حدود 25 درصد از مبتلایان به سرطان ریه، قبل از تشخیص بیماری هیچ نشانه و علامتی از این بیماری ندارند. سرطان آنها اغلب توسط یک عکسبرداری ساده با اشعه ایکس یا یک سی تی اسکنی که به دلایل دیگری از آنها گرفته شده، تشخیص داده می شود، اما می توان با برخی نشانه ها احتمال ابتلا به این بیماری را تشخیص داد.
به گزارش سلامت آنلاین می گویند تشخیص زودهنگام بیماری نیمی از راه درمان را برای پزشکان و بیمار نشان می دهد. بنابراین باید نشانه های اولیه بیماری ها را شناخت و به درمان خود کمک کرد. دراین نوشتار 7 نشانه ابتلا به سرطان ریه را بررسی می کنیم. بدون تردید وجود این نشانه ها به طور قطع ابتلا به بیماری را اثبات نمی کند و فقط به ما هشدار می دهد مراقب سلامتی خود باشیم.
خس خس سینه
یک صدای سوت مانند که هنگام دم و بازدم در نفس کشیدن شخص وجود دارد. این مورد می تواند دلیلی بر وجود مشکلات ریوی از جمله سرطان ریه باشد که در افراد مبتلا به سرطان ریه، خس خس سینه به دلیل وجود فشار تومور موجود در ریه است.
دشواری در بلع
اگر سرطان ریه به لوله مری بیمار هجوم بیاورد و آن را نیز درگیر کند، بلع او همراه با درد و با سختی خواهد بود. این مورد دشواری بلع نامیده می شود و می تواند تاثیری اساسی بر کیفیت زندگی شخص بگذارد. مطالعه ای که روی 391 نفر از مبتلایان به سرطان ریه انجام شده نشان داده است آنهایی که درد بیشتری را به هنگام بلع داشته اند، احتمال مرگ ناشی از بیماری بیشتراز دیگران بوده است.
درد در ناحیه شانه ها و قسمت بالای بازو
وقتی سرطان ریه به سلولهای عصبی هجوم می آورد، باعث ایجاد شرایطی خواهد شد که سندروم پانکوست نامیده می شود. این سندروم نوعی از درد شانه است که از ناحیه شانه ها شروع شده و تا بالای بازوان بیمار گسترش می یابد.
صدای گرفته و دورگه همراه با خس خس
از نشانه های سندروم پانکوست در سرطان ریه این است که روی سلسله اعصاب تارهای صوتی تاثیرهم می گذارد و در عملکرد آنها اختلال ایجاد می کند یا آنها را فلج می کند. این مسئله باعث می شود که مبتلایان هنگام صحبت کردن، صدای دو رگه و همراه با خس خسی داشته باشندو
درد قفسه سینه
درحدود 25 درصد از افراد مبتلا به سرطان ریه درد قفسه سینه وجود دارد. این بیماران اغلب درد قفسه سینه اشان را دردی خفیف اما مستمر توصیف می کنند. این درد می تواند نواحی دیگری در اطراف ریه ها را نیز در بر بگیرد..
سرفه کردن
اگر سیگاری هستید و به یکباره دچار سرفه شده اید، یا قبلا سیگاری بوده اید و ترک کرده اید ولی ناگهان گرفتار سرفه های مکرر شده اید، این ربطی به سرما خوردگی یا دیگرعفونتهای تنفسی ندارد و باید حتما به پزشک خود مراجعه کنید، چرا که این وضعیت می تواند نشانه ای از سرطان ریه باشد. همچنین سرفه هایی که قطع نمی شوند و پس از شروع مدام شدیدترو بدتر می شوند، ممکن است نشانه ای از بیماری باشند و باید تحت درمان و پیگیری قرار گیرند.
استفراغ خون یا اخلاط و ترشحات خونی
سرفه های همراه با دفع خون را در اصطلاح پزشکی هموپتیسیز می نامند که یکی از متداول ترین نشانه های سرطان ریه است. کارشناسانه تر اینکه اگر سرفه های شما همراه با دفع خون است، حتی به میزان خیلی کم، در اولین فرصت باید به پزشک مراجعه کنید.