به گزارش خبرنگار مهر، زمزمههای ترکیب معاونت گردشگری و معاونت سرمایهگذاری سازمان میراث فرهنگی قوت بیشتری به خود گرفته است. از طرفی طرح تبدیل این سازمان به وزارتخانه گردشگری که توسط نمایندگان مجلس تهیه شده، قرار است در صحن علنی مجلس به بحث و بررسی گذاشته شود و از سوی دیگر با آمدن سعید اوحدی به بخش معاونت سرمایهگذاری سازمان میراث فرهنگی نظرات به سوی او جلب شده و احتمال اینکه وی به عنوان وزیر پس از طرح وزارت خانه شدن مجلس معرفی شود قوت گرفته است.
از سوی دیگر بررسی این موضوع که تهیه طرحهای سرمایهگذاری در گردشگری، تکمیل طرحها، ارائه مجوزهایی نظیر موافقت اصولی ساخت هتلها و مراکز گردشگری دیگر همه برعهده معاونت سرمایه گذاری است و این معاونت است که بودجه بیشتری را نسبت به معاونت گردشگری میگیرد باعث شده تا طرح ادغام این دو معاونت مطرح شود.
معاون گردشگری: ایده کوچکسازی در دست بررسی است
در این باره سازمان میراث فرهنگی جلسات محدود و مقدماتی برای بررسی آن داشته است. محمد محب خدایی معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی به خبرنگار مهر توضیح داد: این بحث از قبل مطرح بوده که باید تعداد معاونان سازمان کاهش پیدا کند این بحثها به بخش توسعه سازمان مربوط میشود و معاونت توسعه براساس کار کارشناسی جمعبندی میکند که چه ترکیبی در معاونتها ایجاد شود. فعلن جلسات اولیه برگزار شده و باید منتظر نتیجه باشیم.
وی گفت: سرمایه گذاری و زیرساخت، حوزه بزرگی است و تعدد حوزههای گردشگری هم زیاد است محوریت گردشگری تنها یک حوزه نیست این معاونت چتری بر سایر حوزههاست به عنوان مثال اگر درباره گردشگری سلامت صحبت میکنیم زیرساختهای آن مربوط به وزارت بهداشت است زیرساختهای گردشگری تفریحی نیز در حوزه شهرداریهاست پس توسعه زیرساختها کار بسیار بزرگی است. دوستان در معاونت سرمایه گذاری در همه این حوزهها فعالیت میکنند و ما در معاونت گردشگری باید تمرکزمان روی بحث توسعه حوزه بازار و جذب گردشگر باشد. بخش سرمایه گذاری هم کار زیادی دارد. به هر حال وظیفه است که باید دولت را کوچک کرد و اگر این اتفاق بیفتد باید تدبیری اندیشیده شود که وظایف روی زمین نماند.
معاون توسعه: بنایی برای کوچکسازی نداریم!
اگرچه محب خدایی توضیحاتی درباره این طرح ارائه کرد اما احمد دانیالی معاون توسعه سازمان میراث فرهنگی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: ما بنایی بر کوچک شدن سازمان نداریم. بخشنامهای قبلا داده شده بود به همه سازمانهای و وزارتخانهها که توجیه شوند معاونتها را کمتر کنند. هر کدام از سازمانها نیز با توجه به قوانین و امور استخدامیتوجیهات خود را بیان میکنند. توجیه ما هم این است که باید هر سه معاونت در سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری باقی بماند. چون هر سه معاونت مورد نیاز است.
سعید اوحدی معاون سرمایهگذاری سازمان نیز که به تازگی این سمت را پذیرفته است گفت که هنوز تصمیمیدر این باره گرفته نشده است. مانند بحث وزارتخانه شدن که تنها صحبت آن در میان است اما هنوز جدی نیست.
با این وجود در برخی از استانها معاونتهای گردشگری و سرمایهگذاری ترکیب و بسیاری از این اتفاقات مدتهاست که انجام شده است و یا اینکه اگر قبلا معاونت گردشگری و یا معاونت سرمایه گذاری داشتند اکنون گروه سرمایه گذاری و طرحها و گروه گردشگری تشکیل شده که هر دو زیر مجموعه معاونت گردشگری اداره کل آن استان هستند مانند اداره کل میراث فرهنگی استان کهگیلویه و بویر احمد و یا استان گلستان. در استان خراسان شمالی نیز 7 ماه است که چنین ادغامیانجام شده است و معاونت گردشگری تحت عنوان معاونت سرمایه گذاری فعالیت میکند. در استان لرستان نیز معاونت گردشگری کارهای مربوط به سرمایه گذاری را نیز انجام میدهد و این ادغام از چند سال پیش انجام شده است.
در هر حالت یعنی اینکه معاونت گردشگری زیر مجموعه معاونت سرمایه گذاری قرار گیرد و یا شاید بر عکس البته این احتمال هم وجود دارد که معاونت گردشگری جدا شده و به وزارتخانه تبدیل شود در هر حال این طرح به کوچک شدن سازمان میراث فرهنگی کمک خواهد کرد و در صورت وزارتخانه شدن، گردشگری قدرت بیشتری پیدا میکند اما همه این طرحها و بحثها زمانی میتواند قوی تر مطرح شود که طرح وزارت خانه شدن سازمان میراث فرهنگی در مجلس تعیین تکلیف شود اما اگر نمایندگان مجلس بررسی بودجه 97 را در دست بگیرند بررسی وزارتخانه شدن گردشگری مدتها به تاخیر میافتد.