ماهان شبکه ایرانیان

واکنش پدر علم کویرشناسی به نامه محرمانه کلانتری

توصیه کردوانی به جهانگیری: خوزستان اصلا آب ندارد

پدر علم کویرشناسی ایران با اشاره به نامه کلانتری مبنی بر اینکه خوزستان آب مازاد دارد گفت:کلانتری بگوید کجای خوزستان آب مازاد دارد، محیط زیست استان خوزستان در حال نابودی است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، پرویز کردوانی با اشاره به نامه محرمانه کلانتری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور به جهانگیری معاون اول رئیس جمهور مبنی بر اینکه خوزستان آب مازاد دارد اظهار داشت: زمانی استان خوزستان به لحاظ شرایط توپوگرافی یک سوم آب‌های سطحی کشور را داشت و پرآب‌ترین نقطه ایران بود ولی اکنون این استان در حال نابودی است.

وی با بیان اینکه مردم استان خوزستان در درجه اول از لحاظ وضعیت آب و سپس اقلیم در حال مهاجرت هستند، افزود: پس از ساخت سد گتوند آب شور وارد رودهای این استان شد و اکنون نخلستان‌های خوزستان در حال خشک شدن هستند.

اگر خوزستان آب دارد از سد گتوند آب را منتقل کنند

پدر علم کویرشناسی ایران ضمن تاکید بر اینکه کلانتری اگر می‌گوید خوزستان آب دارد پس از سد گتوند آب را منتقل کند، بیان کرد: جهانگیری در سفری که به استان خوزستان داشت به یاد بیاورد که کشاورزان خوزستانی از شوری آب کارون چقدر عصبانی بودند و حتی معاون اول رئیس جمهور به هنگام بازگشت در مصاحبه‌ای که داشتند چاره‌اندیشی برای کشاورزان خوزستانی را خواستار شد.

وی با اشاره به اینکه مسئولان بگویند خوزستان در کجا آب مازاد دارد استان خوزستان اصلا آب ندارد، گفت: در اواسط دهه 70 به قدری آب رودخانه کارون زیاد بود که اهواز در خطر سیل قرار گرفته بود در همان سال‌ها مقام معظم رهبری به خوزستان سفر می‌کند و مردم به ایشان می‌گویند در خوزستان آب زیادی وجود دارد بنابراین دستور دهید که در اینجا کشاورزی انجام شود.

کردوانی در ادامه عنوان کرد: مقام معظم رهبری نیز دستور اجرای طرح 550 هزار هکتاری را دادند اما پس از روی کار آمدن احمدی نژاد و گرفتن آب‌های بالا دست، سطح آب‌های خوزستان پایین آمد همچنین این طرح را نیز اجرایی نکردند.

وی با بیان اینکه اکنون با توجه به اقدامات انجام شده حدود یک سوم این طرح اجرایی شده، افزود: مهمترین نگرانی وزارت نیرو نیز همین طرح است و اگر چه به دستور مقام معظم رهبری از صندوق ملی اعتبار اجرای این طرح تصویب شده ولی مهمترین موضوع، تامین آب این طرح است.

استان‌های خوزستان و گلستان می‌توانند روغن مملکت را تامین کنند

چهره ماندگار جغرافیای ایران مهمترین علت بروز ریزگردها در خوزستان را عدم به زیر کشت رفتن زمین‌های این استان دانست و تصریح کرد:  شرایط اقلیمی خوزستان به نوعی است که می‌توان از یک زمین سه بار محصول ذرت برداشت کرد در حالی که اکنون 95 درصد روغن کشور وارداتی است. خوزستان از طریق ذرت و گلستان به واسطه کاشت سویا می‌توانند روغن مملکت را تامین کنند.

وی به شادگان اشاره کرد با بیان اینکه حدود یک سوم خرماهای این شهرستان خشک شده چرا که به زمین‌های شادگان آب نمی‌دهند، ادامه داد: خوزستان به لحاظ اقلیمی مهمترین استان کشور است این استان از برکت رودخانه‌هایش به وجود آمده اگر این آب‌ها نبودند خوزستانی هم وجود نداشت و این استان مثل بیابان لوت می‌شد.

کردوانی تاکید کرد: این آب‌ها مال خوزستانی‌هاست اما به زور و قدرت در حال گرفتن و انتقال  آب برای استان‌هایی از جمله یزد، اصفهان و کرمان هستند. کی می‌گوید خوزستان آب مازاد دارد بروند ببینند که حتی در برخی از نقاط خوزستان به دلیل کمبود آب دیگر حتی مردم زندگی نمی‌کنند.

برای گذر از کارون کافی است شلوارمان را تا زانو بالا بزنیم

وی با اشاره به اینکه دریای خزر امکان خشک شدنش وجود دارد ولی خلیج فارس به دلیل اتصال به اقیانوس خشک نمی‌شود، گفت: آب خلیج‌فارس به دلیل گرم شدن زمین و آب شدن یخ‌های قطبی در حال بالا آمدن است و زمین‌هایی از جمله باغ‌های بهمن‌شیر که در کنار خلیج‌فارس واقع شده‌اند متاثر از این موضوع هستند.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه خوزستان با دو بحران کم آبی و آب‌های شور روبه‌رو است، خاطرنشان کرد: مشکل آب شور از کم‌آبی بدتر است چرا که سبب برخی بیماری‌ها از جمله سرطان و نیز با ورود به اراضی، درختان را خشک و موجب مهاجرت مردم می‌شود.

کردوانی به وضعیت نامساعد رودخانه کارون اشاره کرد و یادآور شد: اکنون در حال کاشتن سبزی در رودخانه کارون هستند و در رودخانه‌ای که روزی قابلیت کشتی‌رانی داشت نخاله‌های ساختمانی را می‌ریزند. این روزها برای گذر از کارون کافیست شلوارمان را تا زانو بالا بزنیم.

یک توصیه به معاون اول رئیس جمهور

وی با بیان اینکه کلانتری بگوید کجای استان خوزستان آب مازاد دارد بیان کرد: البته کلانتری از این حرف‌ها زیاد می‌زند و شاید می‌خواهد از کارون به تالاب‌هایی آب منتقل کند که دیگر قابل احیا نیستند.

پدر علم جغرافیای کشور به دریاچه ارومیه گذری زد و گفت: میلیاردها میلیارد آب برای احیای دریاچه ارومیه صرف کردند و اکنون فقط حدود یک میلیارد متر مکعب آب در آن باقی مانده که آن هم در حال خشک شدن است. 13 فاضلاب و پساب کارخانه‌ها و شهرها به این دریاچه ریخته می‌شود و در آینده بوی بد زباله از این دریاچه استشمام می‌شود.

وی با اشاره به نامه کلانتری عنوان کرد: نوشتن و گفتن این نامه اشتباه بزرگی است. شهرهای استان خوزستان از بی آبی در حال نابودی هستند کارون دیگر آب ندارد. جهانگیری معاون اول رئیس جمهور به هنگام مطالعه و جواب دادن به این نامه اعتراض شدید کشاورزان خوزستانی را به یاد بیاورد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان