به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان؛ حجت الله درودگر، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی، در آستانه برپایی نمایشگاه الکامپ گفت: نمایشگاه الکامپ نمایشگاه تخصصی در حوزه رایانه، فضای مجازی، فضای سایبری است.
وی با اشاره به اینکه نمایشگاه الکامپ این دوره با رویکرد جدید آغاز به کار میکند، تشریح کرد: ابعاد این نمایشگاه امسال از حوزه تخصصی خارج شده و مخاطب عموم مردم قرار گرفتند. دادگستری استان تابحال سابقه ورود در این حوزه را نداشته و برای اولین سال تجربه حضور دارد.
درودگر تصریح کرد: دلیل عدم حضور دادگستری در نمایشگاه الکامپ این است جرائم سایبری جرائم نوین هستند و چندسالی تخصصی شدند تا امروز خیلی احساس نیاز نبود و مجریان تمایلی به حضور نهاد غیرتخصصی در حوزه تخصصی نبودند. امروز با پیشرفته شدن جرائم سایبری و گستردگی حوزه جرم خیز جرائم ضرورت دارد معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری ورود پیدا کند.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس اصل 156 قانون اساسی پیشگیری از وقوع جرم یکی از مهمترین وظایف قوه قضاییه است. مردم باید بدانند چه جرائمی در این حوزه سایبری و مجازی حادث میشود. تمام جرائم فضای سایبری در این نمایشگاه در قالب طرحهای مختلف اطلاع رسانی میشود تا آگاهی مردم در این بخش افزایش یابد.
این مقام مسئول ادامه داد: با توجه به اینکه نمایشگاه الکامپ تخصصی است ما هم در همین حوزه و مطابق تخصص نمایشگاه ورود پیدا میکنیم. 5 آسیب مهم توسط رهبری اولویت داده شده و ما هم موظف هستیم پیرو منویات معظم له در حوزه پیشگیری از وقوع جرم وارد عمل شویم.
وی اظهار کرد: معاونت پیشگیری از وقوع جرم با کادری مجرب و مشاوران متخصص به صورت رایگان جهت اطلاع رسانی و ارتقای آگاهی مردم از جرائم سایبری و فضای مجازی و الکترونیکی غرفهای در نمایشگاه الکامپ که از 24 مهر تا 28 همین ماه در نمایشگاه دائمی بین المللی استان مرکزی برپا میکند.
معاون پیشگیری از وقوع جرم استان خاطرنشان کرد: چهار تیم کاملا حرفهای در غرفه معاونت اجتماعی نمایشگاه الکامپ حضور دارند. گاهی مشاورهها توسط افرادی که علم کلاسیک دارند ارائه میشود، اما تیمهای ما علاوه بر تحصیلات کلاسیک حقوقی دارای تخصص لازم نیز هستند که در محورهای مختلف همچون خانواده، حقوقی جزایی، مدنی مشاوره لازم را ارائه میدهند. اولویت ما در این نمایشگاه جرائم سایبری و الکترونیکی است.
درودگر افزود: جهت اعتلای دانش قضایی عموم مردم کتابچه «قانون جرائم رایانه ای» و بروشور اطلاع رسانی تهیه شده و در اختیار عموم قرار میگیرد. در حوزه کودک و نوجوان کتابهای مصور در زمینه نوع کار با اینترنت، فضای مجازی تهیه و توزیع میشود. معاونت پیشگیری و فرهنگی دادگستری کل استان از تمام ظرفیت خود برای پیشگیری از جرم در بخشهای مختلف استفاده میکنند.
وی با اشاره به تجربههای متعدد در حوزه اطلاع رسانی در این باره اظهار کرد: فعالیت معاونت پیشگیری از وقوع جرم وابسته به زمان و مکان نیست. ما در خیابان غرفهای برپا کرده و به مردم مشاوره میدهیم. سابقه برگزاری نمایشگاه در هفته قوه قضاییه را داشتیم که با اقبال عموم مواجه شد. حتی کارشناسان ما مکرر در مساجد، مدارس، دانشگاه ها، اصناف حضور فعال دارند.