باور نمیکنید که چند گلدان کوچک بتوانند سبزی مورد نیاز چند ماهتان را تامین کنند!
پرورش سبزی علاوه بر جنبه سرگرمی که دارد خیالتان را هم از سلامت و ارگانیک بودن غذای مصرفیتان راحت میکند.
تنها کاری که باید انجام دهید تهیه چند گلدان کوچک و مقداری خاک باغچه و یک بسته کود مخلوط است (سعی کنید از کودهای مخصوص رشد رویشی و مایع استفاده کنید).
در این متن به معرفی چند سبزی که به راحتی در آپارتمان پرورش پیدا میکنند میپردازیم
1- ریحان
ریحان یکی از پر طرفدارترین سبزیهاست که با دائقه ما ایرانیها به خوبی جور درآمده!
برای کاشت این سبزی خوشمزه گلدان کوچکی را با خاک باغچه سبک پر کنید. دانههای ریحان را به آرامی و در تراکم مناسب روی خاک بپاشید و لایه خیلی نازکی (چند میلی متر) خاک روی آن بریزید.
سپس گلدان ریحان را در جلوی پنجره جنوبی قرار دهید تا مقدار زیادی آفتاب و گرما دریافت کند. بعد از کاشت گلدان را هر روز به خوبی آبیاری کنید. توجه داشته باشید که سبزیها به آب فراوان نیاز دارند سعی کنید همیشه خاک گلدان مرطوب باشد. تا زمان جوانه زدن دانهها آب پاشی را با اسپری و به آرامی انجام دهید تا دانهها جا به جا نشوند.
هر دو هفته یک بار گلدان را کود پاشی کنید. توجه داشته باشید که کود دادن ضروری نیست و بدون کود هم میتوانید سبزیهایی خوش آب و رنگ داشته باشید. . روش کاشت دانه بقیه سبزیهایی که در ادامه آمدهاند هم به همین صورت است.
2- جعفری
همانطور که میدانید جعفری سبزی فصل زمستان است و بهترین زمان کاشت آن اواخر تابستان است. جعفری در نور کم به خوبی رشد میکند و به درجه حرارت بین 18 تا 22 درجه سانتی گراد نیاز دارد.
3- پیازچه
بهترین فصل برای کاشت پیازچه فصل بهار است. این گیاه به خاکی با زهکشی خوب نیاز دارد. بهتر است قبل از کاشت دانهها کمی کود یا کمپوست به خاک اضافه کنیم. دانههای پیازچه را با فاصله حدود 10 سانت از هم بکارید و بعد از کاشت، گلدان را در محیطی پر نور قرار دهید و هر روز آبیاری کنید. اگر در سطح گلدان شاخ و برگ مرده وجود دارد گلدان را پاک سازی کنید تا گردش هوا به خوبی انجام گیرد و از بیماریهای گیاهی جلوگیر شود.
4- پونه
برای کاشت پونه علاوه بر کاشت دانه میتوانید از یک ساقه از این گیاه قلمه بگیرید و سپس آن را در آب ریشه دار کنید و به گلدان منتقل کنید. گلدان پونه را پشت پنجره و در آفتاب قرار دهید و هر روز آبیاری کنید.
5- گشنیز
پرورش گشنیز هم مانند پونه هم از طریق دانه و هم از راه قلمه گیری قابل انجام است.
گشنیز به آفتاب زیاد و آبیاری روزانه نیاز دارد و رشد آن نسبت به بقیه سبزیها اندکی کندتر است و کمی صبر میطلبد.
6- ترخون
یک دوره سرمای پاییزه یا زمستانه برای رشد ترخون الزامیست. گلدانه کاشته شده را در سرمای زمستان بیرون از خانه قرار دهید و سپس به درون خانه آورده و در پرنورترین قسمت خانه بگذارید و هر روز آبیاری کنید.
این 6 گلدان کوچک پرورشی خودتان شما را از خرید سبزی بینیاز میکنند.
نوش جان!