مرتضی مبلغ به تشریح نقاط ضعف شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان پرداخت و گفت: یکی از اشکالات شورای عالی این است که نتوانسته یک ارتباط دوسویه، سازنده و قانع کنندهای با جامعه برقرار کند؛ این شورا در بخش اطلاعرسانی موفقیت لازم نداشته و ضعف نشان داده است که این ضعف حتماً باید به شکل وسیع و همه جانبه جبران شود.
اهم اظهارات مبلغ به شرح زیر است:
* شورای عالی علی رغم وظیفه سنگینی که برعهده دارد، نهادی باید داشته باشد که تحولات را رصد و به مثابه اتاق فکر عمل کند. این اتاق فکر باید مستمراً تحلیل مناسب، واقع بینانه و سازندهای از جامعه ارائه دهد؛ بنابراین شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان باید برای این مشکل چاره اندیشی کند.
*مشکل دیگر شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان نداشتن نظارت بر منتخبان خود است.کسانی که در انتخابات با لیست شورای عالی رأی آوردند باید در چارچوب میثاقی که با مردم و شورای عالی بستند عمل کنند؛ شورای عالی باید سازوکاری را فراهم کند که مستمراً تعهدات و عملکرد منتخبان را پیگیری کند. شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان در این زمینه قوت لازم را نداشته و از ضعفهایی برخوردار بوده است.
*در شورای عالی سیاست گذاری یک نهاد داوری مؤثر و کارآمد وجود ندارد که اگر کسانی عهدشکنی کردند و به تعهدات خود پایبند نبودند با آنان برخورد شود.
*شورای عالی باید در دوره جدید به رفع نقاط ضعف توجه جدی و سازوکارهایی فراهم کند تا وضعیت شورا روزبهروز بهتر پیدا شود و بتواند با انسجام و همدلی در جبهه اصلاحطلبان در جهت خدمت به مردم، پیشرفت و توسعه کشور گامهای مؤثری بردارد.
اعضای حقیقی شورای عالی با سازوکار دیگری انتخاب میشوند
محمود میرلوحیدرباره عوامل پیدایش ایده تشکیل پارلمان اصلاحات گفت: بعد از انتخابات مجلس دهم این سؤال بین فعالان سیاسی مطرح شد که آیا شورایعالی سیاستگذاری کارش ادامه پیدا میکند یا متوقف شود؟ آنجا تردیدهای به وجود آمده بود که چه کار باید کرد، مقداری هم به شورا آسیب رسید چون فراکسیون امید شکل گرفته و برخی دوستان تلقی میکردند که با تشکیل فراکسیون امید کار شورا پایان یافته و قرار نیست ادامه پیدا کند اما بعد از مدتی افکار عمومی شورایعالی و اصلاحطلبان را مواخذه کردند و گفتند شما که لیست امید را ارائه کردید باید پاسخگوی رفتار نمایندگان در مجلس باشید. در این مرحله تردیدها مبنی بر ادامه کار شورایعالی برطرف شد و این شورا به کار خود ادامه داد.
اهم اظهارات میرلوحی به شرح زیر است:
*بعد از انتخابات نیز جلسات مختلفی در زمینه آسیب شناسی فعالیت شورا برگزار شده است؛ بر این اساس شورایعالی ماموریتی را به کارگروهی که دوستانی چون مبلغ، توفیقی، کولایی، رسولی، طاهرنژاد، آقازاده و بنده عضو آن هستیم، داد اولاً کار شورای عالی را با روشهای مختلف ارزیابی و ثانیاً سازوکار ادامه کار و آماده شدن شورای سوم برای انتخابات 98 را ارائه کند. این کارگروه ده سرفصل را مشخص کرد و روی این سرفصلها جلسات بحث و کارشناسی گذاشت. فرمهای نظرسنجی تهیه و برای اعضای شورایعالی، احزاب و شورای استانها فرستاده شد که اینها نظرات خود را برای ما ارسال کردند. در همه نظرسنجیها اتفاق نظر بود بر این بود که شورای عالی باید کار خود را ادامه دهد و تردیدی در اصل فعالیت شورای عالی نبود.
* دوستان در شورای عالی سیاستگذاری به این نتیجه رسیدند که اشخاص حقیقی با سازوکار دیگری انتخاب و به شورا ملحق شوند.شکلگیری پارلمان اصلاحات در شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان منتفی شده و این شورا این پیشنهاد را رد کرده است.
29214