سدیم به بدن کمک می‌کند تا تعداد زیادی از فعالیت‌های حیاتی خود را انجام دهد، در نتیجه وجود کمی‌ سدیم در رژیم غذایی میتواند فواید زیادی برای سلامتی‌ داشته باشد، اما اگر میزان سدیم دریافتی از حد مجاز فراتر برود می‌تواند مشکلات فراوانی به ویژه برای سلامت قلب و عروق ایجاد کند. در واقع نتایج مطالعات اخیر نشان داده است که سدیم می‌تواند خطر ایست قلبی را تا میزان زیادی افزایش دهد.

نتایج این تحقیقات جدید در مجله قلب و عروق اروپا به چاپ رسیده است. محققین اسپانیای یک رابطه قوی بین سدیم زیاد و ایست قلبی پیدا کردند. در همین تحقیقات و تحقیقات مشابه موسسه سلامت آمریکا حد مجاز دریافت سدیم را در روز به کمتر از 1.5 گرم کاهش داده که به اندازه نصف قاشق چای خوری است. این میزان کم نشان دهنده خطر بالای دریافت زیاد سدیم است. سازمان جهانی‌ بهداشت گزارش داده که دریافت سدیم در حدود 30 تا 40 درصد از افراد بالغ بیش از مجاز است که طیف گسترده از مردم در خطر بروز بیماری‌های قلبی قرار میدهد. 

علاوه بر بیماریهای قلب و عروق و سایر مشکلات قلبی، سدیم می‌تواند سبب بروز مشکل بی شماره دیگر نیز باشد. از جمله این مشکلات می‌توان به نارسایی کلیه، بالا بردن فشار خون و آسیب رسانی به چشم اشاره کرد. تحقیقات انجام شده در مطالعه وسیعی در فنلاند نشان داده است که بالا بودن سدیم می‌تواند خطر بروز بیماریهای قلبی را حتا تا دو برابر افزایش دهد.

راهکارهای کاهش نمک دریافتی

در اولین قدم از قرار دادن نمکدان بر روی سفره غذا و اضافه کردن نمک به غذا در هنگام میل کردن آن پرهیز کنید. همینطور خود را عادت به خوردن غذاهای بی‌نمک و کم نمک کنید و در هنگام طبخ غذا به آن نمک اضافه نکنید. به نمک سر سفره نمک آشکار گفته می‌شود، اما شاید بخش زیاد نمک دریافتی از نوع پنهان آن است، که باید به صورت جدی در مصرف آن احتیاط کند. اکثر مواد غذایی تولیدی کارخانجات و همینطور تنقلات نمک فراوان دارد.