به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری میزان، مجلس افغانستان در هر سال کاری 45 روز در تابستان (از اول مرداد تا 15 شهریور) و 45 روز در زمستان (اول بهمن تا 15 اسفند) تعطیل شده و نمایندگان موظفند به دیدن حوزه های انتخابیه خود و مردم آنجا بروند و بعد از بازگشت برمشکلات آنها اشراف داشته باشند.
مجلس نمایندگان افغانستان هفتمین سال کاری خود را که دو سال بیش از عمر پیش بینی شده برای این مجلس در قانون است امروز شنبه و در آخرین جلسه با اعلام گزارش برگزاری 54 نشست عمومی خود پایان داد و برای مدت 45 روز وارد تعطیلات زمستانی شد.
عرفان الله عرفان منشی مجلس نمایندگان افغانستان در آخرین روز کاری این نهاد در سال 1396 اعلام کرد که امسال 54 نشست عمومی برگزار شد که 14 مورد در ارتباط با سوال نمایندگان از دولت ، 3 نشست برای شنیدن گزارش قوا و یک نشست استیضاح بوده است.
عرفان افزود: در سال کاری 1396 مجلس افغانستان دو نشست غیر علنی و 34 نشست عالی برگزار کرده است.
به گفته وی مجلس افغانستان در بخش قانون گذاری 27 مصوبه داشت که از آن جمله 3 طرح قانون، 8 فرمان تقنینی، 3 سند بودجه و مالی و 4 سند بین المللی را تصویب کرده است.
منشی مجلس گفت که در نشست عمومی 7 سند قانونی که بر خلاف قانون اساسی و منافع ملی افغانستان بود رد یا لغو شد.
تصویب قانون ثبت و احوال نفوس افغانستان از جمله مشکل ترین و جنجالی ترین قانونی بود که مجلس افغانستان در سال 1396 با آن مواجه شد و در باره آن بحث و تبادل نظر کرد و پس از ماهها تأخیر و بحث آن را تصویب کرد اما تصویب آن نیز مشکل را حل نکرد و توزیع شناسنامه الکترونیکی همچنان در حالت ابهام باقی مانده است.
درج نام اقوام در شناسنامه که براساس فرمان رئیس جمهوری به مجلس فرستاده شده بود با وجود مخالفت های زیادی تصویب شد اما پس از تصویب نیز توزیع شناسنامه آغاز نشد و «عبدالله عبدالله» رئیس اجرایی دولت وحدت ملی افغانستان گفت که مشکلی در این سند وجود دارد و تا زمان رفع کامل آن توزیع شناسنامه به تعویق خواهد افتاد.
شمار زیادی از نمایندگان مجلس افغانستان بر این باور هستند که نام درج اقوام در افغانستان باعث نفاق و تجزیه کشور و ادامه کشتار مردم خواهد شد.
ناهید فرید نماینده استان «هرات» مجلس افغانستان در این باره در یکی از نشست های عمومی مجلس گفت که درج نام اقوام اگر باعث تجزیه کشور نشود بطور قطع آغاز کشتار و جنگ قومی خواهد بود.
براساس قانون اساسی افغانستان با تکمیل شدن 5 سال کاری مجلس، انتخابات برگزار و نمایندگان جدید وارد مجلس می شوند اما براساس مشکلاتی که از بابت ادعای تقلب در انتخابات ریاست جمهوری گذشته افغانستان در سال 2009 میلادی و اصلاح نشدن کمیسیون برگزاری کمیسیون انتخابات، دوره کاری مجلس ادامه یافت و امسال هفتمین سال کاری خود را به پایان رساند.
دو سال کار اضافی مجلس با فرمان رئیس جمهوری تمدید شده است و کارشناسان باور دارند که در سال هشتم نیز انتخابات برگزار نخواهد شد اما دولت تأکید دارد که در سال 1397 انتخابات مجلس را برگزار خواهد کرد.