ماهان شبکه ایرانیان

هنرمندان افغانستان در «نیمروز» گردهم آمدند

نخستین نمایشگاه سراسری هنرهای تجسمی هنرمندان افغانستان با حضور نمایندگان سازمان ملل، یونسکو، مدیریت‌هنرهای تجسمی وزارت ارشاد و هنرمندان مطرح افغانستان، در تهران، افتتاح شد.

هنرمندان افغانستان در «نیمروز» گردهم آمدند

به گزارش خبرگزاری مهر، برای نخستین بار، به کوشش مریم کوهستانی، هنرمندان افغانستانی از سراسر دنیا در «نیمروز» گرد هم آمده‌اند و هنر معاصر افغانستان را به نمایش گذاشته‌اند.

در افتتاحیه این نمایشگاه، دکتر بهنام معاون اجتماعی یونسکو، گفت: یکی از وظایف یونسکو در ایران و جهان این است که از این‌گونه برنامه‌های زیبا و تاثیرگذار در دنیای وحشت، حمایت کند.

وی تاکید کرد: مهم‌ترین وظیفه سازمان جهانی یونسکو، حمایت و هم‌دلی و توانمندکردن این‌ فعالیت‌ها و نیز فرصت‌سازی برای هنرمندانی همچون خانم کوهستانی، تا بتوانند این‌گونه فضاها را به‌وجود آورند.

دکتر بهنام، گفت که پس از این نمایشگاه، برنامه‌ای برای تقدیر از زحمات برگزارکنندگان این نمایشگاه، در یونسکو، برگزار خواهد شد.

«رهنورد زریاب» نویسنده مطرح افغانستانی که از کابل جهت حضور در نمایشگاه، به تهران آمده، می‌گوید: امروز در تهران، شاهد رویداد بزرگ هنری هستیم. به این معنی که هنرآفرینان کشور ما، از سراسر دنیا در این‌جا، آفریده‌های‌شان را به نمایش گذاشته‌اند.

زریاب، ادامه داد: من این آفریده‌ها را دیدم و شگفت‌زده شدم. برای این‌که اصالت و عمق این کارها و شیوه‌هایی که این هنرآفرینان، استفاده کردند، مرا به شگفتی وا داشت.

همچنان مجید مولا نوروزی، مدیر کل هنرهای تجسمی وزارت ارشاد ایران، گفت: بی تردید یکی از مهم‌ترین پیکره‌های فرهنگی ایران، افغانستان است که دارای مشترکات فرهنگی بی‌شماری هست. ما ادبیات و شعر افغانستان را بیش‌تر میشناسیم، ولی متاسفانه با هنر معاصر افغانستان، آشنایی نداشتیم.

علی‌بابا اورنگ، یکی از هنرمندان افغانستانی، می‌گوید: افغانستان و ایران، روح واحدی بر دو پیکرند. با این وجود ما خیلی از آفرینش‌های هم‌دیگر، بی‌خبر بودیم. ما برای شناخت واقعی و حقیقی هم‌دیگر، به هم نیاز داریم.

بر اساس این گزارش، در این نمایشگاه «نیمروز»، 140 اثر در شاخه‌های مختلف هنرهای تجسمی از جمله: نقاشی، نقاشی خط، مجسمه، عکس و اینستالیشن از 52 هنرمند مطرح افغانستانی از کشورهای آمریکا، استرالیا، افغانستان، ایران، سوئد، نوروژ و هلند، به نمایش در آمده است.

مریم کوهستانی، در باره اهداف خود از برگزاری این نمایشگاه، می‌گوید: نزدیک‌کردن هنرمندان دو کشور با تاریخ و فرهنگ مشترک، شناساندن هنرهای تجسمی کم‌تر شناخته‌شده افغانستان، احیای هویت و نمایش توان‌مندی به نسل‌های جوان‌ افغانستان، جزو اهداف اصلی برگزاری نمایشگاه محسوب می‌شود.

کوهستانی، می‌افزاید: تعداد هنرمندان و آثار این نمایشگاه، نیمروز را به یک پدیده و اتفاق هنری تبدیل خواهد کرد، چون‌که از یک‌سو چنین نمایشگاهی از هنرهای تجسمی معاصر افغانستان در تمام جهان تا به امروز بی‌سابقه بوده و نقطه عطفی در هنر معاصر افغانستان خواهد شد. از سوی دیگر در ایران مشابه آن برای هنرمندان تجسمی کشور دیگری نظیر نداشته است و فتح بابی است برای نمایشگاه‌های مشابه.

گفتنی‌ست که نمایشگاه سراسری هنرهای تجسمی افغانستان با عنوان «نیمروز» از جمعه 12 آبان تا تاریخ 26 آبان، از ساعت 10 صبح الی 8 شب، به‌روی بازدیدکنندگان، باز است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان