در تبریز قدیم در سال 870 هجری در سلسله ی قراقویونلو با نظارت بانویی با نام جان بیگم خاتون همسر جهانشاه قرایوسف مسجدی با نمای لاجوردی بنا شد. مسجد کبود تبریز که جز اماکن دیدنی تبریز است، طی سالیان نام های مختلفی گرفته است .برای مثال گوی مسجید به زبان ترکی که معنی مسجد کبود را دارد ،مسجد شاهجهان،مسجد مظفریه از جمله ی این نام ها می باشند..مسجد کبود تبریز که یکی از معماری های فوق العاده دوره ی اسلامی تبریز است در کتاب های تاریخی با نام عمارت مظفریه آن هم به دلیل توجه خاص ابوالمظفر یعقوب ثبت شده است که در آن سالها تبریز در رونق و آبادانی به سر می برده است.این مسجد در بین مساجد تبریز می درخشد.

ویژگی های معماری مسجد کبود تبریز
یکی دیگر از نام های این مسجد که جز اماکن دیدنی تبریز است ، و به دلیل خطوط به کار رفته در آن و کاشی کاری های معرق و البته رنگ کاشی ها ی لاجوردی به این مکان نسبت داده می شود، فیروزه ی اسلام است. عمده مصالح استفاده شده در این بنا آجر است و معماری آن به سبک آذری می باشد.صحن این مسجد که از مساجد تبریز است، مربعی است و حوضچه ای برای وضو گرفتن در آن وجود دارد.دراین بنا مکان هایی به نام شبستان برای پناهگاه مستمندان و درس خواندن افراد قرار دارد.سردر فیروزه اسلام با کاشی های معرق تزئین شده است و همچنین کتیبه هایی با خط رقاع که به سال 780 باز میگردد به خط نعمت الله البواب دیده می شود و البته با نظارت عزالدین ملک قاپوچی بوده است.

نقل قول افراد مشهور درباره ی مسجد کبود تبریز
افراد بزرگی تاکنون در ارتباط با این بنا ی تاریخی که جز مساجد تبریز است سخن گفته اند که ما در اینجا به صورت خلاصه دو نقل قول را بیان میکنیم یکی از این افراد کاتب چلبی است که می گوید درگاه مسجد کبود از طاق کسری بلندتر است واینکه این مکان به قدری زیبا و دل انگیز است که دل اجازه خروج از این مکان را نمی دهد و از گنبد بلند و تزیینات زیبای آن نیز میگوید.نفر دومی که از شگفتی های این بنا می گوید جهانگردی فرانسوی است به نام مادام دیولافوا که می گوید درست است که تبریز بناهای تاریخی زیادی ندارد اما اثری همچون عمارت جهانشاه را دارد که در نوع خود بی نظیر است. این بنا که در اثر زلزله سقفش فروریخته و فقط قسمتی از دیوار هایش باقی مانده است، حیاط بزرگ و طاق های زیادی داشته و حوضی در حیات برای وضو گرفتن قرار گرفته است.

مرمت و بازسازی مسجد
از سال 1318 کار مرمت طاق ها و پایه ها آغاز شده است وبازسازی گنبد ها در سال 1354زیر نظر استاد رضا معماران ودفتر حفاظت آثار باستانی انجام پذیرفته است.این بنا در گذشته مدرسه ،مسجد ،خانقاه و کتابخانه داشته ولی در حال حاضر این قسمت ها از دست رفته اند و فقط قسمت هایی که خیلی آسیب دیده اند مرمت شده است.