ماهان شبکه ایرانیان

پیش به سوی غربت: مهاجرپذیرترین کشورها

مهاجرپذیرترین کشورها چه برای زندگی و چه برای اشتغال کدام کشورها هستند؟ به بیان دیگر کدام کشورها از مهاجران استقبال می‌کنند و آنها را دوست دارند؟ وضعیت زندگی در این کشورها به چه صورت است؟ اصلا مهاجرین به چه دلایلی کشور خود را ترک و به یک کشور دیگر می‌روند؟ این افراد به دنبال چه می‌گردند؟ برای پیدا کردن پاسخ این سوالات با روزچین همراه باشید.

پیش به سوی غربت: مهاجرپذیرترین کشورها

مهاجرپذیرترین کشورها چه برای زندگی و چه برای اشتغال کدام کشورها هستند؟ به بیان دیگر کدام کشورها از مهاجران استقبال می‌کنند و آنها را دوست دارند؟ وضعیت زندگی در این کشورها به چه صورت است؟ اصلا مهاجرین به چه دلایلی کشور خود را ترک و به یک کشور دیگر می‌روند؟ این افراد به دنبال چه می‌گردند؟ برای پیدا کردن پاسخ این سوالات با روزچین همراه باشید.

امروزه به علت پیشرفت‌های فراوان در سیستم حمل و نقل، مسافرت نسبت به دوران قدیم مقرون به‌صرفه‌تر و فراگیرتر شده است. بسیاری از آدم‌ها متمایل شده‌اند تا زندگی را در کشوری دیگر هم امتحان کنند – کشوری که شاید منافع بیشتر، ارتقاء وضعیت مالی، یا حتی فرصت‌های بهتری برایشان فراهم کند.

به دنبال زندگی ایده‌آل

مهاجرت
مهاجرت برای زندگی بهتر

انسان‌ها به دلایل گوناگون مانند: رفاه بیشتر، شغل، تحصیل، درمان و … اقدام به مهاجرت می‌کنند. انتخاب هر کشوری برای مهاجرت باید انتخابی سنجیده باشد تا بتوانیم به اهدافی که بخاطر آنها مهاجرت کردیم، برسیم. مهاجرت به مفهوم جابه‌جایی در طول تاریخ همواره وجود داشته است اما مهاجرت با مفاهیم جدید اقتصادی، اجتماعی و سیاسی از قرن بیستم ابعاد جدیدتری به خود گرفت.

چند سالی است که کشورهای آمریکایی و اروپایی در صدر مهاجرپذیرترین کشورها قرار دارند. دلیل آن هم سر‌ریز نیروی کار به سمت اقتصادهای قوی نوظهور و مناطق جدید و کم‌جمعیت است. اما پذیرش مهاجران در بسیاری از کشورهای اروپایی که با موج ورود پناهجویان روبرو هستند کمتر شده است. حال این کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس هستند که به مقصد مهاجرت کشورهای همسایه تبدیل شده‌اند. این کشورها به علت ورود نیروی کار و وجود سرمایه در گردش زیاد نرخ مهاجرتشان مثبت است.

وضعیت مهاجرت در ایران

ایرانیان مهاجر
ایرانیان مهاجر در صف انتظار برای رسیدن به آرزوها

دلایل مهاجرت ایرانیان در دوره‌های مختلف متفاوت است. به طور مثال در سال‌های اواخر دهه پنجاه، جنگ و تحریم‌ها دلیل اصلی مهاجرت مردم به شمار می‌رفت. مهاجرت‌های پس از سال‌های جنگ، دلایل سیاسی و اقتصادی مثل تجارت، اشتغال و تحصیل داشتند. نرخ خالص مهاجرت بیانگر کسر مهاجران خروجی از مهاجران ورودی است. برخلاف کشورهای عربی این نرخ در کشور ما منفی است. یعنی هنوز جمعیت خروجی ما اندکی از مهاجران ورودی بیشتر است.

ایالات متحده آمریکا در صدر مهاجرپذیرترین کشورها

جاذبه‌های گردشگری آمریکا
آبشار نیاگارا -نیویورک آمریکا

آمریکای معاصر جزء کشورهایی است که خود بر پایه مهاجرت اروپائیان به این سرزمین بنا شده است. این کشور با پذیرش حدود 41 میلیون نفر، در صدر مهاجرپذیرترین کشورها در جهان قرار دارد. مسئله مهاجران از انتخابات ریاست جمهوری 2016 و با انتخاب دونالد ترامپ به یک مشکل کلیدی تبدیل شده است.

مواضع دونالد ترامپ، رئیس جمهوری جدید آمریکا علیه مهاجران و مسلمانان باعث سخت‌تر شدن مهاجرت به این کشور از سال گذشته شد. آمریکا به دلیل داشتن بزرگترین اقتصاد دنیا، همواره از جایگاه خاصی برای مهاجرین برخوردار است.

امریکا مجموعه عظیمی از مهاجرینِ کشورهای مختلف را در درون خود جای داده است. به همین دلیل به عنوان یکی از مهاجرپذیرترین کشورها در دنیا مطرح است. اولین و مهمترین مشکل مهاجرین در آمریکا، یادگیری زبان انگلیسی است. وضعیت جرم و جنایت نیز به دلایل مختلف در برخی شهرها بالاست.

آلمان، ثروتمندترین کشور اتحادیه اروپا

توریسم آلمان
نمایی از شهر برلین، پایتخت آلمان

جمهوری فدرال آلمان کشوری وسیع در قلب اروپا است که اکنون به عنوان صنعتی‌ترین کشور این قاره شناخته می‌شود. بازار کار مناسب، رشد اقتصادی بالا، ثبات اقتصادی و سیاسی، امکان برخورداری از تحصیل رایگان و … از مواردی است که کشور آلمان را به کشوری جذاب برای مهاجران تبدیل نموده است.

آلمان به عنوان کشوری صنعتی و ثروتمند، امکان تحصیل رایگان را برای دانشجویان بین‌المللی فراهم کرده است. به دلیل همین امتیاز همواره یکی از انتخاب‌های افرادی است که مایلند در اروپا تحصیلات خود را ادامه دهند. جمعیت کشور آلمان حدود 82 میلیون نفر است. از این تعداد بیش از 6 میلیون نفر مهاجر هستند. بالاترین میزان حضور اتباع خارجی در ایالتهای هامبورگ، هسن، برلین و بادن-وورتمبرگ است.

امارات متحده‌ی عربی

جاهای دیدنی امارات
نمایی زیبا از شهر ابوظبی پایتخت امارات

کشورهای حوزه به دلیل داشتن منابع غنی نفت و جمعیت کم، یکی از مقصدهای اصلی ایرانیان برای مهاجرت است. در امارات متحده عربی حدود 80% نیروی کار خارجی وجود دارد. اکثر کسانی که به امارات مهاجرت می‌کنند در درجه‌ی اول برای به دست آوردن فرصت شغلی به این کشور می‌روند. این کشور یکی از قدرتمندترین کارفرمایان بین‌المللی است. تعداد زیادی از کارگران مهاجر در امارات از کشورهای آسیایی می‌آیند.

احتمال اینکه مهاجران برای همیشه در این کشور بمانند تقریبا وجود ندارد. سطح بالای زندگی و امکانات در حد استانداردهای آمریکا و اروپایی آن هم درست در وسط خاورمیانه این کشور را به یکی از مهاجرپذیرترین کشورها تبدیل کرده است. همچنین امنیت بالا و نرخ نزدیک به صفر جرم و جنایت، آزادی‌های اجتماعی، امنیت شغلی، امکانات بانکی با بهره پایین، سطح سواد بالا و دسترسی آسان به دیگر کشورها از امتیازات دیگر امارات متحده عربی برای مهاجران است.

جمع‌بندی مهاجرپذیرترین کشورها

اگرچه در حال حاضر کشورهای فوق‌الذکر مهاجرپذیرترین کشورها هستند، ولی باید دانست که معیارهای مختلفی برای مهاجرپذیری وجود دارد که مهمترین آن آن کشور است. مهاجران باید براساس اهداف، مشکلات، محدودیت‌ها، بعد مسافت و … اقدام به مهاجرت کنند. البته شایان ذکر است که این موضوعات غیر از موارد اضطراری نظیر مهاجرت به علت جنگ است.

چنانچه قصد مهاجرت به یکی از این کشورهای را دارید یا در یکی از این کشورها و دیگر کشورها سکنی گزیده‌اید از دلایل و چگونگی مهاجرت خود با روزچین بگویید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان