به گزارش اقتصادنیوز ، به اعتقاد یکی از بازیگران باتجربه بازار، روز گذشته کمتر معاملهگری تمایلی به خریدهای سنگین داشت و بخشی از آنها نیز ترجیح میدادند که ارز خریداری شده قبلی را با حاشیه سود محدودی به فروش برسانند.
روز دوشنبه، سکه تمام بهار آزادی نیز نوسانات محدودتری را تجربه کرد. در سومین روز هفته، سکه 2 هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای یک میلیون و 413 هزار تومان رسید. بخشی از فعالان افت سکه را ناشی از افزایش کم پشتوانه روز یکشنبه دانستند.
در دومین روز هفته، فلز گرانبهای داخلی 10 هزار تومان رشد را به ثبت رساند. روز دوشنبه اونس و دلار افزایش خاصی را تجربه نکردند تا قیمت سکه دلیلی برای ماندن در میانه کانال یک میلیون و 410 هزار تومان نداشته باشد. البته برخی معاملهگران سکه سعی کردند با بالا بردن پیشنهادهای خرید خود در حراج بانک کارگشایی قیمت بازار را تحت تاثیر قرار دهند، ولی این اتفاق نیز تا ساعت 3 بعدازظهر کمک چندانی به افزایشیهای بازار نکرد. روز گذشته نرخ پایه سکه تمام بهار آزادی در هفتمین حراجی یک میلیون و 163 هزار تومان و نیم سکه 582 هزار تومان تعیین شد.
مسعود سلیمانی در گفتوگو با «ایبِنا» با بیان اینکه به این نرخها 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده اضافه میشود، اظهار کرد: بنابراین نرخ پایه سکه تمام بهار آزادی با احتساب 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده یک میلیون و 267 هزار و 670 تومان و نیم سکه نیز 634 هزار و 380 تومان است.
حراج شمش طلا
روز گذشته در بانک کارگشایی پس از پایان حراج سکه و نیم سکه، شمش طلا نیز برای اولین بار به حراج گذاشته شد. فروش شمش طلا بدون مالیات انجام شد و تا 4 بار صورت گرفت. روز گذشته هر یک کیلو و 550 سوت شمش طلا با عیار 997 با قیمت پایه 154 میلیون و 900 هزار تومان به حراج گذاشته شد و در نهایت با قیمت 158 میلیون و 200 هزار تومان به فروش رفت. فعالان بازار اعتقاد داشتند حراج شمش در روزهای آینده میتواند قیمت طلا در بازار داخلی را پایین تر بیاورد.
نزول دلار از نزدیکی محدوده 4230
در سومین روز هفته، شاخص بازار ارز معاملات خود را با قیمت 4 هزار و 222 تومان آغاز کرد که افزایشی 10 تومانی نسبت به قیمت بسته شده روز یکشنبه داشت. پس از این افزایش، مقدار خریدها در همان ابتدای روز کمی بالاتر رفت و قیمت تا نقطه 4 هزار و 227 تومان بالا رفت. از این نقطه شاخص ارزی توان رشد بیشتر را از خود نشان نداد و به سرعت در مسیر کاهشی قرار گرفت که تا بازگشت به ابتدای محدوده 4 هزار و 210 تومان ادامه یافت. عدهای باور دارند، روز دوشنبه تقاضای کافی برای شکست مرز مقاومتی 4 هزار و 230 تومان در بازار وجود نداشت.
با این حال، از آنجا که همچنان انتظار افزایش تقاضا در بازار وجود دارد، عدهای از معاملهگران نیز ترجیح دادند ارز خود را نگه دارند. روز دوشنبه، عامل افزایشی خاصی نیز در بازار وجود نداشت. قیمت درهم تقریبا در همان محدوده روز یکشنبه یعنی هزار و 154 تومان معامله شد. عرضه بازیگران بازارساز نیز در سطح مناسبی قرار داشت و مانع از نوسانگیری دلاربازان شد.