به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری میزان، کنگره آمریکا برای کمک مالی به پاکستان در سال 2018 شرط اقدام علیه لشکر طیبه را حذف کرد و این کشور فقط باید علیه شبکه حقانی وارد عمل شود.
تعیین شرط اقدام علیه شبکه حقانی و تجدید نظر درباره لشکر طیبه نشان میدهد در حال حاضر افغانستان اهمیت زیادی برای آمریکا پیدا کرده و این کشور به دنبال کمک گرفتن از پاکستان میباشد.
به گزارش داون، کنگره آمریکا پی برد که لشکر طیبه در کشمیر فعال است و ارتباطی با افغانستان ندارد بنابراین نباید برای اقدام علیه این گروه به پاکستان فشار آورد.
آمریکا به درخواست هند خواهان اقدام پاکستان علیه لشکر طیبه است اما مهار کردن شبکه حقانی در افغانستان برای واشنگتن اولویت دارد.
پیش از این نیز آمریکا مبلغ 10 میلیون دلار را به عنوان پاداش برای دستگیری رهبر "لشکر طیبه" پاکستان تعیین کرده بود که این کار باعث خوشنودی هند شده بود.
این در حالی است که حافظ سعید رهبر لشکر طیبه و متهم اصلی حادثه 2008 بمبئی آزادانه در پاکستان زندگی کرده و به سخنرانی در محافل این کشور میپردازد.
چندی پیش کنگره آمریکا با کمک 700 میلیون دلاری به پاکستان در صورت ادامه مشارکت در مبارزه با تروریسم در افغانستان و اقدام علیه شبکه حقانی موافقت کرد.
دستگیری رهبران شبکه حقانی و لشکر طیبه همچنین مجازات آنها یکی دیگر از شرایط آمریکا برای ادامه کمک مالی به پاکستان بود.
این خبر در حالی منتشر میشود که چندی پیش تهمینه جنجوعه قائم مقام وزارت امور خارجه پاکستان گفت: آمریکا برای میانجیگری جهت حل مسئله کشمیر اعلام آمادگی کرده است.
لشکر طیبه یکی از بزرگترین و فعالترین سازمانهای جهادی در جنوب آسیا که توسط پاکستان پشتیبانی میشود و در کشمیر فعال است.
از اقدامات لشکر طیبه میتوان به حمله به پارلمان هند در سال 2001 میلادی و حملات تروریستی نوامبر سال 2008 میلادی در بمبئی اشاره کرد.
/