ماهان شبکه ایرانیان

غذاهای محلی استان خراسان جنوبی؛ غذاهای سنتی خراسان جنوبی

غذاهای محلی استان خراسان جنوبی؛ غذاهای سنتی خراسان جنوبی سه شنبه ۰۹ خرداد ۱۳۹۶ - ایران گردی,آشپزی,رستوران و کافه,گردشگری,سبک زندگی,تفریح و سرگرمی با وجود این که خراسان جنوبی در حال حاضر ...

با وجود این که خراسان جنوبی در حال حاضر یک استان جدید و مستقل است و باید حتما از جاذبه های گردشگری خراسان جنوبی دیدن کرد، اما هنوز غذاهای محلی، سنت و تاریخ و فرهنگش تاثیرگرفته و شبیه به خراسان بزرگ است. این استان شرقی کشور هم دارای فرهنگ غذایی مخصوص و منحصر به فرد خود است که شاید برای کسانی که می خواهند به این نقطه از کشور و شهری مثل بیرجند سفر کنند جالب باشد. بعضی از این غذاهای محلی خراسان جنوبی مانند کشک سالاری و قوروت بادمجان بیشتر در بیرجند پخت می شود، بعضی ها هم مانند اشکنه بلغور شیر و آش شلغم در بیشتر شهرها پخت می شود. برای شناخت بیشتر غذاهای سنتی خراسان جنوبی با همگردی همراه باشید.

خراسان جنوبی 

آش شلغم خراسان جنوبی 

شلغم را بیشتر هنگام سرماخوردگی و در فصل های سرما می شناسیم. ماده ای غذایی که خواص بی نظیری دارد و در دفع بیماری ها هم مفید است. با این وجود، افراد زیادی هستند که شلغم را دوست ندارند؛ چه خام باشد و چه آب پز. اما آش شلغم یکی از غذاهای سنتی خراسان جنوبی می تواند گزینه مناسبی برای خوردن شلغم در زمستان باشد. این آش، یکی از غذاهای محلی استان خراسان جنوبی است. در این آش، به جز خود شلغم که اسمش روی آش است، از برنج، پیازداغ، گوشت چرخ کرده، لپه، زردچوبه، روغن، فلفل و نمک هم استفاده می شود. همین محتویات کافی است که هم سرماخوردگی را کنترل کنید، هم کمی نیرو بگیرید.
آش شلغم خراسان جنوبی

اشکنه بلغور شیر 

خیلی از ما اسم اشکنه را شنیدیم و ممکن است چند باری هم خورده باشیم. اما اشکنه ای که در خراسان جنوبی طبخ می شود، تفاوتی کوچک با دیگر اشکنه های ایران دارد. در این اشکنه که از غذاهای محلی استان خراسان جنوبی است ، درست کردن بلغور شیر، نکته اساسی  و مهم است. شروع آماده سازی این اشکنه با آسیاب دستی کردن گندم نیم پخته شروع می شود. این گندم ها را خرد می کنند به حالت بلغور در می آورند. بعد این بلغورها را درون شیر گاو یا گوسفند می ریزند، کمی زردچوبه اضافه می کنند و روی حرارت قرار می دهند تا به نقطه جوش برسد. در انتها هم این مواد پخته شده را در یک سینی بزرگی می ریزند و زیر آفتاب قرار می دهند تا خشک شود. وقتی بلغور شیر آماده شود، پختن اشکنه اش چندان کار سختی نیست. مراحل بعدی پخت اشکنه بلغور شیر مانند دیگر اشکنه ها است. فقط کافی است بلغور شیر را درون اشکنه تان بریزید و طعم متفاوت این غذای محلی خراسان جنوبی را در خانه امتحان کنید.
اشکنه بلغور شیر خراسان جنوبی

بلغور پلو 

همه جور پلویی در مناطق مختلف ایران پخت می شود. از شیرین پلوی شیرازی ها گرفته تا باقالی پلو، لوبیا پلو، عدس پلو و... پلوهای معمول دیگر اما شما باید به این استان سفر کنید و علاوه بر دیدن جاذبه های گردشگری خراسان جنوبی از غذاهای خوش طعم این خطه هم دیدن کنید.  یکی دیگر از غذاهای سنتی خراسان جنوبی که به بلغور پلو معروف است؛ غذایی ارزان و ساده که تهیه آن را لذت بخش و راحت می کند. برای پختن این غذا به روغن زیتون، پیاز، فلفل چیلی، گوجه فرنگی، نمک، فلفل، بلغور و عصاره ی مرغ نیاز داریم. اگر جزو کسانی هستید که می خواهید کمی متفاوت تر این غذای محلی را درست کنید تا به ذائقه شما نزدیک تر باشد، می توانید گوشت چرخ کرده و سیب زمینی هم به آن اضافه کنید.این غذای محلی خراسان جنوبی، به دلیل ارزش غذایی بالایش، یک غذای کامل به شمار می آید و انرژی و ویتامین های بدن را تا حد زیادی تامین می کند. پختن این غذا، کمتر از نیم ساعت طول می کشد و حتی خانم های شاغل و کسانی که وقت زیادی برای غذا پختن ندارند، می توانند به سرعت بلغور پلو را آماده کنند. این از جمله غذاهای محلی خراسان است که می توان در شهری غیر از بیرجند نیز به راحتی پخت و نوش جان کرد. 
بلغور پلو 

قوروت بادمجان بیرجند 

قوروت بادمجان هم یکی از غذاهای محلی خراسان جنوبی است که بیشتر در بیرجند پخته می شود. طعم این غذا با توجه به این که از قوروت بیرجند به عنوان مزه اصلی استفاه می کند، بسیار خوب است. این غذا به دلیل پخت سخت و زمان بری که دارد، بیشتر در خراسان جنوبی پیدا می‌شود. مواد غذایی لازم برای پخت این غذا، کشک بیرجند است که به قوروت معروف است و همین موضوع، پخت آن را ویژه می کند. مقداری از این کشک را درون آب می ریزند تا خیس بخورد. چند ساعت که گذشت، کشک ها نرم می شوند و می توان مقداری گردو را درون یک تقارچه که یک ظرف خاص است ریخت. این مخلوط را با سنگ گرد مخصوص می سایند تا به پودر تبدیل شود. با این کار، روغن گردوها بیرون می آید و وقتی روغن به خوبی جدا شد، کشک های خیس خورده را به داخل تقارچه اضافه می کنند و عمل سابیدن را تکرار می کنند. بعد از وا رفتن کشک ها و مخلوط شدن کامل گردو ها، مقداری آب به آن اضافه می کنند تا کشک به خوبی حل شود. آب را در ظرفی جداگانه می ریزند و پیازداغ را در ظرفی دیگر سرخ می کنند. برای سرخ کردن پیازها، در بیرجند و خراسان جنوبی از روغن حیوانی استفاده می کنند. شما هم اگر از این روش استفاده کنید، مزه این غذا را اصیل تر به دست می آورید. محلول به دست آمده به قوروت اضافه می شود و روی حرارت قرار می گیرد. به محض جوش آمدن از روی گاز برداشته می شود و آماده خوردن خواهد بود. خراسانی ها قوروت بادمجان را مانند کله پاچه و آبگوشت به حالت تیلیت می خورند. سبزی خوردن در کنار قوروت بادمجان و این غذاهای محلی استان خراسان جنوبی فراموش نشود.
قورت بادمجان خراسان جنوبی

کشک سالاری

کشک سالاری هم جزو غذاهای محلی استان خراسان جنوبی است که طعم خاصی دارد و مانند قوروت بادمجان، مردم محلی بیرجند و خراسان جنوبی آن را تهیه می کنند. این غذا پخت طولانی و پیچیده ای که دارد، و دستور پخت آن چندان ساده نیست. در این غذا از آرد، ماست، زردچوبه، سیاه دانه، سیر، روغن، نمک، زعفران، گردو، فلفل سیاه، دارچین، آب، گوشت خورشی و پیاز استفاده می شود. این غذا هم مثل قوروت بادمجان، با تیلیت خورده می شود. در بازدید از جاذبه های گردشگری خراسان جنوبی؛ خوردن این غذاهای محلی خراسان جنوبی را از دست ندهید.

کشک سالاری


قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان