ماهان شبکه ایرانیان

سرهنگ نیک نفس هشدار داد؛

کانال‌های شبکه‌های اجتماعی بستر مناسبی برای خرید یا به کارگیری نیروی کار نیست

رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا گفت: شهروندانی که قصد خرید در حراج‌های اینترنتی نوروزی را دارند، باید توجه داشته باشند تا در دام کلاهبرداران سایبری نیافتند.

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ به نقل از پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا، سرهنگ دوم علی نیک نفس رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا اظهار داشت: شاهد تبلیغات گسترده و زیادی از حراج‌های نوروزی در شبکه‌های اجتماعی و کانال‌های آن‌ها هستیم که با وعده تخفیف ویژه و ارزان به دنبال طعمه می‌گردند.

وی افزود: شهروندان باید توجه داشته باشند حتما در خریدهای اینترنتی از فروشگاه‌هایی خرید کنند که دارای نماد اعتماد الکترونیکی باشند.

این مقام انتظامی با اشاره به اینکه برخی از فروشگاه‌های غیرمجاز ممکن است اقدام به جعل این نماد کنند، ادامه داد: با کلیک کردن بر روی تصویر لوگوی نماد اعتماد الکترونیکی، صفحه مجوز مربوطه را مشاهده می‌کنید، مطمئن شوید صفحه‌ای که مشاهده می‌کنید، صفحه اصلی مرورگر شماست و نه یک عکس و تصویر از یک مرورگر.

سرهنگ نیک‌نفس با بیان اینکه دقت داشته باشید که صفحه مجوز حتما باید با آدرس enamad.ir آغاز شده باشد، گفت: حتما آدرس اینترنتی (URL) سایت فروشگاه یا بازار الکترونیکی با آدرسی که در این صفحه معرفی می‌شود باید یکسان باشد.

رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا افزود: دامنه وب سایت فروشگاه مورد نظر خود را در فهرست کسب و کارهای دارای نماد اعتماد الکترونیکی منتشر شده در سایت نماد اعتماد به آدرس enamad.ir جستجو کنید.

سرهنگ نیک‌نفس در بخش دوم توصیه‌های خود درگاه‌های بانکی برای پرداخت مبلغ خرید را توضیح داد و گفت: شهروندان باید مراقب باشند تا در هنگام پرداخت وجه خریداری شده به سایت‌های فیشینگ ارجاع داده نشوند.

وی با بیان اینکه فیشینگ کپی دقیق رابط گرافیکی وب‌گاه بانکی است که با ورود کاربر به این صفحه قلابی و وارد کردن اطلاعات بانکی خود در این صفحه، این اطلاعات از سوی فیشر‌ها به سرقت می‌رود، افزود: راه تشخیص سایت‌های فیشینگ در قسمت URL سایت کاملا واضح است و کاربران باید حتما دقت کنند که در کنار آدرس سایت، عبارت https:// ذکر شده باشد.

رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا وجود علامت قفل مانند، در کنار صفحات آدرس اینترنت بانکی را هم در تشخیص اعتبار سایت اینترنتی، از دیگر موارد تشخیص صفحات جعلی بانکی عنوان کرد و گفت: حتما در هنگام ورود اطلاعات بانکی خود در درگاه‌های بانکی در بستر فضای وب، از صفحه کلیدهای مجازی استفاده کنند.

سرهنگ نیک‌نفس تغییر رمز اول و دوم بانکی را در این فصل ضروری خواند و افزود: شهروندان در خریدهای نوروزی خود بهتر است رمز اول و دوم بانکی خود را به صورت هفتگی تغییر دهند تا مانع برداشت غیرمجاز از حساب بانکی خود شوند.

رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا با بیان اینکه شاهد تبلیغات گسترده کلاهبرداران و سارقان سایبری با ترفند قالیشویی در شبکه‌های اجتماعی و وب سایت‌های درج آگهی هستیم، گفت: حتما برای تماس با این مراکز شماره آن‌ها را از 118 دریافت کنید و مطمئن شوید که این قالیشویی دارای مجوز است و سپس قالی و فرش خود را در اختیار آن‌ها قرار دهید.

سرهنگ نیک‌نفس افزود: هموطنان می‌توانند با مراجعه به سایت اتحادیه قالیشویان شهر و استان خود مراجعه کرده و لیست قالیشویی‌های دارای مجوز را مشاهده نمایند.

وی همچنین نسبت به تبلیغات اعزام نظافتچی در سایت‌های تبلیغاتی برای خانه تکانی نوروزی گفت: برای خانه تکانی نیز سعی نمائید از شرکت‌های معتبر خدماتی که مجوز دارند نیروی کار بخواهید.

سرهنگ نیک نفس با بیان اینکه برخی مجرمان حرفه‌ای با آگهی دادن در این سایت‌ها و معرفی خود به عنوان کارگر خدماتی قصد ورود به منازل و سرقت از آن‌ها را دارند، افزود: به کارگیری نیروی خدماتی برای خانه تکانی از کانال‌ها و شبکه‌های اجتماعی اشتباه است و بهتر است برای به کارگیری نیروی خدماتی در ایام خانه تکانی نوروز از شرکت‌های خدماتی ثبت شده تقاضای نیروی کار کنند.

رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا همچنین در خصوص خرید و یا فروش لوازم دست دوم نیز هشدار داد و گفت: خریداران و فروشندگانی که در سایت‌های تبلیغاتی اقدام به تبلیغ کرده‌اند، باید توجه داشته باشند تا در دام مجرمان سایبری نیافتند.

وی در توضیح کلاهبرداری‌های خرید و فروش کالای دسته دوم افزود: مثلا مجرم سایبری اقدام به تبلیغ یک دست مبل دست دوم با ظاهری خوب و سالم به قیمت بسیار نازل در سایت‌های تبلیغاتی می‌کند و از خریداران درخواست می‌کنند تا وجه مورد معامله را برای وی واریز کنند تا وی به ارسال کالای مورد نظر اقدام کند. حتما وجه کالا را بعد از رویت و دریافت کالا واریز کنند.

سرهنگ نیک نفس ادامه‌داد: همچنین برخی افراد تحت عنوان خریدار کالای دسته دوم به خانه شما آمده و به دنبال شناسایی محل و راه‌های سرقت از منزل شما هستند و یا اینکه در یک مکان خلوت با شما قرار می‌گذارند تا وجه معامله را به شما بدهند، در حالی‌که دوستان آن‌ها در آن محل در کمین شما هستند تا وجه معامله را از شما سرقت و یا باج‌گیری کنند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان