شناسه : ۶۸۴۱۲۶ - یکشنبه ۳ دی ۱۳۹۶ ساعت ۰۳:۲۷
نکاتی مهم برای کاهش وزن بعد از بارداری
داشتن فرزند تازه به دنیا آمده و عادت کردن به شرایط تازه زندگی و نگهداری از فرزند میتواند بسیار دشوار باشد
داشتن فرزند تازه به دنیا آمده و عادت کردن به شرایط تازه زندگی و نگهداری از فرزند میتواند بسیار دشوار باشد. برای بسیاری از خانمها، رسیدن به وزن نرمال بعد از حاملگی یک رویای دست نیافتنیاست. به هر حال بسیار مهم است که مادران بعد از بارداری هرچه سریعتر به وزن نرمال خود باز گردند، این برای سلامت مادر و همینطور حاملگی مجدد بسیار مهم است.
به گزارش سازمان بهداشت جهانی زنان در هنگام حاملگی بین 12 تا 16 کیلوگرم وزن اضافه میکنند. این وزن شامل وزن فرزند و تمام اندامهای داخلی مادر است که در هنگام رشد جنین در بدن مادر رشد میکند.
بخش دیگری از این وزن اضافه شده به صورت بافت چربی است که بیشتر در بافت سینه، کمی در خون و در سایر قسمتهای بدن ذخیره میشود. چربی ذخیره شده اضافی در بدن بعد از تولد فرزند، به منظور تولید انرژی برای شیردهی استفاده میشود.
به هر ترتیب این افزایش سطح چربی ممکن است در نهایت منجر به اضافه وزن شود که به آن همان وزن بچه دار شدن گفته میشود. تقریباً نیمی از مادران بیشتر از میزان توصیه شده افزایش وزن در زمان بارداری افزایش وزن پیدا میکنند. از مهمترین عوارض چاقی بیش از حد معمول در دوران بارداری، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- افزایش اضافه وزن برای طولانی مدت
- افزایش خطر دیابت و مشکلات قلب و عروق
- افزایش خطر بروز اختلالات در حاملگی بعدی
- بالا رفتن خطر دیابت حاملگی
در ادامه این مطلب به تعدادی از نکات مهم که میتواند به کم کردن وضع اضافه بعد از حاملگی کمک کند پرداخته شده است:
بر خلاف آنچه که در مجلات و صفحات اینترنتی میخوانید کم کردن وزن بعد از حاملگی زمانگیر است. نتیجه یکی از مطالعات نشان داده است که کم کردن بین نیم تا 3 کیلوگرم در ماه میتوان بعد از حاملگی امکان پذیر باشد. که این کاملا بستگی به مسائل ژنتیکی و سبک زندگی مادر بعد از تولد کودک دارد
- از رژیمهای غذایی غلط پیروی نکنید:
رژیمهای غذایی که دارای کالری بسیار کم هستند و هدف آنها کم کردن وزن بسیار زیاد در زمان بسیار کم است، هیچ وقت روش درست و امکان پذیری نیست. به ویژه بعد از تولد نوزاد مهم است که تغذیه مناسب داشته باشید تا بدن شما بتواند خود را بازسازی کند. علاوه بر آن اگر به کودک خود شیر میدهید ممکن است به میزان بیشتر کالری نیاز داشته باشید. در یک رژیم کم کالری به احتمال فراوان میزان مواد مغذی کم خواهد بود و در نتیجه آن مادر و کودک را در ریسک کمبود مواد مغذی قرار میدهد.
- اگر میتوانید حتما شیردهی داشته باشید:
شیردهی مادر به کودک خود دارای فواید بیشمار است:
- موا مغذی را فراهم میکند، شیر مادر حاوی تمام مواد مغذی است که بدن کودک به آن نیاز دارد تا در 6 ماهه اول زندگی رشد طبیعی و راحت داشته باشد.
- سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند، شیر مادر حاوی آنتیبادیهای بسیار مهمی است که در بدن کودک به مقابل با باکتریها و ویروس کمک میکند.
- کمک به باز سازی بدن مادر، شیردهی انقباضات دهانه رحم را زیاد و به بازسازی آن بعد از تولد کمک میکند.
- کاهش خطر بیماری در مادر و کودک
- در نهایت شیردهی به مادر کمک بسیار زیادی میکند که انرژی سوزی بیشتری داشته باشد و در نتیجه به لاغر شدن مادر کمک زیادی میکند.