ماهان شبکه ایرانیان

انواع مدل‌های سمند را بشناسید!

خانواده سمند جزو خودروهایی هستند که در بین مشتریان ایرانی به خودروهای ایمن و با کیفیت شناخته می‌شوند که البته این نوع از ارزیابی در مقابل خودروهایی مانند پراید صورت میگیرد که طبیعتا این توصیف را نیز منطقی می‌کند

خانواده سمند جزو خودروهایی هستند که در بین مشتریان ایرانی به خودروهای ایمن و با کیفیت شناخته می‌شوند که البته این نوع از ارزیابی در مقابل خودروهایی مانند پراید صورت میگیرد که طبیعتا این توصیف را نیز منطقی می‌کند. قصه ساخت سمند نیز یک قصه طولانی مدتی بود که با همت مهندسین ایرانی و همکاری شرکتهای همکار خارجی ایرانخودرو انجام شد. پس از تولید چند دهه پیکان و با تلاش‌هایی که برای توقف تولید این خودروی ناکارآمد و پرمصرف انجام شد، ایرانخودرو که نتوانسته بود پیکان را ارتقا دهد و به تولید آن ادامه دهد، توانست یک خودروی ملی تولید کند که از کیفیت بالایی برخوردار بود. بدین ترتیب سمند وارد بازار خودرو کشور شد و توانست سهم خوبی از بازار خودروهای ارزان قیمت پیدا کند.

سمند به دلیل ارزان بودن به نسبت خودروهای خارجی و در دسترس بودن تمامی قطعات یدکی موردنیازش محبوبیت خوبی در بین مشتریان پیدا کرده و به دلیل استحکام بدنه‌ای که دارد خودروی ایمن نامیده می‌شود و در بازار از حجم خرید و فروش بالایی برخوردار است.

در سال‌های 83 تا 84 ایران‌خودرو توانست با تغییراتی که ایجاد کرد سمند را ارتقا داده و مورد توجه مشتریان داخل کشور نماید. سال 86 و با توجه به درخواست مشتریان برای ارائه خودروی لوکس‌تر به نسبت سمند معمولی، نسخه سورن این خانواده نیز به بازار عرضه شد. سیستم عیب‌یابی هوشمند مولتی‌پلکس و داشبورد و چراغهای زیبا و متفاوت باعث شد خیلی زود در بین مشتریان داخلی طرفداران زیادی پیدا کند و به یکی از محصولات پرطرفدار ایرانخودرو تبدیل شود.

سمند سورن ELX توانست تست‌های ایمنی بین‌المللی را با موفقیت پشت سر بگذارد و از موسسات ایمنی جهانی از کشورهای مختلف مانند اسپانیا، مدرک ایمنی را دریافت کند و به یکی از محصولات صادراتی ایرانخودرو تبدیل شود. در یک دهه اخیر چیزی در حدود 2 میلیون عدد از این خانواده تولید شده است که نشان از استقبال بالای ایرانیها به این خودروی ملی دارد. سمند در حال حاضر در انواع SE ، LX بنزینی، EF7 گازسوز و EF7 بنزینی، نیز سورن ELX سال و سورن ELX تولید و به مشتریان عرضه می‌شود.

سمند LX

این مدل از سمند که در کلاس خودروهای سدان است از موتور EF7 بهره می‌برد. حداکثر توان این مدل از سمند “114 اسب بخار در 6500 دور در دقیقه (بنزین) ، 103 اسب بخار در 6000 دور در دقیقه (گاز) بوده و حداکثر گشتاور آن نیز 155 نیوتن متر در 5000 دور در دقیقه (بنزین) ، 136 نیوتن متر در 3500 دور در دقیقه (گاز) است.

نسبت تراکم 11 و تعداد سوپاپ 16 در کنار سیستم انژکتوری پاشش الکترونیکی چند نقطه‌ای از دیگر ویژگی‌های این مدل از سمند است. سمند LX دارای حداکثر سرعت 190 کیلومتر در ساعت است که می‌تواند در طی 12.3 ثانیه به سرعت 100 کیلومتر بر ساعت برسد.

نوع دنده در این خودرو دستی بوده و 5 دنده جلو دارد. این خودرو از استانداردهای آلایندگی یورو 4 استفاده می‌کند و مصرف بنزین آن 6 لیتر در 100 کیلومتر در شهر محاسبه شده است. همچنین مصرف سوخت ترکیبی این خودرو 7.8 لیتر در 100 کیلومتر است. گنجایش مخزن بنزین این خودرو 70 لیتر بوده و ترمزهای دیسکی و کاسه‌ای است. از امکانات دیگری همچون فرمان هیدرولیک و سیستم تهویه دستی و آینه برقی و پرکن گودی کمر، دسترسی به صندوق از داخل اتاق، بازکن درب صندوق عقب از داخل اتاق و روی سوییچ برخوردار است.

 

سمند SE

این مدل از سمند نیز از کلاس خودروی سدان است که از موتور XU7JP/L3 برخودار بوده و حداکثر توان موتور آن 100 اسب بخار در 6000 دور در دقیقه و حداکثر گشتاور آن 153 نیوتن متر در 3000 دور در دقیقه است. از 8 سوپاپ بهره می‌برد و دارای سیستم انژکتوری پاشش چند نقطه‌ای است. حداکثر سرعت سمند SE ، حدود 185 کیلومتر در ساعت بوده و شتاب صفر تا صد آن نیز 14.5 ثانیه محاسبه شده است.

5 دنده دستی از دیگر ویژگی‌های این مدل است که از استاندارد آلایندگی یورو 4 بهینه شده بهره می‌برد. مصرف سوخت این مدل در شهر 6.6 لیتر در هر 100 کیلومتر و 8.6 لیتر مصرف سوخت ترکیبی‌ای خودرو است. گنجایش مخزن این مدل از سمت 70 لیتر بوده از ترمز دیسکی و کاسه‌ای استفاده می‌کند. همچنین این مدل از سمند دارای سیستم ترمز ABS و EBD نیز بهره می‌برد.از دیگر ویژگی‌های این مدل از سمند می‌توان به فرمان هیدرولیک، سیستم تهویه و آینه دستی، شیشه‌های جلوی برقی، ایربگ راننده و سرنشین جلو، ریموت کنترل و ایمولایزر اشاره کرد.

سمند سورن ELX

این مدل از  خانواده سمند یکی از انواع پرفروش و پرطرفدار ایران‌خودرو است که به دلیل طراحی مدرن داخلی و آپشن‌های خوبی که دارد مورد توجه مشتریان داخلی و خارجی قرار گرفته و جزو محصولات صادراتی ایران‌خودرو است. این مدل از سمند دارای موتور EF7 بوده که از حجم موتور 1645 برخودار است. حداکثر توان موتور سورن 114 اسب بخار در 6500 دور در دقیقه بوده و دارای گشتاور 155 نیوتن متر در 5000 دور در دقیقه است.

نسبت تراکم 11 و 16 سوپاپ بودن آن از دیگر ویژگی‌هایی است که می‌توان برای سورن نام برد. سورن از سیستم انژکتوری پاشش الکترونیکی چند نقطه‌ای بهره می‌برد و تا 190 کیلومتر در ساعت قابلیت افزایش سرعت دارد. مدت زمانی که طول می‌کشد این خودرو به سرعت 100 کیلومتر برسد، چیزی در حدود 12 ثانیه است که به نسبت خودروهای مشابه داخلی بسیار خوب است. سمند سورن از استاندارد آلایندگی یورو 4 بهره می‌برد و تست‌های ایمنی بین‌المللی را به موفقیت پشت سر گذرانده است.

مصرف سوخت داخل شهر این خودرو 6 لیتر در 100 کیلومتر بوده و مصرف سوخت ترکیبی آن نیز 7.88 لیتر در 100 کیلومتر محاسبه شده است. گنجایش مخزن بنزین سمند سورن 66 لیتر بوده و از ترمز دیسکی در هر دو ترمز عقب و جلو استفاده می‌نماید که جزو ویژگی‌های متمایز این مدل نسبت به سایر مدل‌هاست.

از دیگر ویژگی‌های این مدل از سمند می‌توان به مواردی از جمله: فرمان هیدرولیک، سیستم تهویه اتوماتیک، چراغ های جلو و عقب LED، آینه و تنظیم صندلی برقی، مه شکن جلو و عقب، سنسور دنده عقب با نمایش گرافیکی، تنظیم برقی پشتی صندلی‏های جلو، و…  اشاره کرد.

 

سمند سریر

این مدل از سمند که در حال حاضر توسط ایران‌خودرو عرضه نمی‌شود دارای حجم موتور 1800 بوده و از حداکثر توان موتور 110bhp@55800 rpm و گشتاور 156Nm@4250 rpm برخوردار است. 16 سوپاپ بوده و از تراکم 11 برخوردار است. حداکثر سرعت 192 کیلومتر در ساعت را داشته و در 13 ثانیه می‌تواند از سرعت صفر به 100 برسد. مصرف داخل شهر این مدل 6.46 لیتر در 100 کیلومتر و 8.29 لیتر به صورت ترکیبی است. نوع ترمز جلوی سریر از نوع دیسکی خنک شونده و ترمز عقب نیز از نوع دیسکی است. از دیگر ویژگی‌های سریر می‌توان به فرمان هیدرولیک، ایربگ راننده و سرنشین جلو، فرمان برقی و سانروف اشاره کرد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان