ماهان شبکه ایرانیان

رئیس اتحادیه دانشگاه‌های اوراسیا:

تاریخ آسیا ما را به یکپارچه‌سازی و صلح دعوت می‌کند

رئیس اتحادیه دانشگاه‌های اوراسیا تاکید کرد: تاریخ در منطقه آسیا ما را به یکپارچه‌سازی و صلح دعوت می‌کند.

تاریخ آسیا ما را به یکپارچه‌سازی و صلح دعوت می‌کند

به گزارش خبرنگار مهر، «مصطفی آیدین» رئیس اتحادیه دانشگاه‌های اوراسیا پیش از ظهر امروز شنبه 23 دیماه در آئین افتتاحیه نخستین اجلاس گفتگوهای فرهنگی آسیایی که در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد، در سخنانی برگزاری اجلاس‌هایی اینچنینی را که با هدف افزایش گفتگوی تمدن‌ها برنامه‌ریزی و برگزار می‌شوند، موثر دانست و گفت: از سال‌های 1990 تا به امروز انسانیت توسط کشورهای پرقدرت دنیا در جهت منافع یکطرفه آنها دچار بحران شده و نابرابری در میان کشورها روز به روز در حال افزایش است. امروزه حدود 400 ثروتمند دنیا از 50 درصد فقیرترین افراد دنیا درآمد بیشتری دارند.

وی افزود: آشوب جهانی در تمام ابعاد وجودی انسان‌ها حس می‌شود. متاسفانه برخی از کشورهای اسلامی که خود را از دیگر کشورهای جهان اسلام جدا می‌دانند، به این بحران‌ها دامن می‌زنند. در چنین شرایطی برای روشن ساختن آینده تنها راه حل ممکن آموزش است؛ همچنان که در سیستم آموزشی و تربیتی بزرگ‌ترین مانع در مقابل بحران‌ها و اختلافات در طول 10 سال گذشته بوده است.

رئیس دانشگاه آیدین استانبول اضافه کرد: در کنار اهمیت آموزش عالی، مورد دیگری که مایلم از اهمیت آن سخن به میان آورم، میزان مهارت و صلاحیتی است که توانسته‌ایم و یا می‌توانیم در جوانان خود ایجاد کنیم؛ در حال حاضر پایه‌های صلاحیت و مهارت جوانان ما با نیازهای توسعه‌های تکنولوژی، صنایع، بخش خدمات فاصله دارد. باید قبول کرد که علوم تکنولوژیک، اجتماعی و یا فرهنگی دیگر مرزی نمی‌شناسند. هنوز هم زیرساخت‌هایمان را باید با توجه به نیازهای اقتصادی و اجتماعی تغییر دهیم. یک مرکز آموزش انسانی با تکیه بر علوم اقتصادی مبتنی بر علم روز ممکن است و دنیای تکنولوژیکی را که توسط صنایع و ربات‌ها به وجود آمده است، باید به مردممان در دنیای اسلام آموزش دهیم.

آیدین گفت: در این منطقه جغرافیایی، زمانی که روابط حامی صلح میان فرهنگ‌ها و دین‌ها پایه‌گذاری شد، در طول 8 قرن گذشته تمدن اسلامی اندلس را که روشنگر غرب بوده است، تمدن ماوراءالنهر که روشنگر شرق بوده است و تمدن اسلام که بازساز آفریقا بوده است، باید از نو جان ببخشیم. اتفاقا گفتگوی بین فرهنگ‌ها، تمدن‌ها باید هدف اساس ما بوده و یک سیستم ارزشی با چند دین و فرهنگ و رنگ بسازد.

رئیس اتحادیه دانشگاه‌های اوراسیا یادآور شد: در این منطقه جغرافیایی آموزش به نوبه خود یک ارزش است، چرا که تمدن مشترک ما بر اساس جواب به دستور «اقراء» پایه گذاری شده است. تاریخ، در این منطقه ما را به یکپارچه سازی و صلح دعوت می‌کند، به همین دلیل در این منطقه پایه گذاری صلح و استقرار در دستان ما و ماموریت اصلی ماست. امروزه اطلاعات و علوم تکنولوژیک مرزی نمی‌شناسند. می‌بایست نسلی را آموزش دهیم که نوآور و پایه گذار سازمان‌های توسعه تکنولوژیک باشند.

وی افزود: در مفهوم بین‌المللی‌سازی، آموزش در هر کجای دنیا در محیطی چند فرهنگی، چند زبانه، چند دینی است که فارغ التحصیلان آن‌ها می‌توانند با حفظ ارزش‌های خود در هر کجای دنیا سالم و در صلح زندگی کنند. امروزه در کشورهای OECD حدود 6 درصد دانشجویان، دانشجویان بین‌المللی هستند. دانشجویان بین‌المللی در کشورهای مختلف آینده‌ای از فرهنگ و تمدن کشورهای خود هستند.

آیدین ادامه داد: بر اساس آمارهای مورد اعتماد، بین‌المللی‌سازی آموزش عالی از مفهوم مرزها و شرق غرب گذشته است و ابعاد مختلفی پیدا کرده است. خود مفهوم آموزش هم دیگر مرزی ندارد. این مرزها فقط مرزهای فیزیکی بین کشورها نبوده بلکه تمام مکان‌های فیزیکی را شامل می‌شود. در این نقطه است که مسئولیت بسیار سنگینی بر روی دوش ما دانشگاهیان قرار داده شده است. نسل آینده ای که خاک خود را به آنها می‌سپاریم، باید با مفهوم جهانی‌سازی آشنا بوده و با علم و آگاهی باشد. در غیر این صورت اقتصادمان، جغرافیای‌مان، مسائل اجتماعی و سیاسی مان با بحران مواجه خواهد شد.

رئیس اتحادیه دانشگاه‌های اوراسیا تاکید کرد: روی برگرداندن از حقایق به معنای نبود وجود آن حقایق نیست. البته که وقتی به سوی جهانی سازی روی می‌آوریم نباید از ریشه‌های خود دور شویم، چرا که درختی که از ریشه اش ساقط شود محکوم به خشک شدن است. جهانی سازی، تبدیل دنیا به یک دهکده کوچک است. کشورهای ضعیف تر نباید در این میان برده کشورهای بی عدالت شوند. ما دانشگاهیان، همکاری‌های ملی و بین المللی خود را باید با هم پیش ببریم. با ایجاد یک سینرژی مشترک از قدرت‌های ما است که فقط می‌توانیم در رقابت جهانی موفق شویم.

وی با بیان اینکه در اساس و پایه این رقابت‌ها کیفیت، تایید بین المللی و انتشارات بین المللی و همکاری‌های مشترک بخش صنعت  خدمت با دانشگاهیان وجود دارد و اساس همه اینها هم همکاری است، گفت: در دنیای امروز حدود بیش از 5 میلیون دانشجوی بین الملل وجود دارد. طبق آمار یونسکو این رقم در سال 2020 به 7 میلیون خواهد رسید. در کنار منافع آکادمیکی که این دانشجویان برای دانشگاه‌های خود دارند، باید توجه کرد که آنها سفیر کشور خود در خارج هستند و همچنین منافع اقتصادی حاصل از این موصوع بسیار زیاد است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان