ماهان شبکه ایرانیان

با حضور مشاور وزیر ارشاد؛

پنجمین جلسه هیأت اندیشه‌ورزی در حوزه فرهنگ ایثار برگزار شد

پنجمین جلسه هیأت اندیشه‌ورزی در حوزه فرهنگ ایثار با تأکید بر نقش وزارت ارشاد در حوزه ترویج ایثار اجتماعی برگزار شد.

پنجمین جلسه هیأت اندیشه‌ورزی در حوزه فرهنگ ایثار برگزار شد

به گزارش خبرگزاری مهر، پنجمین نشست هیأت اندیشه‌ورزی در حوزه فرهنگ ایثار با حضور حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی انصاری مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور ایثارگران، دکتر یاوند عباسی مشاور وزیر کشور در امور ایثارگران، دکتر پاکروان مشاور رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در امور ایثارگران، دکتر اکرمی‌نیا و دکتر ایرج گلشنی کارشناسان فرهنگی و عبدالحمید موذن مدیر خانه فرهنگ ایثار در سالن جلسات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

در ابتدای جلسه، حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی انصاری نسبت به تشکیل جلسات اندیشه ورزی در حوزه فرهنگ ایثار اظهار خرسندی کرد و افزود: امیدوارم از این سری جلسات نتایج خوبی حاصل شود و بتوانیم راهکارها و پژوهش‌هایی را از لابه لای بحث‌های آن استخراج و به جامعه ارائه کنیم.

حجت الاسلام محمدعلی انصاری: بسیاری از کشورها با وجود آنکه ادعای هیچ دینی ندارند و مسلمان نیستند، بیشتر از ما به ایثارگرانشان توجه می کنند.

مشاور وزیر ارشاد در این جلسه با اشاره به کشورهایی که ادعای دین‌داری ندارند، گفت خیلی از کشورها با وجود آنکه ادعای هیچ دینی ندارند و مسلمان نیستند اما دهها برابر بیشتر از ما به ایثارگرانشان توجه می کنند. از شوروی سابق کمونیست بگیریم تا روسیه فعلی و ایتالیا و آلمان و سوئیس و همه اینهایی که ما آنها را در اخلاق و ایمان قبول نداریم با هر نیتی، از جمله در اجرای قوانینشان، به ایثارگران و بازماندگان جنگ احترام زیادی می گذارند.

وی تاکید کرد: در این جلسات باید بر روی آسیب‌هایی که در بحث ایثارگری وجود دارد بحث و تحقیق کنیم. خیلی وقت‌ها شاهد بی‌توجهی مدیران به مشکلات ایثارگران هستیم. مثلا ایثارگرانی هستند که بعد از سال‌ها هنوز قراردادی‌اند و رسمی نشده اند و یا خیلی جاها به ایثارگران چه ایثارگران جنگ و چه ایثارگران اجتماعی توجهی نکرده و حتی از آن‌ها تقدیری صورت نگرفته است.

اکرمی نیا: برخی امتیازات که بعد از انقلاب به ایثارگران داده شد هوشمندانه نبود

دکتر اکرمی نیا، اولین ضرورت در این اتاق فکر رامسأله یابی دانست تا با اولویت و به نوبت در دستور کار قرار بگیرد.

وی در ادامه درخصوص برخی مسائل حوزه ایثارگری گفت: ما با مساله تکثر و تعدد قوانین در حوزه ایثارگری مواجه‌ایم. حتی گاهی مسئولان از برخی قوانین در این حوزه اطلاع ندارند. نداشتن آمار صحیح دیگر مساله است. در بسیاری جاها با آمارهای پراکنده مواجه‌ایم. همچنین باید اعطای امتیازات به ایثارگران در دستور کار قرار بگیرد و مشخص شود چه امتیازاتی و چگونه باید به ایثارگران داده شود. معتقدم برخی امتیازهایی که به ایثارگران دادیم، هوشمندانه نبوده و خلاء‌های موجود را پر نکرده است.

یاوند عباسی: باید به شبهات مردم پاسخ بگویم

غلامرضا یاوند عباسی مشاور وزیر کشور با اشاره به حدود بیست سال فعالیت در حوزه ایثار و ایثارگران، افزود: در حوزه فرهنگ ایثار و شهادت، شبهاتی در ابتدای جنگ مطرح شده که هنوز هم مطرح می‌شود. موضوع سهمیه یکی از آن‌هاست.

وی با تاکید بر این‌که باید به شبهات مردم پاسخ بگویم، افزود: باید افراد دلسوز در بحث فرهنگ و خدمات رسانی به ایثارگران را شناسایی کنیم و بیاییم از تفکر و توان اینها استفاده کنیم و در هر جلسه بر سر یک مسأله به بحث بنشینیم.

یاوند عباسی در ادامه ضمن مقایسه تعریف ایثارگری در کشورهای دیگر گفت: در آمریکا «کسی که 24 ساعت از منافع کشور در هر جای دنیا دفاع کرده باشد» ایثارگرشناخته می شود و امتیازاتی به ایثارگرانشان تعلق می گیرد. ما باید این آگاهی را به مردم بدهیم تا ایثارگر و حقوق ایثارگر را بشناسند.  

گلشنی: ضرورت توجه به مقوله‌ علمی در فرهنگ ایثار

ایرج گلشنی نیز در این جلسه گفت: آن‌چه در این هیات باید توجه شود، مقوله‌ی ضرورت علمی بودن آن است. باید توجه داشت که منظور از علمی بودن، صرفاً نظریه‌پردازی محض و حرف‌های ماورایی و غیرکاربردی نیست؛ بلکه منظور استفاده از «روش علمی و کاربست روش تحقیق» است.

وی افزود: باید به دنبال آن باشیم که با استفاده درست از روش‌های علمی در ابتدا مسئله یابی کنیم و بدانیم که مسئله مهم ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چیست و فکرهایمان را منسجم و سپس آسیب‌ها را پیدا کنیم.

گلشنی مسئله یابی را گام دیگر مباحث هیات اندیشه ورزی دانست و گفت: گام بعدی این هیات اندیشه ورزی، اگر «مسأله‌شناسی» باشد و ما بدانیم دقیقاً «مسئله‌های ترویج فرهنگ ایثار در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چیست؟»، می توانیم فرایند حل مسائل را پیش بگیریم، از تحلیل و سبب‌شناسی تا راه‌ کارهای عملیاتی.

نباید از نقش فضای مجازی در ترویج فرهنگ ایثار غافل شویم

محمدرضا پاکروان، مشاور رییس و مدیر اجرایی سالن سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی؛ حوزه ایثارگری را یکی از جلوه‌های واقعی خود ملکوتی دانست و گفت: ایثار جزء مسائل فطری است و در همه جای دنیا به آن توجه خاص و هویت داده می‌شود.

وی افزود: ما درباره ایثار، آرمانی فکر می‌کنیم. در حالی که باید با چشم‌انداز به واقعیت‌های اجتماعی به آن نگاه کنیم. در بحث الگوسازی دچار آسیب و کاستی هستیم و باید بر روی این موضوع بیشتر کار کنیم.

وی تاکید کرد: نباید از نقش فضای مجازی غافل شویم. می‌توانیم با استفاده از نیروی متعهد و کارشناس در حوزه فرهنگ ایثار در فضای مجازی و سایت‌های مختلف این مفاهیم را تبلیغ، ترجمه و ترویج کنیم. لازم است در حوزه فضای مجازی توجه بیشتری شود و از نیروهای خبره برای این فضا برای ترویج فرهنگ ایثار استفاده کرد.

موذن: در کشور ما مفاهمه در خصوص معنای ایثار وجود ندارد

 مدیر خانه فرهنگ ایثار و مقاومت نیز در سخنانی با اشاره به بحث بر روی مفهوم ایثار در جلسه‌های گذشته گفت: در جلسات گذشته و بررسی شد و هر یک از دوستان تعاریفی را ارائه دادند و در نهایت این تعریف در باب ایثار مطرح شد که مورد اجماع قرار گرفت: «ایثار، ترجیح منافع مشروع دیگران و مصالح جامعه بر منافع فردی و گروهی برای ایفای مسئولیت‌های الهی و انسانی است».

وی ادامه داد: به نظر من مناسب است اگر این موضوع را به عنوان یک مسأله مطرح کنیم که در کشور ما این مفاهمه وجود ندارد و به همین دلیل گاهی سیاست‌های کلی که تنظیم شده ناقص است. باید ببینیم که چگونه می‌توانیم این مفاهمه را به وجود بیاوریم. ما نمی‌گویم در موضوع ایثار به جبهه و جنگ و شهادت توجه نشود بلکه می‌گوییم این یک موضوع خاص است در جای خود و متولی خود را دارد که بنیاد شهید است اما در بحث ایثار اجتماعی متولی یا نداریم و یا متولی اش را نمیشناسیم.

موذن، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را مناسب ترین بخش نظام برای این کار دانست و  گفت: پس بیاییم آن را جا بیاندازیم که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی متولی ایثار عام که با نام «ایثار اجتماعی» از آن یاد می‌کنیم است. بنابراین باید وقتی از ایثار اجتماعی سخن به میان می‌آید همه توجه‌ها به سمت وزارت فرهنگ و ارشاد جلب شود.

در پایان این جلسه، حجت‌الاسلام محمدعلی انصاری، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جمع‌بندی این مباحث گفت: خوشبختانه کار در مسیری پیش میرود که علمی و کاربردی است. در بحث‌های امروز به این موارداشاره شد: «رفع شبهاتی که در بحث ایثارگران زیاد دیده میشود»، «لزوم فرهنگسازی و این که نتیجه این بحث‌ها باید تبدیل به فرهنگ شود و بتوان در جامعه جاری کرد»، «ایجاد وحدت در گفتمان جامعه‌ای که در حوزه ایثار فعالیت می‌کنند»، «نتیجه بحث‌های اینجا، یافتن اولویت‌ها و مسائل در حوزه ایثار باشد» و بالاخره این که: «نتیجه کار ما باید برای ایثارگران حوزه فرهنگ باشد».

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی