ماهان شبکه ایرانیان

از ثبت ۱۹ طلاق در ساعت تا تجرد قطعی ۱۲ میلیون ایرانی/ طلاق و تجرد بلای جان بنیان خانواده

طلاق که روزی بر زبان آوردنش در خانواده های ایرانی قبیح بود و این اعتقاد که با چادر سفید به خانه بخت می روی و با کفن بیرون می آیی آنقدر پررنگ بود که بنیاد خانواده را با هر نسیمی نلرزاند، حالا آنقدر زیبا شده که حتی برای آن جشن هم برگزار می شود!

طلاق، کلمه ای زشت با نمای تاریک که این روزها قبح آن شکسته شده است و به راحتی بر زبان زوج های جوان جاری است. با تغییر سبک زندگی و فرهنگ که نشات گرفته از شبکه های ماهواره ای و اینترنت است ، طلاق که روزی بر زبان آوردنش هم در خانواده های ایرانی قبیح بود و این اعتقاد که با چادر سفید به خانه بخت می روی و با کفن بیرون می آیی آنقدر پررنگ بود که بنیاد خانواده را با هر نسیمی نلرزاند و پای زن و مرد را به دادگاه های خانواده باز نکند، حالا آنقدر زیبا شده که حتی برای آن جشن هم برگزار می شود! جشن هایی که حتی از عروسی هم مفصل ترند و زوج جدا شده نیز در آن حاضرند!تازه اگر ازدواجی صورت بگیرد چرا که در کناز طلاق توافقی زندگی مجردی یا ازدواج های سفید یعنی زندگی زن و مرد بدون ازدواج رسمی آنقدر باب شده که آمار ازدواج را در میان همه تدابیر برای افزایش نرخ جمعیت که دغدغه رهبری نیز هست کاهش دهد.

طلاق

آمارها چه می گویند؟

حالا کار به جایی رسیده است که معاون طرح‌های آماری مرکز آمار ایران کاهش نرخ ازدواج درکشور را نگران‌ کننده دانسته است. علیرضا زاهدیان گفته: پارسال آمار ازدواج از ۸۹۰ هزار زوج در کشور به ۶۸۰ هزار نفر کاهش یافت که این نگران‌کننده است. او افزوده: امسال با کاهش نرخ موالید مواجه بودیم که این امر به کاهش نرخ ازدواج و افزایش طلاق در کشور مرتبط است. معاون مرکز آمار ایران با اشاره به تاثیر کاهش نرخ ازدواج برتعداد موالید گفته: براساس نظرسنجی از جوانان در بدو ازدواج ۶۰ درصد جوانان به دو فرزند، ۱۴ درصد به یک فرزند و ۲۵ درصد به سه یا بیشتر فکر می‌کنند و حدود یک درصد به داشتن فرزند فکر نمی‌کنند.

 

از سوی دیگر رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس نیز با بیان اینکه فاصله ازدواج و طلاق به سه سال رسیده است، اعلام کرده: در هر ساعت ۱۹ طلاق در کشور ثبت می‌شود. سلمان خدادادی در همایش ملی سیاستگذاری اجتماعی در حوزه خانواده با اشاره به لزوم برنامه‌ریزی دقیق اجتماعی افزوده: براساس آمار سال ۹۰ حدود دو میلیون و ۵۵۳ هزار زن سرپرست خانوار داریم که این آمار در مقایسه با سال ۸۵ و در مدت پنج ساله بسیار تکان‌دهنده است، چرا که در سال ۸۵ حدود یک میلیون و ۶۶۴ هزار زن سرپرست خانوار داشته‌ایم. او ادامه داده: امروز شاهد افزایش طلاق، افزایش سن ازدواج و کاهش سن بین ازدواج و طلاق هستیم. قبلا فاصله ازدواج و طلاق پنج تا هفت سال بود، اکنون سه تا پنج سال تعریف شده است، که این نگران‌کننده است.

 

با وجود همه این نگرانی ها اما تبلیغات برای طلاق توافقی و طلاق در چند ساعت هنوز هم در روزنامه های رسمی و در و دیوار های شهر دیده می شود. تبلیغاتی که زوج های جوانی را که کم تحمل تر و پر توقع تر از پدران و مادرانشان هستند را تشویق می کند با کوچکترین مشکل برای طلاق اقدام کنند.

 

این در حالی است که  لیلی بروجردی رئیس کمیته زنان و جوانان مجمع تشخیص مصلحت نیز در همایش ملی سیاستگذاری اجتماعی در حوزه خانواده  گفته :حدود ۱۵۰ هزار ایرانی بالای ۵۰ سال هرگز ازدواج نکرده‌اند. این رقم زمانی که ازدواج تا ۵۰ سال را بررسی کنیم به یک میلیون و ۵۰۰ هزار و زمانی که تا ۳۵ سال را در نظر بگیریم به حدود ۱۲ میلیون نفر می‌رسد و این یعنی خطر تجرد برای ایرانی ها را باید جدی گرفت.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان