طبق اعلام اخترشناسان، در روز آخر ژانویه سه پدیده نجومی مرتبط به ماه همزمان اتفاق خواهد افتاد. مهمترین این پدیده ها «ماه آبی» است که با یک ماه گرفتی کامل و واقعه «ماه سرخ» همزمان خواهد شد. چنین تقارنی در پدیده های مرتبط با قمر زمین تقریباً هر 150 سال یک بار به وقوع می پیوندد.
در نخستین و مهمترین مورد، در روز 11 بهمن (31 ژانویه) ما شاهد پدیده «ماه آبی» هستیم. در این روز شاهد دومین ماه کامل در نخستین ماه میلادی خواهیم بود که با یک خسوف (ماه گرفتگی) کامل همزمان خواهد شد. ماجرا وقتی جالب تر می شود که بدانیم همزمان با خسوف مورد بحث ماه به رنگ سرخ درخواهد آمد. انتظار می رود در سال 2018 دو بار شاهد ماه آبی باشیم که یکی از آنها در تاریخ مورد اشاره به وقوع می پیوندد.
البته نباید از نظر دور داشت که در اینجا قرار نیست ماه همزمان هم به رنگ آبی و هم به سرخ درآید، بلکه منظور از ماه آبی، مشاهده ماه کامل برای دومین بار در طی یک ماه خواهد بود.
در روز بعد یعنی 12 بهمن هم شاهد وقوع دومین ابر ماه سال 2018 در کمتر از یک ماه خواهیم بود. در این شب ماه به نزدیک ترین فاصله خود از زمین رسیده و بزرگتر از هر شب دیگری به نظر می رسد.
البته بسته به این که در کدام نقطه از زمین ساکن باشید، ممکن است پدیده های نجومی مذکور را با یک روز تاخیر مشاهده نمایید.