ماهان شبکه ایرانیان

راهکارهای عملی برای تقویت لثه

امروزه بیماری‌های دهان و دندان یکی از رایج‌ترین مشکلات مردم در سرتاسر جهان است

امروزه بیماری‌های دهان و دندان یکی از رایج‌ترین مشکلات مردم در سرتاسر جهان است. البته با پیشرفت بهداشت میزان این بیماری‌ها بسیار کمتر از گذشته است، ولی با توجه به نوع تغذیه، عادات غلط و عدم به‌کارگیری صحیح روش‌های بهداشتی، این معضلات هنوز هم ادامه دارد. یکی از بیماری‌های شایع دهانی ضعف و مشکلات لثه است. دردی که می‌تواند منجر به سایر بیماری‌های دهان و دندان شود؛ اما آیا بدون نیاز به مراجعه به پزشک راهی برای تقویت لثه  وجود دارد؟ با بنیتا همراه شوید تا پاسخ سؤال خود را بیابید.

زرشک

زرشک

برای برطرف کردن ناراحتی‌های دهان، دم‌کرده‌ی زرشک را قرقره کنید. جویدن برگ زرشک نیز باعث محکم شدن لثه و دندان می‌شود.

پوست گردو

پوست گردو

پوست گردوی تازه را به دندان و لثه‌ی خود بمالید. این پوست لثه و دندان‌ها را تقویت می‌کند.

توت‌فرنگی

توت فرنگی

توت‌فرنگی به دلیل داشتن ویتامین C، در درمان بیماری لثه مؤثر است.

کُندر

کندر

جویدن کندر مانند آدامس لثه را محکم کرده و بوی دهان را از بین می برد.

گشنیز

گشنیز

خوردن گشنیز برای دهان و دندان بسیار مفید است. هم لثه را سالم می‌کند، هم جلوی خرابی دندان‌ها را می‌گیرد و هم درد دندان را برطرف می‌کند. برای برطرف کردن درد دندان 10 گرم تخم گشنیز را در چهار لیتر آب بریزید و بگذارید بجوشد تا حجم آن به یک لیتر کاهش یابد. آن را کمی سرد کرده و در دهان مزه مزه کنید تا درد دندان برطرف شود.

سرکه

سرکه

برای رفع لق بودن دندان‌ها و تسکین درد آن، روزی چند بار سرکه را در دهان قرقره کنید. سرکه در رفع جرم دندان و التهاب لثه نیز موثر است. به‌منظور رفع بوی بد دهان و نیز سفیدی دندان ها، هفته‌ای یک‌بار دندان‌های خود را با مسواک آغشته به سرکه مسواک بزنید.

انجیر

انجیر خشک

انجیر خشک جوشیده شده در شیر، برای درمان ورم لثه و ورم مخاط دهان مفید است.

برگ شاهی

برگ شاهی

جویدن برگ‌های شاهی تازه، لثه را محکم می‌کند و آن‌ها را سالم نگه می‌دارد.

امگا 3

ماهی

مصرف مقادیر اندکی از اسیدهای چرب امگا 3 که به‌طورمعمول در غذاهایی مثل ماهی یافت می‌شوند، برای کمک به برطرف کردن بیماری‌های لثه مفید است. مصرف اسیدهای چرب امگا 3 احتمال ابتلا به بیماری‌های لثه را 23 تا 30 درصد کاهش می‌دهد.

پرتقال

پرتقال

مصرف پرتقال موجب استحکام لثه‌ها می‌شود.

سیگار

سیگار

سیگار می‌تواند بیماری لثه را بدتر کند. سیگار سبب کاهش اکسیژن در جریان خون شده و لثه‌ی بیمار نمی‌تواند التیام پیدا کند.

سیگار سبب تشکیل پلاک میکروبی بیشتر و پیشرفت سریع‌تر بیماری لثه نسبت به افراد غیر سیگاری می‌شود. بیماری لثه هنوز شایع‌ترین علت از دست رفتن دندان‌ها در افراد مسن است.

سبزه‌ی گندم

سبزه گندم

مطالعات دانشمندان ژاپنی نشان می‌دهد که آب سبزه‌ی گندم به خارج شدن میکروب‌ها از لثه و درنتیجه بهبود سلامت کلی لثه کمک می‌کند. سبزه‌ی گندم به درمان خونریزی لثه هم کمک می‌کند.

هر زمان که خواستید دهان خود را بشویید، آب سبزه‌ی تازه را با آب ترکیب کنید. یک راه دیگر این است که سبزه‌ی تازه‌ی گندم را با آب ترکیب کنید و هر روز صبح دهان خود را با آن بشویید.

شیرین‌بیان

شیرین بیان

شیرین‌بیان حاوی نوعی ترکیب با خواص قوی ضدباکتریایی، ضدویروسی و ضدقارچی است. این گیاه از تولید باکتری‌های دهانی جلوگیری کرده و بیماری‌های لثه را کاهش می‌دهد. شیرین‌بیان خواص ضدالتهابی قابل‌توجهی دارد و به رفع آفت دهان کمک می‌کند.

دندان و لثه‌ی خود را به‌آرامی با پودر شیرین‌بیان خشک‌شده در آفتاب ماساژ دهید یا ریشه‌ی آن را بجوید.

بلوط سفید

درخت بلوط سفید

پوست بلوط سفید برای درمان مشکلات لثه‌ای بسیار مفید است. پوست بلوط سرشار از تانن‌ها است که با افزایش قابلیت ارتجاعی بافت لثه، به سفتی لثه و برطرف شدن لقی دندان‌ها کمک می‌کند. پوست بلوط میزان بالایی منیزیم، کلسیم و روی دارد که به تقویت دندان و لثه کمک می‌کند.

می‌توانید از کپسول‌های پوست بلوط سفید استفاده کنید و پودر داخل آن را به‌طور مستقیم روی لثه بمالید. یک راه دیگر این است که با استفاده از پودر پوست بلوط، یک دم‌نوش درست کنید و پس از سرد شدن، از آن برای شستشوی دهان استفاده کنید.

ریحان

ریحان

این گیاه بسیار ارزشمند به دلیل خواص درمانی مختلف خود شناخته‌شده است. ریحان خواص ضدباکتریایی قوی دارد و از بیماری‌های لثه، تشکیل جرم و بوی بد دهان جلوگیری می‌کند.

دندان خود را با استفاده از پودر ریحان خشک‌شده مسواک بزنید تا تأثیر آن را ببینید.

روغن درخت چای

روغن درخت چای

روغن درخت چای خواص ضدمیکروبی قوی‌ای دارد که به رفع عفونت لثه کمک می‌کند. این روغن به خوشبو کردن دهان نیز کمک می‌کند.

هر روز صبح قبل از مسواک زدن، یک قطره از این روغن را روی خمیردندان خود بریزید یا چند قطره از آن را به دهان‌شویه‌ی خود اضافه کنید و دهان خود را با آن بشویید.

روغن اکالیپتوس

روغن اکالیپتوس

ماده‌ای موجود در روغن اکالیپتوس به نام سینئول، باکتری‌های عامل بوی بد دهان را از بین می‌برد. روغن اکالیپتوس با کاهش جرم دندان، تقویت لثه‌ها و جلوگیری از خونریزی لثه به بهبود سلامت کلی دهان کمک می‌کند.

تنها یک قطره از روغن اکالیپتوس را روی مسواک خود بریزید و یا چند قطره از آن را به دهان‌شویه‌ی خود اضافه کنید. 

از این روش‌های گیاهی و طبیعی برای حفظ سلامت دهان و دندان خود استفاده کنید و فراموش نکنید که هر شش ماه یک‌بار نزد دندان‌پزشک خود بروید.

همچنین «تاثیر قلیان و سیگار بر پوست و دیگر اجزای صورت خانم ها» را در بنیتا بخوانید

منبع: بنیتا


قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان