دیابت حاملگی‌ یک عارضه مربوط به زمان حاملگی‌ و پس از تولد نوزاد است که سالانه میلیون‌ها نفر را درگیر می‌کند. برخی‌ از تحقیقات به موضوع تاثیر دمای آب‌ و هوا روی دیابت پرداختند.

دیابت حملگی نوع موقتی از دیابت نوع 2 است که در برخی‌ زنان را در زمان حاملگی‌ بروز می‌کند. این مادران معمولا سابقه دیابت ندارند قبل از حاملگی‌، اما در زمان حاملگی‌ در اواسط این دوران قند خون آنها افزایش پیدا می‌کند. دیابت نوع دو خطر ابتلا به دیابت دایمی را در مادر و کودک افزایش می‌دهد. همینطور ابتلا به دیابت نوع دو کودک را در خطر بیشتر تولد نارس و مشکلات مادرزادی قرار می‌دهد. به دلیل وجود برخی شواهد دانشمندان اقدام به مطالعه اثر محیط و همینطور آب و هوا روی دیابت پرداخته اند. 

در سال 2014، سازمان پیشگیری از بیماریهای مزمن گزارش داد که در حدود 10 درصد از زنان در طول حاملگی‌ با‌ این مشکل روبرو می‌شوند. معمولا هورمون‌های جنینی موجب  ایجاد مقاومت به انسولین می‌شوند. حساسیت هورمون انسولین در بدن می‌تواند با توجه به حرارت محیط تغییر کند. دیده شده است که در هوای سرد بدن شروع به تولید گرما می‌کند تا خود را گرم نگاه دارد. اما سوال اینجا است که آیا واقعا دمای‌ هوا می‌تواند روی دیابت حاملگی‌ اثر گذر باشد؟

نتایج یک مطالعه بزرگ آماری در بین بیش از پنجاه هزار زن باردار نشان داده است که هر 10 درجه افزایش دمای محیط ریسک ابتلا به دیابت حاملگی‌ را تا 6 درصد بیشتر می‌کند.  همینطور نشان داده شده است که در هوای سرد بودن خطر دیابت را کم می‌کند. این شاید به این علت باشد که فعالیت در هوای سرد کالری بیشتری را در بدن می‌سوزاند و خطر انباشته شدن چربی‌ و دیابت را کم می‌کند.

در کل به زنان حامله توصیه  می‌شود که در آب و هوای گرم از فعالیت شدید در خارج از منزل پرهیز کنند و بدن خود را خنک نگاه دارند.