خرید گوشی موبایل جدید میتواند کاری لذتبخش و درعینحال استرسزا باشد. با وجود حق انتخاب گستردهای که در پیش روی ما قرار دارد، انتخاب یک گزینهی عالی کار چندان راحتی نیست. برای خریدن یک گوشی جدید باید کاملا هوشمندانه عمل کنید. گوشی موبایل معمولا قیمت کمی ندارد و احتمالا میخواهید حداقل یک یا دو سالی از آن استفاده کنید.
ما نمیتوانیم به شما بگوییم کدام مدل گوشی را بخرید؛ زیرا هر کدام از افراد خواستهها و نیازهای متفاوتی دارند. اما در این مطلب به 4 مورد اشاره میکنیم که بهتر است هنگام خرید گوشی موبایل انجام ندهید. با پرهیز از این موارد نهتنها انتخابهایتان را محدود میکنید، بلکه در بسیاری از دامهای معمول چنین خریدهایی هم نمیافتید.
1. برای خرید گوشی بیشازحد خرج نکنید
به هیچ عنوان برای خریدن یک گوشی بیشتر از استطاعت مالی خود خرج نکنید. قبل از این که بخواهید دنبال گوشی جدیدی بگردید، حتما سقفی را برای بودجهی این خرید مشخص کنید. مشخص کردن یک بودجه شاید کار چندان خوشایندی نباشد، اما یک مزیت بسیار مهم دارد؛ چنین کاری به شما کمک میکند که انتخابهایتان را محدود کنید. اگر بهطور مثال فقط یک میلیون تومان پول دارید، پس دیگر به دنبال مدلهای گرانقیمتتر نمیروید و تمرکزتان را روی گوشیهایی در همین محدودهی قیمت قرار میدهید.
همهی ما میدانیم که گوشیهای هوشمند، گجتهای بسیار جذابی هستند. همهی ما دوست داریم که گرانترین و بهترین آنها را بخریم تا از جدیدترین مشخصهها بهره ببریم. اما در زندگی اولویتها و موارد مهمتر دیگری هم وجود دارد. با وجود این همه مسائل و مشکلات، بهتر است برای خرید گوشی خودتان را در قرض و وام نیندازید تا لازم نباشد ماهها قسط آن را پرداخت کنید.
2. نسبت به برند تعصب نداشته باشید
یکی دیگر از اشتباهات هنگام خرید گوشی جدید، تعصب نسبت به برندها است. این یعنی شما فقط گوشیهای برندهای خاصی را مدنظر قرار میدهید و برندهای کمتر شناختهشده را نادیده میگیرید. برخی از شرکتهای کوچکتر گوشیهایی را ارائه میدهند که نهتنها در مقابل گوشیهای شرکتهای بزرگ کم نمیآورند، بلکه از قیمت بسیار مناسبتری هم بهره میبرند.
وقتی میخواهید گوشی جدید بخرید، با ذهن باز به بازار نگاه کنید. فکر نکنید که هرچه شرکت بزرگتر باشد، محصولات آن بهتر است؛ زیرا در حال حاضر شرکتهای کوچک هم گجتهای فوقالعادهای را روانهی بازار میکنند. البته ما نمیگوییم که بهطورکلی محصولات شرکتهای بزرگی مانند سامسونگ، الجی و دیگر شرکتها را نخرید؛ بلکه حرف ما این است که در بیشتر موارد قیمت بالاتر این گوشیها بهدلیل نام شرکت سازندهی آنها است. اگر یکی از گوشیهای شرکتهای کمآوازهتری مانند شیائومی یا هواوی مورد پسند شما قرار گرفت، دلیلی برای نخریدن آن وجود ندارد و لازم نیست برای چنین خریدی ترس به دل خود راه دهید.
3. مشخص کردن اولویتها از یادتان نرود
اگر قصد خرید گوشی جدید را دارید، تکلیفتان را با خودتان روشن کنید. ببینید چه مشخصههایی برای شما اهمیت بیشتری دارد؛ زیرا اگر این کار را نکنید، انتخاب گوشی به یک کار بسیار سخت بدل میشود.
یک برگ کاغذ بردارید و مشخصههایی را روی آن بنویسید که برای شما اهمیت بسیار زیادی دارند. بهطور مثال دوربین عالی، باتری بزرگ، شارژ بیسیم، حافظهی قابل افزایش و نمایشگر کمحاشیه. با مشخص کردن اولویتها، انتخابها محدودتر و کار شما راحتتر میشود.
با انجام چنین کاری انتخاب بین گوشیهای مشابه هم به کار راحتتری تبدیل میشود. مثلا فرض کنید که دو گوشی الجی G6 و گلکسی اس 8 به فینال انتخابهای شما راه پیداکردهاند. اگر اولویتهای شما باتری بزرگتر باشد، میتوان گفت که G6 انتخاب بهتری بهحساب میآید. این گوشی در مقایسه با گلکسی اس 8 باتری بزرگتری دارد (3300 در برابر 3000 میلیآمپر ساعت). اما اگر سرعت عملکرد گوشی در اولویت اول شما قرار دارد، پس انتخاب گلکسی اس 8 منطقیتر محسوب میشود زیرا از تراشهی بهتر و سریعتری استفاده میکند (اسنپدراگون 835 در برابر 821).
این را هم در نظر داشته باشید که بودجهی هیچکدام از ما نامحدود نیست و برای همین شاید در جاهایی باید کوتاه بیاییم. به همین خاطر در هنگام نوشتن مشخصههای موردنظر خود، آنها را به ترتیب اهمیت بنویسید.
4. گوشیهای قدیمیتر را نادیده نگیرید
یکی دیگر از اشتباهات رایج هنگام خرید گوشی جدید، نادیده گرفتن گوشیهای قدیمیتر است. شاید گوشی هوشمندی که سال قبل عرضه شده است، از مشخصههای مورد نظر شما بهره ببرد. علاوه بر این، قیمت چنین گوشیهایی معمولا از گوشیهای جدید پایینتر است.
جدیدترین گوشیهای هوشمند معمولا تفاوت فاحشی با گوشیهای نسل قبل خود ندارند. در بعضی موارد، در گوشیهای جدید میتوانید تغییراتی را درزمینهی طراحی مشاهده کنید (که لزوما همیشه هم خوب نیستند) و ازلحاظ عملکرد هم تا حدی بهبود پیدا میکنند. اگر خرید جدیدترین گوشی موجود در بازار برای شما اهمیتی ندارد، با خرید گوشی هوشمند کمی قدیمیتر، میتوانید صرفهجویی زیادی در هزینهها داشته باشید.
البته هر نوع ارزانی هم بیدلیل نیست. برای مثال خرید گوشی گلکسی اس 7 اج یعنی دستتان به طراحی کمحاشیه، نمایشگر با نسبت 18:9 و دوربین سلفی عالی اس 8 نمیرسد. تمام اینها در نهایت به اولویتهای شما ارتباط دارد. به همین خاطر اگر قصد خرید یک گوشی هوشمند جدید را دارید، حتما نگاهی به گوشیهای قدیمیتر هم بیندازید. برای بررسی گوشیهای قدیمیتر، مشخصههای آن را با گوشیهای جدیدتر مقایسه کنید. با انجام این کار میتوانید انتخاب بسیار بهتری داشته باشید.
گوشی موبایل
در این مطلب تلاش کردیم 4 مورد مهم را معرفی کنیم که در هنگام خرید گوشیها باید از آنها اجتناب کنید. علاوه بر موارد ذکرشده، از تجربهی نرمافزاری چشمپوشی نکنید، گوشی را فقط بر پایهی شکل و شمایلش نخرید و درنهایت به کیفیت ساخت گوشی هم توجه داشته باشید.
منبع: Android Authority