حشمت الله فلاحتپیشه در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اقدام شب گذشته ترامپ در تمدید 120 روزه «تعلیق تحریمهای هستهای ایران» و اعلام اینکه برای آخرین بار این کار را انجام میدهد، اظهار داشت: کاری که ترامپ کرد، نوعی عقبنشینی از ادعاهای گذشته وی بود.
وی در توضیح این مسئله گفت: ترامپ میداند که برجام یک توافق ریشهدار بینالمللی است و نمیتواند به راحتی ریشه برجام را بکند و این واقعیتی است که او بخواهد یا نخواهد گرفتارش شده است و روز به روز هم امکان جلب نظر اروپاییها برای خروج از برجام کمتر میشود.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در عین حال تصریح کرد: هدف ترامپ از اعلام اینکه برای آخرین بار تعلیق تحریمها را تمدید میکند، این است که چماق را همچنان بر سر جمهوری اسلامی نگه دارد و مانع کنار رفتن این چماق شود تا طی چهار ماه آینده موافقتنامههای خارجی ایران همچنان متزلزل باقی بماند و ایران در کانون هدف قرار داشته باشد.
وزارت خارجه در مناسبات اقتصادی تابوشکنی کند
فلاحتپیشه درباره الزامات رفتاری جمهوری اسلامی ایران در حوزه سیاست خارجی در شرایط کنونی اظهار داشت: وزارت امور خارجه ما در حال حاضر باید در عرصه سیاست خارجی تابوشکنی کند و کاری کند که همچنان تحلیلهای دنیا نسبت به رفتار ایران متفاوت از تحلیلها و رفتارهای ترامپ و نتانیاهو باشد.
وی ادامه داد: در واقع دستگاه سیاست خارجی جمهوری اسلامی باید با بخشی از دنیا که نگران سیاستهای یکجانبه ترامپ است، در ارتباط مداوم باشد و در داخل نیز باید ساز و کارهای همبستگی ملی، بسیج عمومی و امنیت اقتصادی بیش از پیش تقویت شود.
این نماینده مجلس با تاکید بر ضرورت تقویت مناسبات دوجانبه و چندجانبه جمهوری اسلامی در سطح منطقه و جهان به ویژه با کشورهای همسایه، گفت: در حال حاضر باید نوعی سیاست نومنطقهگرایی را در پیش بگیریم و به ویژه با اتحادیههایی مانند آ سه آن در شرق آسیا و بریکس در آمریکای جنوبی روابط را تقویت کنیم و موافقتنامه های تجاری را محکم، زمانمند و پایدار کنیم.
تحریم 14 شخص حقیقی و حقوقی ایرانی نقض صریح برجام است
فلاحتپیشه همچنین با اشاره به قراردادن 14 شخص حقیقی و حقوقی ایرانی در فهرست تحریمهای حقوق بشری از سوی رئیسجمهور آمریکا همزمان با تعلیق 120 روزه تحریمهای هستهای تصریح کرد: این اقدام نقض صریح برجام است و البته این یک سنت در سیاست خارجی آمریکاست تا با این اقدامات، نظر برخی لابیهای داخلی را همراه کند و این در زمان اوباما نیز سابقه داشته است.
وی افزود: کاری که در حال حاضر باید صورت بگیرد، این است که مناسبات اقتصادی ایجاد شده در ضمن برجام، ریشهدارتر شود و از این نقطه مثبت که کشورهای دیگر تسلیم سیاستهای آمریکا نشدهاند، استفاده کنیم.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، به نوع واکنش کمیسیون مشترک ایران و 1+5 نسبت به این قبیل اقدامات ضدبرجامی آمریکا هم اشاره کرد و گفت: اعضای کمیسیون مشترک، معمولا بدلیل ملاحظه کاری موضع جدی و تندی نسبت به آمریکا نمی گیرند، ولی ما باید از ظرفیت آنها برای عدم همراهی با آمریکا استفاده کنیم.