به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری میزان، مولوی غلام سرور بارکزی» مسئول روند صلح در هرات با اشاره به فعالیتهای آنها در هرات برای پیوستن مخالفین مسلح به روند صلح گفت: از 2 سال گذشته تاکنون اداره آنها در مناطق ناامن و پناهگاههای مخالفین مسلح در شهرستانها و روستاهای دوردست هرات رفته و با ارتباط برقرار کردن با گروههای مخالف مسلح دولت توانستند تا 1 هزار و 280 تن را به روند صلح دعوت کنند.
وی افزود: از سوی دیگر کمیته حل منازعات آنها نیز در جریان دوسال گذشته تا حال توانسته تا 34 منازعه بین اقوام درگیر جنگ با هم را در شهرستانهای غوریان، پشتون زرغون، شیندند و شهرک مرز ی اسلام قلعه هرات حل کند و از کشتارهای بیشتر اقوام برسر زمین های کشاورزی، دعواهای خانوادگی جلوگیری کنند.
بارکزی گفت: حل منازعات میان اقوام مختلف در هرات سبب آن شده تا از گسترش مخالفین مسلح دولت در هرات جلوگیری شود که این کارها با هماهنگی با نیروهای امنیتی، بزرگان قومی در مناطق درگیر جنگ نیز صورت گرفته است.
مسوول کمیته صلح ولایت هرات گفت: در حال حاضر اداره آنها توانسته تا برای اطلاع رسانی بین شهروندان در شهر، شهرستانها و روستاها 370 همایش و برنامه اطلاع رسانی را برگزار کنند که این کار نیز خود سبب شده تا مردم عواقب بد جنگ در مقابل دولت افغانستان را بدانند و خواهان زندگی مسالمت آمیز باشند.
بارکزی افزود: مخالفین مسلح دولت که به برنامه صلح میپیوندند پس از بررسیهای ارگانهای امنیتی و ثبت انها در این ادارات طبقه بندی شده و از سوی دولت در مناطق آنها که تا حال پروژههای توسعهای صورت نگرفته است و نیاز به باز سازی دارد نیز این برنامهها عملی میشود و برای اشتغالزایی برای این مخالفین نیز افرادی که از سواد کافی بر خوردار باشند جذب در ادرات دولتی و نظامی خواهند شد.
با وجود تلاشهای مسوولان کمیته صلح در هرات هنوزهم در مناطق مختلف، مخالفین مسلح دولت حضور گسترده دارند و مسوولان کمیته صلح در هرات میگویند که این اداره در استراتژی جدید خود برنامههای وسیعی را برای پیوستن گروههای مخالف مسلح دولت خواهد داشت.
/