به گزارش خبرنگار مهر، مراسم تودیع و معارفه محمدرضا جوادی یگانه و محمد سلگی روسای قدیم و جدید پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، ظهر امروز چهارشنبه 13 دی ماه با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در محل این پژوهشگاه در تهران برگزار شد.
صالحی در این مراسم که نخستین حضور او به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد در این پژوهشگاه بود، پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات را مجموعه ای مهم در خانواده وزارت ارشاد دانست و گفت: خوشبختانه در مدت 40 ماهی که آقای جوادی یگانه مسئولیت این مجموعه را برعهده داشت، شاهد جهشهای خوبی بودیم.
توقف طرحهای ملی پژوهشی در گذشته، کشور را متضرر کرده بود
وی با اشاره به شخصیت علمی و فرهنگی جوادی یگانه ارتباطات مناسب او را با مراکز مختلف زمینه ساز ایجاد فرصتهای خوب برای ارتقاء پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات خواند و تصریح کرد: خوشبختانه در این مدت سه طرح پژوهشی ملی از جمله طرح سرمایه اجتماعی و طرح ارزشها و نگرشهای ایرانیان انجام شد. این در حالی است که توقف این طرحها در دورههای گذشته، کشور را از حیث برآوردهای علمی و پژوهشی و برنامه ریزیهای مناسب جهت حل مشکلات فرهنگی و اجتماعی، متضرر کرده بود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بر لزوم ادامه این روند و انجام پژوهشهای علمی بنیادین در حوزههای مختلف فرهنگی و اجتماعی تأکید کرد و گفت: ما نیاز داریم که بر پایه اطلاعات و واقعیاتی که هست، نسبت به حل مسائل فرهنگی اقدام کنیم نه بر پایه حدس و گمان و تفسیرهای سلیقه ای خودمان.
صالحی با ابراز امیدواری نسبت به ادامه روند پیشین در دوره مدیریت جدید پژوهشگاه یاد شده، انجام مطالعات آینده نگرانه و آینده پژوهانه را نیاز مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قلمداد کرد و یادآور شد: اگر ما فرهنگ را به عنوان زمین و هوای زندگی اجتماعی تلقی کنیم، طبعاً مسائل فرهنگی و اجتماعی و مطالعه پدیدههای میان فرهنگی اهمیت زیادی خواهد یافت.
وی همچنین با اشاره به سوابق علمی و اجرایی محمدسلگی مدیرکل پیشین دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت ارشاد و رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات و شناختی که از وی دارد تأکید کرد: آقای سلگی از قدیم با مجموعه وزارت ارشاد آشنایی دارد و هم خود سابقه همکاری با طرحهای پژوهشی را دارد و شناخت مناسبی هم از فعالیتهای پژوهشگاه دارد. لذا این امیدواری وجود دارد که پژوهشگاه در دوره جدید نیز با انجام پژوهشهای عالمانه و نه سلیقه ای، کمک کار مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خلاء معاونت پژوهشی را در وزارت خانه تحت مدیریتش یادآور شد و گفت: طبیعتاً این انتظار از پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات میرود که بار این خلاء را به دوش بکشد. البته خوشبختانه اخیراً آئین نامه شورای پژوهشی وزارتخانه تدوین و ابلاغ شد و نسبت و رابطه میان پژوهشگاه و وزارت ارشاد قوی تر از قبل دیده شده است.
صالحی پژوهشگاه فرهنگ و ارتباطات را خط اتصال میان چهار گروه پژوهشگران و اساتید حوزه هنر، فرهنگ و ارتباطات، سیاستگذاران و تصمیم گیرندگان اصلی این حوزه، برنامهریزان و مجریان و مدیران حوزه فرهنگ توصیف کرد و اظهار داشت: طبیعتاً پژوهشگاه نقش حسگر یا همان سنسور فرهنگی، اجتماعی را دارد و از سوی دیگر باید به طریقی فعالیت کند که هم سیاستگذاران و برنامه ریزان فرهنگی و هم مدیران اجرایی از فعالیتهای آن بهره مند شوند. طبیعی است که ایفای چنین نقشی، اقتضائاتی دارد که ما تلاش خواهیم کرد در تعاملی دوجانبه، بستر فراهم شدن این الزامات و اقتضائات را فراهم کنیم.
جوادی یگانه: در این 40 ماه یک ریال از وزارت ارشاد به پژوهشگاه پرداخت نشد
براساس این گزارش، پیش از سخنان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدرضا جوادی یگانه رئیس سابق پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات گزارشی از حضور 40 ماهه خود در این پژوهشگاه ارائه کرد و با اشاره به دو هدفی که در ابتدای مسئولیتش بر فعالیتهای پژوهشگاه تعیین کرده است، گفت: ما تلاش کردیم پژوهشگاه را به معرکه ای برای تبادل آراء میان اصحاب فرهنگ، هنر و ارتباطات و مرجع پژوهش فرهنگی کشور تبدیل کنیم.
وی با بیان اینکه ما در عین حال تلاش کردیم جای موسسات خصوصی پژوهش را نگیریم، یادآور شد: یکی از برندهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، طرحهای پژوهشهای ملی بود که خوشبختانه در این دوره سه طرح ملی انجام شد. به علاوه ما سعی کردیم خروجی این طرحها و سایر پژوهشهای انجام شده در پژوهشگاه را به صورت آثار دیجیتال در اختیار عموم قرار دهیم.
جوادی یگانه با استقبال از تشکیل شورای عالی پژوهشی در وزارت ارشاد در روزهای اخیر در عین حال گلایههایی را از حیث عدم ارائه کمکهای مالی از سوی این وزارتخانه به پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات مطرح کرد و گفت: در 40 ماهه اخیر یک ریال هم از وزارت ارشاد به پژوهشگاه داده نشد و همه همکاریهای ما با این وزارتخانه در سطح معاونین و ادارات کل بود.
وی ضمن تأکید بر این نکته که باید بودجههای پژوهشی وزارت ارشاد با این پژوهشگاه همسو و همراه باشد از اصلاح برخی ساختارهای این پژوهشگاه در دوره مدیریت خود سخن گفت و تأکید کرد: لازم است که یادآور شوم پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات به شدت با کمبود نیرو مواجه است چه از لحاظ علمی و چه از نظر همکاران دیگر و لازم است وزارت ارشاد در این زمینه کمک کند.
سُلگی: آشنایی من با پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات به قبل از تأسیس آن برمیگردد
همچنین محمد سلگی رئیس جدید پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در سخنانی با اشاره به میزان شناخت خود نسبت به این پژوهشگاه گفت: بنده قبل از تأسیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات یعنی حدود سال 79 که آقای ایمانی مسئولیت تأسیس آن را برعهده داشت، با این پژوهشگاه آشنا بودم و اکنون هم خوشحالم که بعد از این سالها، دوباره به اینجا باز میگردم.
وی ابراز امیدواری کرد حُسن نظر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در انتخاب او برای این مسئولیت بتواند زمینه ادامه راه موفقیت آمیز طی شده را برای او فراهم کند.
سلگی ضمن تأکید بر درگیر کردن مجموعههای مختلف وزارت ارشاد با پژوهشگاه و تشکیل جلساتی با معاونین این وزارتخانه در همین راستا در آینده اظهار داشت: پژوهشهایی در شورای فرهنگ عمومی به صورت مستقل و مجزا انجام میشود که لازم است این پژوهشها با فعالیتهای پژوهشگاه پیوند بخورد. از سوی دیگر متأسفانه مدتها است که بخشهای پژوهشی در ادارات کل ارشاد در استانها کمرنگ شده که این مسئله نیازمند چاره اندیشی است.
رئیس جدید پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات با اشاره به مسئولیت جدید جوادی یگانه در مرکز مطالعات شهرداری تهران ابراز امیدواری کرد وی بتواند حلقه وصلی باشد میان این پژوهشگاه و مرکز یاد شده و فعالیتهای مشترک پژوهشی وزارت ارشاد و شهرداری تهران از همین جا کلید بخورد.