به گزارش خبرنگار مهر، همایون یوسفی عصر امروز پنجشنبه در جلسه شورای اداری خوزستان و کارگرده ملی مبارزه با ریزگردها اظهار کرد: از مقام معظم رهبری به دلیل عنایات ویژه به خوزستان تقدیر و تشکر می کنم و این مسئله وظیفه نمایندگان مجلس و مسئولان ملی و استانی خوزستان را در برابر وقایع این استان سنگین تر می کند.
وی افزود: از رفتار و صبوری مردم خوزستان نیز تشکر می کنم که نشان دهنده بلوغ سیاسی مردم این استان است که در طول تاریخ مرزداران غیوری برای ایران بوده و هرگز اجازه ندادند از این نقطه حتی یک وجب از خاک کشور کم شود. از همدردی سایر مردم کشور نیز تقدیر و تشکر می کنم. از دولت تدبیر و امید نیز برای عزم و اهتمامی که در حل مشکلات این استان دارند، تقدیر و تشکر می کنم.
یوسفی بیان کرد: خوزستان سد اول امنیتی، دفاعی و اقتصادی کشور است که اگر مشکلی برای آن پیش بیاید در آینده ای نه چندان دور به کشور سرایت می کند. خوزستان آینده تمام نمای کشور است و باید به این نقطه استراتژیک کشور نگاه ویژه ای داشته باشیم.
نماینده اهواز در مجلس خطاب به روحانی گفت: شاید زمانی بیشترین مشکل ما با گرد و غبار با کانون های خارجی بوده ولی امروزه بیشتر مشکلات این استان با کانون های داخلی است که باعث شدت بیشتر و افزایش ماندگاری پدیده گرد و غبار می شود.
یوسفی افزود: در خصوص مشکلات اخیر که قطع برق بود ریشه در گرد و غبار دارد و این پدیده هم ریشه در کاهش منابع آبی دارد. خیلی از مشکلات زیست محیطی ناشی از کاهش منابع آب است. گرد و غبار علاوه بر تأثیرگذاری بر سلامت مردم در واقع باری است که بر سلامت روان مردم خوزستان ایجاد کرده و در نهایت باعث افزایش مهاجرت آن هم بیشتر در بین نخبگان شده است.
وی افزود: در حال حاضر دیگر فرصت آزمون و خطایی در خوزستان نداریم و مردم انتظار رفع مشکلات را دارند. طی سال های اخیر افزایش بیابان های این استان و زایش کانون های ریزگرد بسیار بیشتر از حد معمول است. به هر حال یک زمانی 350 هزار هکتار کانون های ریزگرد داشتیم و امروزه شاید به حدود 800 هزار هکتار رسیده و این نشان می دهد کار ما کندتر از رسیدن سرعت بیابان ها است.
عضو کمیسیون بهداشت مجلس خطاب به روحانی گفت: مشکلات در خوزستان را در خصوص گرد و غبار وقتی بررسی می کنیم متوجه می شویم که طی 15 سال اخیر جلسات متعدد و مشابه این جلسه بسیار تشکیل شده ولی مشکلات این استان با چنین جلساتی و نوشتن صورتجلسات حل نمی شود.
یوسفی بیان کرد: مسئله و پدیده گرد و غبار نیاز است که به صورت ملی مطرح و در کارگروه ملی آن را حل کرد. کارگروه ملی گرد و غبار دردی از خوزستان دوا نکرده و بنابراین تشکیل کارگروه ملی کنترل کانون های گرد و غبار خوزستان را خواستار هستیم.
وی توضیح داد: طرح احیای خوزستان مثل طرح احیای دریاچه ارومیه باید در نظر گرفته شود. نهال کاری آنچنان که باید دردی از مشکلات خوزستان را حل نمی کند و باید نسبت به حق آبه تالاب ها توجه ویژه ای داشته باشیم.
نماینده مردم اهواز اظهار کرد: باید شرکت های دانش بنیان را به کنترل کانون های گرد و غبار وارد کنیم و مطالعاتی نشان می دهد که برخی از گونه های گیاهی در زمین شور و بدون آب هم می توانند در کانون های ریزگردها کشت پیدا کند.
یوسفی با اعلام آمادگی مجلس برای همکاری متقابل برای حل مشکل ریزگرد تاکید کرد: فکر می کنم مشکلات ریزگردها با زیرساخت های موجود در کشور حل نمی شود، بنابراین باید از همه علوم دنیا و تجارب کشورهای دیگر را برای کنترل موضوع گرد و غبار استفاده کنیم.