به گزارش گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان به نقل از مرکز پایش ستاد حقوق بشر، جوزف کاننتاسی، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حفظ حریم خصوصی افراد، به دیوان عالی ایالات متحده آمریکا در خصوص حفظ حریم خصوصی افراد در فضای مجازی بویژه در سیستمهای پردازش ابری که در آن کاربران دادههای خود را با دیگران به اشتراک میگذارند، نکات مهمی را یادآوری کرد.
وی گفت: این پرونده بسیار پیچیده بوده و سوالات سختی را درباره صلاحیت افرادی که در مورد اطلاعات ذخیره شده در ابر، که میلیونها نفر آن را مورد استفاده قرار میدهد، در پی دارد.
وی افزود: دادگاهها برای این مسائل راه حل سادهای ندارند، زیرا هیچ مقررات بین المللی دقیقی در مورد نحوه برخورد با فضای مجازی بویژه رایانش ابری وجود ندارد، بلکه شکافی وجود دارد که در حال حاضر تنها با همکاری کشورها قابل برطرف شدن میباشد.
گزارشگر ویژه در حال حاضر با دست اندرکاران پروژه مدیریت جایگزین برای حفظ حریم خصوصی اروپا، بر روی یک پیش نویس قانونی کار میکنند که چهارچوب قانونی بین المللی را برای دادههای ابری ایجاد میکند.
با توجه به ارائه خدمات ابر در سطح بین المللی، آقای کاننتاسی، مشارکت فعال دولت ایالات متحده در تلاش برای تنظیم فضای سایبری در این زمینه را ضروری میداند.
دیوان عالی ایالات متحده در مورد پرونده ایالات متحده در مقابل مایکروسافت (شماره 17-2) در سال 2018 دادگاه استیناف را برگزار خواهد کرد که انتظار میرود در پایان ماه ژوئن 2018 رای آن صادر گردد.