ماهان شبکه ایرانیان

زاهدی در صحن مجلس اعلام کرد:

یک ریال بودجه عمرانی به آموزش و پرورش پرداخت نشده است

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس وضعیت تخصیص اعتبارات دو وزارتخانه آموزش و پرورش و آموزش عالی را در سال جاری تشریح کرد.

یک ریال بودجه عمرانی به آموزش و پرورش پرداخت نشده است

به گزارش خبرنگار مهر، محمدمهدی زاهدی در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی و در بررسی عملکرد بودجه ای دولت در سال 96 اظهار داشت: بودجه مصوب وزارت آموزش و پرورش در سال 96، 33 هزار میلیارد تومان بوده است که 75  درصد از اعتبارات هزینه ای آن پرداخت شده است.

وی افزود: در بخش عمرانی این وزارتخانه که دو سوم آن برای نوسازی مدارس و مقاوم سازی آنها بوده، تا امروز حتی یک ریال هم پرداخت نشده است.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس همچنین با اشاره به تخصیص 11 درصدی بودجه سرانه دانش آموزی تصریح کرد: معنای این مساله آن است که مدیران مدارس برای تامین هزینه های آب و برق و گاز و دیگر هزینه ها باید به اولیای دانش آموزان فشار بیاورند و پول بگیرند.

وی  همچنین از تخصیص 7 درصدی بودجه تغذیه رایگان و امور رفاهی مدارس مناطق محروم خبر داد و گفت: با این وضعیت معلوم نیست در مدارس شبانه روزی چه غذا و خدمات رفاهی به دانش آموزان داده می شود.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ادامه داد: بودجه کمک به فعالیت های پرورشی و توسعه عدالت اموزشی نیز فقط 13 درصد پرداخت شده و آن وقت انتظار تحقق سند تحول بنیادین آموزش و پرورش را هم داریم!

زاهدی همچنین از بدهی 9 هزار میلیارد تومانی وزارت آموزش و پرورش به بازنشستگان بابت مطالبات آنها خبر داد و تصریح کرد: مسائل دیگری وجود دارد که اگر جلسه غیرعلنی بود آنها را می گفتم.

وی در ادامه با اشاره به وضعیت عملکرد بودجه ای دولت در حوزه وزارت علوم اظهار داشت: بودجه عمرانی مصوب برای وزارت علوم هزار و 387 میلیارد تومان بوده که 74 درصد آن پرداخت شده و بودجه جاری نیز 7 هزار و 414 میلیارد بوده است که همه آن محقق نشده است.

زاهدی گفت: بانک ها برای پرداخت تسهیلات چهار هزار میلیارد تومانی به دانشگاه ها هیچ اقدامی نکرده اند و یک ریال پرداخت نشده است.

وی با اشاره به مصوبه کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال 97 برای افزایش صفر درصدی حقوق کارکنان با درآمد بیش از 5 میلیون تومان در سال آینده تصریح کرد: با این مصوبه نه تنها حقوق اعضای هیات علمی در سال آینده افزایش نمی یابد بلکه با مالیات پلکانی کاهش نیز خواهد یافت.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با تاکید بر اینکه باید نسبت به برخی تصمیمات کمیسیون تلفیق بودجه تجدید نظر شود، اظهار داشت: برخی از این تصمیمات اقتدار علمی کشور را با مشکل مواجه می کند.

زاهدی با بیان اینکه بودجه اختصاص یافته برای دانشگاه های پیام نور و فنی و حرفه ای با ماموریت آنها تطابق ندارد، اظهار داشت: بودجه پژوهشی کشور جای تاسف دارد.

زاهدی در توضیح این مساله افزود: تاکنون 74 صدم درصد سهم بودجه پژوهشی کشور تحقق یافته در حالی که طبق قانون باید سهم پژوهش از تولید ناخالص ملی 1.2 درصد باشد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان