علمی و فراخوان مقالات از دیگر فعالیت های این واحد به شمار می آیند .

انتشارات موزه

چاپ مجموعه مقالات « سیر آموزش و پرورش با نگاهی ویژه به استان اصفهان » ، انتشار گزارشی از تاسیس و فعالیت های موزه به همراه مقالات تخصصی و معرفی منابعی که در موزه نگهداری می شود ، تهیه و چاپ بروشورهای تبلیغاتی ، کارت پستال و کارتهای دعوت و تبریک و همکاری برای انتشار زندگی نامه ی شهیدان فرهنگی استان اصفهان از فعالیت هایی می باشد که تاکنون در این بخش صورت گرفته است . انتشار گاهنامه ی یادمان فرهنگی نیز از اهداف این بخش می باشد .

موزه آموزش و پرورش اکنون میعادگاه فرهنگیان ، دانش آموزان ، دانشجویان ، پژوهشگران و شیفتگان فرهنگ می باشد و همه روزه علاقه مندان بسیاری از آن بازدید به عمل می آورند .

ارتباط با موزه

تلفن : 32334816

آدرس: خیابان شمس آبادی چهار راه قصر کوی دهش

وب سایت: آموزش و پرورش

ساعات بازدید

از شنبه تا چهار شنبه 8 الی 17

پنج شنبه 8 الی 12

قیمت بلیط : رایگان

تورهای بازدید: با هماهنگی قبلی پذیرفته می شوند.

موزه آموزش و پرورش اصفهان

موزه آموزش و پرورش اصفهان

موزه آموزش و پرورش اصفهان

موزه آموزش و پرورش اصفهان

موزه آموزش و پرورش اصفهان

موزه آموزش و پرورش اصفهان

موزه آموزش و پرورش اصفهان

موزه آموزش و پرورش اصفهان

موزه آموزش و پرورش اصفهان

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان